Alfa Romeo, Sauber ile Formula 1’e Geri Dönebilir

yazar:

kategori:

Alfa Romeo, Sauber ile Formula 1’e geri dönmeyi düşünüyor olabilir.

Mali sıkıntılar yaşayan Sauber, 300 personelin şubat ayı maaşını geç ödemişti. İddialara göre takımın durumu daha da kötüye gidiyor ve hatta Çin GP’sini kaçırabilirler.

Ancak bugün çıkan haberlere göre ise Alfa Romeo Sauber ile Formula 1’e geri dönebilir.

Marchionne “Alfa Romeo’nun başka bir takımın desteği olmadan dönmesi zor olacak. Bir takım ile beraber dönmeleri ideal olur”

“Alfa insanların kalplerine kazınmış bir marka. Formula 1’e dönmeli güzel olur. Onların buraya dönmesi önemli” dedi.

Alfa Romeo’nun dönmesi halinde Ferrari-Sauber ortaklığının Red Bull-Toro Rosso ortaklığı ile benzer olabileceği ifade ediliyor.


Yorumlar

“Alfa Romeo, Sauber ile Formula 1’e Geri Dönebilir” için 21 yanıt

  1. Ferrari challenge cup. Askflslf..

  2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    En çok istediğim Alfa Romeonun F1’e dönmesi.İnşallah dönersiniz

  3. Al sana Ferrari Challenge Cup 🙂
    Bir de Luca’nın çoklu araç fikrini beğenmeyenler vardı 🙂 stiller farklı.

    Luca kovulunca çok sevindi genel piyasa taa en başında dedik ki bu adamlar F1’den de anlamaz Ferrari’den de anlamaz gerçekte bu adamlar için tek birşey var group’u büyütmek ve ruh muh felsefe felan bakmazlar herşeyleri sadece para odaklı olur. İşte Haas ve bu plan bunun eseri der geçerim 🙂
    şunu da ekliyim yaşlandığınızda hatırlarsınız (lambo’nun satılıp belki de tekrar batıp kaybolması söz konusu olur önümüzde ki dönemde) bu adamlar yıllarca uğraşılıp didinilmiş olağanın üstü bir konuma yerleştirilmiş Ferrari’i sırf para odağı uğruna Lambo’ya çevirmeye dahası Porsche’e çevirmeye çalışacaklar göreceksiniz.
    Merso, reno’nun patronları ile şuan bu grubun başı olmayla Scuderia’yı idare eden adamın hiçbir farkı yok 🙂

    Gelelim içeriğe Maserati projesi oturdu sayılır bu adamların bir süredir dertleri Alfa’ı aynı şekilde geliştirmek piyasaya oturtmak bu söylentiler ve haberler sırf bunun üzerine çıkıyor. Maksat algılara araç olarak kullanmak Alfa’nın önümüzde ki dönem hedefleri malum almanları geçmek bunu çokları biliyor.

    Diğer belki faideli bir vaka. Daha geçen bahis oldu Sauber’in şuan dayanamaz hale gelmesinin nedeni yakın geçmişinde ki gibi Ferrari ve Bmw gibilerin arkasında olmamasıyla idi. Williams müsabaka dışı ticareti oturmuş bir marka Sauber onlar gibilerle mukayese durumda değil o sebeple bunu sanayi içerisinde gerçekleştiremediler. O yüzden bu plan onları kurtarır. Sauber ile de Scuderia ferrari üzerinde ciddi bir yorgunluk oluşmamış olur. Zaten Alfa’nın ki aston martin, jaguar, Infinity havadislerinde ki gibi isimlendirmeden ibaret birşey.

    İnsanlar öyle görebilir ama gruplar f1 ve bazı yarışların ticaretlerinde faideli görüyorlar realite mi ben de bilmiyorum doğrusu şu dünyada pazarlamacıların her söylediği isabetli olmuyor malum 🙂

    Aklıma gelen bunlar gerçekleşirse F1’in FIA farklı düşünmeye çalışsa bile kuzey amerikaya ağırlık verme yönüne daha fazla evrileceği, mecbur tutulacağıdır. Uzun gelecekte öyle 2, 3 yarış kurtarmayabilir. Bernie’nin de biraz beyaz entarili kumul bölgelere, yeni asya’ya sevk olmasına da böyle bakmak lazım otomotiv bu işin şah damarı olarak görülüyor artık. Bunlar tabi bizi tatmin etmeyecek, alışkanlıklarımızın dışında ki şeyler.
    Gelecek avrupada değil artık şöyle de örnekleyelim Mclaren’in sunum ve final test alanı avrupada değil, Ferrari’nin en büyük show merkezi de avrupada değil, eh mercedes G’lerin, dayalı döşeli doldurulmuş S’lerin de nerelere satıldığı belliyse kim takar fransızları onlar ne çöllerde varlar ne k.amerikada 🙂
    ve kaçıp giden Honda, koşan Toyota…. :p kolay değil tabi öyle.

    Parçalı yapmayalım dedik aşağıdakilere de görüş;
    işte satabilmek için yapıyorlar ya zaten bunu. Yaşasın 15 tasarımı geçmiş cülya
    VW den ümidinizi kesin artık işin sonu nereye varacak halen kestirmek mümkün değil tabi de o Toyota’ı yerinden etmeye çalışan grubu göremeyeceksiniz bir daha 🙂 Alfa’ı çok istediler ama yemedi Italdesign ve Ducati ile yetinmek zorunda kaldılar. 🙂
    Alfa’nın hedefi VW, Audi felan değil artık 🙂
    Keşke kavga usulü görmeyip Pinin’i alsaydılar bari adamlar batmazdı en azından iyi olurdu.

    Fiat-Lancia-Alfa bunlar bir zamanlar iç içe geçmiş haldeydi ve iyi zamanları o zamandı Mr. Lampredi diyorum.
    Mesela buna bakıp biraz fikir edinebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_113330363/tm.htm

    Alfa ve Lancia’nın gelişim yapamayıp geride kalmasının nedeni de aslında ekonomik o tabi ayrı bir konu. Kısaca bu işlerde group ve ülke iyi durumdaysa altındakiler de iyi durumdadır denir.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Dönün la siz de dönün şasi bizden 😀

  5. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Ferrari şampiyonluğu alamıyorsam gridi alırım felsefesinde sanırım 😀

  6. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Mercedes’de williams’ı satın alsın .

    McLaren’de Manor’u bu iş buralara geliyor.

  7. Yakında FIAT saltanatı izleyeceğiz sanırım.

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Şampiyon olamadıkdan sonra saltanat bir işe yaramıyor… 🙂

  8. Yancı takım olacaksak gelmesin Alfa filan. F1 ana takım-yan takım şekline dönecek iyice.

  9. Birisi alsın şu takımı, sürünüyorlar resmen.

  10. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Alfa Romeo son 2 senedir Formula 1 gireceği konuşuluyor ama nasıl olacak bilmiyorum ve sürekli değişen kurallar yüzünden bir çok Otomobil firması Çekimser kalıyor…

  11. Bu ad bir nisan sakasi hibi olur.
    Alfa biraz arac satmaya calissin bunun oesinde kosacagina.
    Bu kadar az arac satarak hic bir yere varamazsin.Er gec vw gibi bir gruba satilacaktir ancak o zaman duzluge cikar.

    1. Alfanın sloganı cuero sportivo idi.Alfa doksanlarda DTM’ye falan katılıyordu.Altın yılları idi.
      Aynı şey Lancia içinde geçerliydi.Sportif faaliyetlerden uzaklaşınca marka bilinirliği azalıyor. Satışlar düşüyor.Mitsubishi ve Subaru ralli şampiyonlukları kovalarken arzu nesnesi idiler.
      Sauber’in canavar gibi bir rüzgar tüneli var.Yol araçları testleri içinde kullanabiliyorlar diye hatırlıyorum.Kısa zamanda iyi bir araç üretebilirler.

    2. Zaten hali hazırda fiat grubuna satılmış durumda alfa romeo. Ww gibi bir gruba satılmakla pek alakası yok düze çıkmalarının. Alfa gelince Ferrari elini güçlendirecek hepsi bu. Zaten Alfa’dan çok Ferrari istiyor onların F1’e katılmasını.

    3. Onur Ömer Öztürk avatarı
      Onur Ömer Öztürk

      Susayım diyorum olmuyor. Alfa Romeo markası zaten halihazırda FIAT grubunun bir alt markası. Ayrıca neresi nisan 1 onu da anlamıyorum, markanın kökeninde zaten F1 var, neresi komik. Çok araç satmak ile F1’in ilgisi ne onu da anlamıyorum, o zaman Ferrari’nin McLaren’in F1’de işi ne, gitsinler önce çok araç satsınlar madem. Hangi kafayla yazıyorsunuz bunları anlayamıyorum. Az mantık yaaa, lütfen

      1. Garaj atkimi degil ki bu markayi parlatmak icin buraya giriyorlar.
        Para olmadanda girmenin hic bir anlami yokki fiat zaten devamli bir yenilenme icine girmeye calisiyor bir kac uil onve vw tarafindan alinmasi ab tekabet kurulu tarafindan engellendi.
        Vw alsa seati satar sportif marka olarakta gruptaki yerini alir ki fiatin kendine hayri yok lancia gibi bir markayi soktuklari hale bakin.
        Herkesin kokunde bazi seyler var ancak hicbirsey bilancolari artiya gecirmeye yetmiyor ne dtm nede baskasi.

        1. Onur Ömer Öztürk avatarı
          Onur Ömer Öztürk

          Ben senin kadar yanlış bilgiye sahip olsam ve biri çıkıp, senin bu bildiklerin hepsi yanlış, gerçekte bu iş böyle dese, hele ki sözüm ona bildiğim bir konuda, ben üyeliğimi siler başka isimle üyelik alırım utancımdan, hala cevap veriyorsun ya pes doğrusu, yine sıralayım mı hatalarını, istiyo musun?

          1. Senin bildiklerin sana benimkiler bana kalsin.
            Bu arada senin bildiklerini unuttum ben.

            1. Şimdi kardes senin mantığa göre ferrari veya mc lar en araba satmak içinmi buralar velev ki öyle redbull napiyor burada ki dünyadaki neredeyse bütün spor aktivitelerinde varlar. Ayrıca o zaman neden hyundai ww Ford vs gibi devler gelmiyor araba satmak için f1 e ihtiyaçları yok bence hele ferrari ve mclaren in hiç yok

    4. Formula 1’in ilk yarışı ve ilk sürücüler şampiyonluğu Alfa Romeo araçlarıyla kazanıldı.

      1. İkinci sürücüler şampiyonluğunu da onlar kazanmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir