Rosberg’in Başı Vergi Kaçırması Nedeniyle Derde Girebilir

yazar:

kategori:

2016 Formula 1 şampiyonasının lideri Nico Rosberg’in adı Panama Papers adlı sızan belgelerde vergi kaçıran ünlü isimler arasında yer almasıyla sıkıntıya girebilir.

Panama’daki Mossack Fonseca adlı hukuk firmasına ait 11.5 milyon özel belge açığa çıktı. Financial Times’a göre bir çok ünlü isim, yan şirketler açarak vergi kaçırdığı bu belgelerde görülüyor.

Almanya’daki NDR kanalı, Rosberg, Lionel Messi gibi isimlerin bu belgelerde yer aldığını belirtti.

Rosberg’in Mercedes ile olan mevcut anlaşmasının geçerliliği de sorgulanmaya başladı. Habere göre Mercedes’in anlaşması Britanya’daki Virgin Adaları’nda yer alan Ambitious Group Limited ile imzalanmış.

Ambitious Group adlı şirketin aynı zamanda Channel Adaları’nda yer alan iki paravan şirketle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

 

ARD televizyonu ise bu belgelerin Rosberg ve Mercedes’in illegal bir şeyler yaptığının kanıtı olamayacağını söyledi.

Mercedes bu konu hakkında yorum yapmazken Rosberg’in avukatı, Fransız L’Equipe’ye yaptığı açıklamada bunu özel bir konu olduğunu söyledi.

 


Yorumlar

“Rosberg’in Başı Vergi Kaçırması Nedeniyle Derde Girebilir” için 6 yanıt

  1. Formula 1’in messisi her açıdan 🙂

  2. Bal gibi de illegalitenin ispatı olur da hangi hukuğa, insaniyete göre o ayrı. Üst düzey zenginlerin hepsi yapıyor sistem çaresiz olduğundan fakir o yüzden daha fakir avrupalılar dahi önce kendi devletlerinden kaçırıyor kurallara her zaman bir düzeyin altında ki insanlar tabi. Milyon $’larla gözleri de doymuyor herkes yapıyor ve yakalanmıyorsa ben olsam bende yapardım büyük ihtimalle. Schumacher gözü mala istatiğe doymayan 🙂 en zengin “sadece” 2. sporcu olarak en hayır sever sporculardan biriydi hatta 70 milyonluk ülkeyi bile defalarca geçmişliği var ama kendi devletinden vergi kaçırmak, milletinin hakkından gasp etmek için gidipte paranın hesabının sorulmadığı yerde yaşıyordu. 🙂 O hesaplarla artık ülkelerin kaderlerini değiştiriyorlar aynı bizim ki gibi..

  3. Herkes yapıyor bu tarz işler. F1 pilotlarının neden çoğu İsviçre ve Monako’da yaşıyor zannediyorsunuz. İşin özü hep vergi kaçırmak ya da maliyetleri yüksek göstermek. Nasıl F1’de araç tasarlarken gri alanları kullanıyor millet burada da aynısı mevcut.

  4. Bu belgelerde birinin adı geçiyor diye illa suçlu anlamına gelmiyor ki yani ne olmuş off-shore şikret kurmak zaten legal bir iş. Bu belgelerin açıklanmasıyla başı yanacak olanlar kara para aklama işlerine falan girenlerin (bizde gemicik falan satın alıyor bu kişiler) başı yanacak. Izlanda başbakanı gibi, Putin gibi.

    Ha Nico’yu bilemem kazandığı o kadar yüksek ücrete ne kadar vergi alıyor olabilirler ki gidip offshore şirketle vergiden kurtulsun, kötü bir şey çıkmaz umarım.

    Ayrıca @ertugrulsaid şirketin sahibinin babasının Ikinci dümya savaşında nazi olması nasıl bir sorun olabilir acaba? Almanya’da NSDAP yani Naziler %90’lara varan oylarla seçilmiştir, rütbeli askerlerin zaten pek bir seçim şansı yok, şimdi bu tüm almanlar Nazici ırkçı kötü adamlar mı demek oluyor.

  5. kimler yok ki 😀 yeni bir ayar ülkelere veriliyor galiba messiyi duydum da rosbergi ilk defa duyuyorum galiba iddia doğru avukatı net konuşmamış..

  6. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Panama Papers (Panama belgeleri) bir çok kişinin başını yakacak sadece Spor Dünyası için geçerli değil. Ama internet’te biraz araştırma yaptım ve hukuk firmasının sahibi olan kişini babası NAZİ askeri olarak 2. dünya savaşında görev almış. Bakalım ne çıkacak bu belgeler altında onu merak ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir