Ferrari'nin Alonso Testi Nedeniyle Başı Dertte

yazar:

kategori:
Ferrari, düzenlemiş olduğu medya gününde Alonso’ya tamamen yenilenmiş F10 aracını verdi ve İtalyan takımın bu şekilde haksız avantaj sağladığına inanılıyor.
Sezon için testlerinin yasak olmasına rağmen, promosyon etkinlikleri ve bu şekilde gösterilere izin veriliyor.
Daily Telegraph’ın haberine göre, rakip takımların bazıları Alonso’nun sürüşlerinden rahatsız oldular ve Maranello kökenli takımın kurallardaki açığı kullanarak yeni, Red Bull tarzı egzozu test etme şansı bulduğunu savunuyorlar.

Yorumlar

  1. FIA yarın öbürgün çıkar reklam çekimlerinde yeni parçaları kullanmak yasaktır der tartışma biter. kural açığıda kapanmış olur. hep böyle olmuyor mu? kural açığını ilk keşfeden faydalanır, kargaşa çıkmasın diye ondan sonra yasaklanır.

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    yaptığı süreyi neden vermemişler ki bak bizimkiler herşey legal diyor:D

  3. Bunda yadırganacak bir şey göremedim. Sezonun başında aynısını Mercedes GP ve Mclaren; sanırım Red Bull da yapmıştı. Test sıkıntısının yaşandığı böyle bir sezonda Ferrarinin böyle fırsatı değerlendirmemesi pek mantıklı olmazdı.

  4. Birisi çıkar yeni bişey yapar,diğerleri onu görür ve şikayet eder bakarlarki bişey olmuyor hemen taklide başlarlar.F1 de hep böyle olmuştur.Brawnın difüzörü,mclarenin f duct ı vs.vs.Şahıs hatalarından dolayı fia açıklamalarının burada yeri yoktur.En basitinden bir örnek vereyim.Hamiltonun istanbulda taktığı küpe.Kural diyor ki pilotlar takı takamaz.bu tür şeyler kurala rağmen ihlaldir.sadece kınama verilir.ama bu sürüş olayı çok farklı ve bence diğerleri tarafından taklit edilmesi gerekir.

  5. yaw kardeş büyük bir ceza gelmeyeceği açık zaten. öyle birşey olsa yapmazlardı. boşu boşuna beklenti için girip FIA nın karar vereceğini söyleyerek ceza beklemeyin.

  6. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    İyi yapmışlar.Dİlerim sonucuda performansımıza yansır.Diğerleri ne yaparsa yapsın bu bizim sorunumuz değil.Havalar nasıl olursa olsun kazanan ve mutlu olan Ferrari olsun.

  7. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @burak bocek bende pist olduğunu görüyorum olayda burda zaten …normalde bu tür promosyonlar geçmiş yıllardaki araçlarla yapılır.yeni sisteme göre üretilmiş araçla değil. eğer yeni araçla yapacak olursan test pilotuyla dahi yapamazsın genç pilotlarla düzlük testi yapabilirsin en fazla. ancak burada görülen o ki ferrari kural boşluğundanmı yoksa çaresizliktenmi bilemiyorum sonuçta yapmış… valenciya pistine ciidi yenilemelerle gelen ferrari cuma testlerinden önce bu testle ciidi avantaj sağlamıştır.sonuç olarak haklı veya haksız kararı verecek olan fıadır. fazla hidetlenmeden beklemeyi tavsiye ediyorum…

  8. yaw bunu allah için her takım yapar yapacaktırda. yapmayın allah için yaw arkdşlar.

  9. burak bocek avatarı

    Evette diğer takımların bunu yapmasına bizim bi itirazımızda yok.Bunu biz yapabiliyorsak diğeride yapabilri pekala.Neticede Sertuğ Ünal arkadalımızda değinmiş,takımlar bu tür fırsatları çok iyi değerlendirmeli.Her fırsat altın değerinde özellikle test yasağı varken ve Ferrari piste sahip olmanın avantajını deniyor.Daha öncede oldu,izinlerde alındı geri dönüşler için sürüşler yapıldı vesaire.

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ortada suçlanıcak biri varsa bu FIA'dır.çünkü her takım kurallardaki boşluklardan faydalanıyor ve daha sonra kurallara açıklık getiriliyor.ceza olarak belki para cezası verilir ama bu ceza ferrari için 0.7-0.8 saniyeden daha önemli olamaz.Ferrari alacağını almıştır.ne yapılırsa yapılsın nafile.hadi hayrını görsünler….

  11. arkadaşlar taraflı yorum yapmayalım..siz bir reklam filmi çekeceksiniz otomobile daha önce kullanmadığınız yeni parçları takıp mı reklam filmi çekersiniz? kurallarda boşluk olabilir ama takımların bu duruma itiraz etmeli yanlış bir davranış değil..basbayağı reklam filmi niyetine test de etmişler otomobili..

  12. ferrari işini bilir toyota tarzı a3 kağıdı buyuklğnde diffzörümzde hazır gusel gusel 🙂

  13. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    SİZİN A.q

  14. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    ÜYELİĞİMİ NASIL İPTAL EDEBİLİRİM ?

  15. burak bocek avatarı

    Evet dedim ve dediğimin arkasındayım.Promosyon çekiminin nasıl olacağının kuralı mı var?Bir arkadaşta hız limiti yok mu demiş yahu bu otoban mı azami sürat tabelası mı koyucaklar piste.Ayrıca forever mclaren arkadaşım,duruş var kalkış var viraj dönme var demişsin.Eee iyide kardeşim pist zaten virajlardan oluşuyor ve promosyon yasak değil diye madde atmış adam.Viraj varsa çimene mi çıkıcak düzlük varsa viraja mı girecek pistin yapısı gereği bazı şeyler.Açın shell reklamlarına bakın orda pit stop bile yapıyor Ferrari.İlk kez olan birşeymiş gibi şimdi bunu söylemeyin.Ve evet banana kim ne yaparsa yapsın ya gitsin pist mi buluyor otoyol mu beni ilgilendirmez.Diğer takımların derdine düşecek değilim.Ne bu ya herşeyi kısıtlamaya yönelik bir zihniyet.O zaman herkes benzini bitirsin pite dönmesin,zik zak yapsın 1er sefer biz böyle dedik mi.Alakası yok diyorsun ama bal gibi alakası var.

  16. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    MESAJLARIMIN SİLİNMESİ SÜPER ÇOK SEVİYELİ BİR SİTE DEMİŞLERDİ HAKLI ÇIKTILAR TEBRİKLER. BENDE ÇOK KİŞİYE TAVSİYE EDEYİM….

  17. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    ::::)))))))

  18. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    ZATEN AÇIKLAMADA DA DEMİŞLER Kİ BUNLARI. PROMOSYON İÇİN ÇIKILAN PİSTTE ARACI DA TEST ETME FIRSAI BULDULAR DİYE. YANİ PİSTTE KALKIŞA KADAR HEPSİNİ DENEDİLER. TABİKİ DİĞER TAKIMLARDA YÖNELECEKTİR BU TÜR TESTLERE FİA ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN TADBİR ALACAKTIR. AMA CEZA GELECEĞİNİ SANMIYORUM. KURALLARI AÇIK KOYMAMIŞLAR. NE YENİ PARÇADAN BAHSEDİLMİŞ NEDE BAŞKA BİRŞEYDEN. EMİNİM DÜZELTİLİR. EĞER DÜZELTİLMEZSE TESTLERİ GERİ GETİRSELER DAHA MANTIKLI OLUR:))

  19. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bazı arkadaşlar promosyon işte ne olacak diğerleride pist bulsun yapsınlar demişler o zaman her takım her gün ortalama bir promosyon bahanesiyle testlerin yasak olmadığı yıllardan daha fazla test yapma imkanı bulur.sizce bu mantıklı mı?? ayrıca videodanda görüldüğü üzre düzlük testi veya promosyona pek benzemiyor basbaya tam bir test olmuş. kalkış var , viraj dönüşleri var , ve düzlükte var … yani tam bir test olmuş. fıa buna birşey demezse , diğer takımlarda bunu fazlasıyla kullanacaklardır…

  20. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    ARKADASIM OLAYLARIN YAPILIŞI AMACI FARKLI OLABİLİR AMA SONUÇTA KURAL AÇIKLIĞI VE DEĞERLENDİRİLİYOR AÇIKLIK GETİRİLİRSE DE GETİRİLİR. BRAWN DA O AÇIKLIKTAN ELDE ETTİĞİ AVANTAJLA ŞAMPİYON OLDU ZATEN. FİA AÇIKLAMASINI YAPAR ZATEN

  21. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Arkadaslar spor etiginden bu kadar uzak bir hareketi nasıl destekleyebiliyorsunuz. Su hareketi mcLaren yada red-bull yapmis olsaydi ayni sekilde desteklermiydiniz.

  22. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Tarafsız sitemiz lütfedip yorumumu yayınlarmı yada rica etsem şu yasağı kaldırsa.Çünkü aynı kişiler dilediğince taş atmaya devam ediyorlar.Bir ouch sözümü yasak oldu ?

  23. Olayın hamiltonla ne alakası var.Fia en az 1 litre benzinle kapalı garaja zaman kaybetmeden geleceksiniz diyor.hamiltonun benzini yolda bitiyor.Kınama alıyor ve fia bu konuya daha iyi açıklık getiriyor zaten açıktı.Bu olay başka o olay başka.Burada rakiplerin şikayeti sözkonusu tıpkı geçen yıl brawnın difüzörünü şikayet ettikleri gibi.Ayrıca hamilton halkın sağlığını tehdit edici şakilde sokakta araba kullanıyor fia hemen bildiri yayınlıyor.O olaylar başka bu başka.kıyaslamaya dikkat edelim armutla elmayı karıştırmayalım.

  24. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Şimdi bütün takımlar reklam çekimlerine başlarsa ne olucak?Şaka bir yana şu Fia 'nın kural açıklıkları bitmek bitmiycek ..

  25. Schumacher'in Monaco'da Alonso'yu geçmesinden sonra da kurallara açıklık getirildi. Hatta Schumacher'i durdurabilmek için kurallar bile değiştirildi. Konuyu başka yerlere çekmeyelim isterseniz, gereksiz tartışmalar yaşanıyor. Konuyu kişiselleştirmeden devam edelim.

  26. burak bocek avatarı

    Tabikide yaparım Mclaren Mercedes arkadaşım.Her zaman eşitlikten yanaydım bundan sonrada öyle olucam.Zaten yazımda da belirttiğim üzre; diğerleride bir pist bulsun bizim itirazımız yok ki.Her hatadan sonra şapkadan tavşan çıkarır gibi kural değiştiren Fia,eğer bir ihlal varsa bunada bir yaptırım yada açıklama getirecektir.Ancak burda kuralın altı çizilmiş:"bu tür promosyon çekimlerine izin veriliyor" o bakımdan bu Lewis olaylarından bile masumanedir bana göre.Olmasa bile ben onun yaptığı kural dışı hareketleri pek abartmadım zaten ceza almamaasını savundum ve burda da abartıcak birşey yok bana göre

  27. Sir Jack B.  avatarı

    Promosyon etkinliklerinde hız limiti yokmuydu ?

  28. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    BU OLAYDAN SONRA DA KURALA AÇIKLIK GETİRSİNLER HAMİLTON YAPTIKTAN SONRA NASIL KURALI DÜZENLEYİP ZORUNLULUKLAR GETİRİLİYOR İŞTE BUNA DA ÖLE YAPSINLAR:))

  29. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Lewis aracını ittire ittire garaja götürüyor,birde seyirciye oynamalar,aman Tanrım nedir bu başıma gelen tarzı.Herkes de bir mutluluk bir mutluluk.Ferrari yapıyor ve OUCH! kural ihlali! =) üstünde durmaya değmez Ferrarici arkadaşlarım! Umarım 0.7 den daha fazlası vardır ve yarış be yarış bu daha iyi olur.Sene başından beri bekliyoruz.Umarım bundan sonra f1!in rockstarı Alonso ve Massamız harika sonuçlara imza atar.

  30. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Hamilton yüzünden değişen kurallara gelen yorumlar düşünülünce biraz garip geliyor tabi. Sınırları zorlamak mı eyvallah ama herkes için aynı yorumuda yapmak lazım

  31. burak bocek avatarı

    "Sezon için testlerinin yasak olmasına rağmen, promosyon etkinlikleri ve bu şekilde gösterilere izin veriliyor."
    Burada açıklık getirmiş herşeye.Kural açığı der yırtar atarız.Madem izin vermişler o zaman yaygara koparmasınlar gitsinler bir pist bulup yeni parçalarını reklam çekimi diye denesinler.Ferrari yaptı mı herkese birşeyler oluyor.Ayrıca promosyon çekiminde aracın yeni olmayacağı,parça konmaycağı ile ilgili madde yok kanımca.Fia her seferinde ihlal edilen kuraldan sorna bildiri yayınlıyor bunada yayınlasın artık yasak desin:)

  32. İyi de sezon içi testlerin yasak olduğu bir sezonda takımların bu tip promosyon çalışmalarını değerlendirmeleri kadar doğal ne olabilir ki.. Binde bir saniye gelişim için milyonlarca dolar harcanırken elbette en ufak boşluktan yararlanmak isteyeceklerdir. Abartılacak bir durum yok bunda. Fair Play'lik bir durumu yok bence, araç lansmanlarında bile araçları didik didik ediyorlar, en ufak gelişimi kaçırmak istemiyorlar. Ayrıca son üç senedir neler gördük neler buna gelene kadar.. Abartmaya gerek yok.

  33. ferrari nin rbr egzozonu kopyaladığı doğrumu hangi ara yapmış.yani kopyaladıysa en çabuk kopyalayan takım ferrari.bu haber çok önemli

  34. Başlık ;Alonso testi değil de Fiorino testi olsa daha uygun ve doğru olmaz mı.Ama o zaman da kimsenin ilgisini çekmez haklısınız.Sanki cümle biraz düşük olmuş gibi geldi bana.

  35. düzlük testi tamam da promosyon etkinliğine full araç + yenilikler ile çıkması biraz şaşırtıcı tabiki. bir şey olacağını sanmıyorum ama fair play'e uygun değil

  36. en fazla money cezası.:)

  37. MagicAlonso avatarı

    umarım bişey çıkmaz bu olaydan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir