Çin GP Lastik Tercihleri Açıklandı!

yazar:

kategori: ,

Pirelli, Çin GP’si için yapılan lastik tercihlerini açıkladı.

Pirelli’nin yayınladığı tabloya göre Hamilton 4 orta, 4 yumuşak ve 5 süper yumuşak lastik tercih ederken, Rosberg 3 orta, 4 yumuşak ve 5 süper yumuşak lastik tercih etti.

Ferrari pilotları 3 orta, 4 yumuşak ve 6 süper yumuşak tercih ederken, Bottas 2 orta, 4 yumuşak ve 7 süper yumuşak tercih etti. Massa ise 1 orta, 5 yumuşak ve 7 süper yumuşak lastik tercih etmiş oldu.

china-tyres


Yorumlar

“Çin GP Lastik Tercihleri Açıklandı!” için 5 yanıt

  1. En makul seçim 2M – 5S – 6SS olacak gibi görünüyor.

    Sıralamalarda zaten ortalama 3-4 set Süpersoft kullanılacağını hesaplarsak, 2.antremanda 2 set ve 3.antremanda da birer set harcansa yarışın ideal lastiği soft olur. Sırf bu sebepten sadece seçimlere bakarak Rosberg’in Hamilton’dan daha avantajlı olacağını söyleyebiliriz. Hamilton 1 pit stop az yaparak dengelemeye çalışacak.
    Ferrari’nin ise ne yapıp edip yarışa süpersoft saklayıp pazar günü saldırı modunda olması gerekiyor. Zaten pole hayal gibi. İyi bir start alıp, zeki bir stratejiyle Mercedes’i devirmeye çalışmalılar. Bu noktada Ferrranin medium seçimi 1 set fazladan görünüyor.

  2. Çin de medium lastik iş yapmaz.Belki Mercedes ideal ısı aralığında çalıştırabilir.

    Hava sıcaklığı muhtemelen çok yüksek olmayacak ve uzun düzlük lastiği buz gibi yapmaya yeter.Ferrari’nin neden kullanmayacağı lastiği getirmesini anlamıyorum.Hadi sc ve antrenman için birtane yada ikitane medium getir.Ancak neden üç tane medium lastik getiriyorsun.Yarış içinde mutlaka Ss takacaksın, kullanılmış Ss yerine sıfır Ss takmak yarış içinde 4 5 sn kazandırır bir stint içinde.Grosjeanin yükselişini gördük sıfır set Ss ile.

    Bunlar belki küçük detay gibi görünebilir ancak, bu küçük detay gibi gördüğümüz hususlarla yarış verip yarış alınır.

    1. nazmiduman34 avatarı

      İlk 4 yarışın lastik seçimleri sezon öncesi testlerden önce yapıldığı için seçimlerde tahminlerin etkisi büyük oldu.

  3. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Butun hafta sonu super yumusaga abanacak bizimkiler 😀

  4. Bu Williams hep herkesin tersine gidecek sanırım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir