Ferrari, Raikkonen'in Yakıt Basınç Problemi İçin Üzgün

yazar:

kategori:

Ferrari takım menajeri Luca Baldisseri, sıralamaların birinci bölümünde yakıt basıncı problemi yüzünden yarınki yarışa 16. sırada başlayacak olan son dünya şampiyonu Kimi Raikkonen için üzgün.

Raikkonen ilk hızlı turundan sonra pitte duraklayınca mekanikerler tarafından Ferrari garajına çekilmek zorunda kaldı. Formula1 düzenlemeleri gereği sıralamaların ikinci bölümüne katılma hakkını kaybetti.

"Kimi pistte stop etti, eğer aracını pit yolundan garaja kadar getirebilseydi yakıt basıncı problemini düzeltebilirdik.

"Kimi, geçen yıl Felipe’nin yaptığını yapmalı, yarın neler olacağını bekleyip göreceğiz." dedi Luca Baldisseri sıralamaların ardından.


Yorumlar

  1. evet sana söyledim =)

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Eyvallah bana yazdın umarım ben cevap verdim inşallah doğrudur :)) yanlış yazmak buralarda kötü karşılanabilir
    muhabbet her zaman zirve muhabbetle olur bunuda böyle yapmalıyız bence atışmak kolay biri ak dediyse kara de olsun bitsin zor olan anlaşmak artık bunun yapılma zamanı

  3. bir ara muhabbet etmek isterim adil karaktere sahip insanlara her zaman saygı duymusumdur.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Uğur arkadaşım verdiğin değer için teşekkür ederim fakat daha fan olamadım acizane fan olmayıda düşünmüyorum ben bu motor sesini ;gücünü ;teknolojisini seviyorum mclarene gelince seviyorum evet senna zamanında rengi kırmızı beyazdı(marlboro mclaren honda) Türklük varya kanda o çekiyor :)) sonradan olaya Mercedes girdi tutku ve sevgi buluştu onun için mclaren mercedes fakat onlar yarışıyor ;para kazanıyor velhasıl işlerini yapıyor fakat biz burda birbirimize girmiş durumdayız (hakaret ediyoruz ;kalp kırıyoruz)iyiki birbirimizi tanımıyoruz tanısak ev basacak durumlara az kaldı bi ferrari bi mclaren bizim ailemiz değil lütfen f1 teknolojinin zirvesi ise taraftarlığıda futbola benzemesim zirve olsun kanaatindeyim

  5. İngiliz Locasını biliyorum. Ferrari Her zaman yeni bişeylerle ilgilenir. her zaman dener her zaman daha iyisini yapmaya çalışır ama mclaren her zaman durumdan tatmin olur. Mühendislerimiz acınacak halde oldugu için imkansızı basarmıstık ve sizde 2007'nin en buyuk mağlup takımı unvanına layık görülmüştünüz sanırım. Mclarenı kucumsediğimi düsünmeyin Siz Kendi Kendinizi Kurban Eden Bir Takımsınız.

  6. Uğur, arkadaşın demek istediği eğer McLaren sözde ferrari belgelerini kullanarak dayanıklığını bu kadar iyi bir seviyeye yani ferrari'den bile iyi bir seviyeye çekebiliyorsa bunun iki açıklaması vardır 1) ferrari mühendisleri acınacak bir durumdadır, çünkü başka bir takımın teknik ekibi sadece kağıt üstündeki dökümanlara bakarak fikir sahiplerinden daha iyi bir iş çıkarıyorlar, fikirleri üreten ekip ise çuvallıyo.. ya da 2) McLaren'in dayanıklılığın bu sözde dökümanlarla hiçbir ilgi alakası yok, yani McLaren bu belgeleri asla kullanmadı (zaten FIA'nın suyunu çıkarırcasına yaptığı araştırmalar da bunu açık açık belirtiyo). Bu durumun başka bir açıklaması yok, arkadaşın demek istediği de bu olsa gerek, yoksa senin sonradan dediğin gibi "kim bu takımın belgelerini kullanır ki" diye bir anlam yok burada..

  7. =) evet bir daha ferrari ve kimi'ye yorum yazmazsanız susabilirim. yada suraya adil bişeyler yazın. benden ona göre tepki alırsınız

  8. artık sus biraz ya! Kendin tartışmak için yol arıyosun.insanların eğitim yada bilgi seviyeleri ölçmek sana mı kaldı.Bu kadar kendini bişey sanmışlığı sağlayan en acaba kaç üniversite bitirdin! Bizi ölçüyorsun.Ben boşa sallamadan üniversite kayıtlarını veririm.(Bu yorumda silinmez se tabi)

  9. arkadaşım ben daha bu konuda muhattap olmak istemiyorum yeni sezona başladık ve hala bu konular üzerinde konuşmak saçma geliyor o yüzden bu konu hakkında daha fazla yorum yapmıcam..

  10. yorumumda kucuk bi hata var. Mike coulghan olucakti

  11. Şurda Gördüğüm aydın Mclaren Fanlarından biri Şener Salih. Kimin ne oldugu her yorumunda belli oluyor merak etmeyın. ''Zaten bazı ferraricilerin bu belge işini ortaya atıcakları belliydi '' Simdi diyorsunuz boyle bi takımın kim bilgilerini kullanırki? Micheal Coulghan Toro Rosso'nun adamımı? söyle bakalım.

  12. siz nasıl 11 yıl şampiyon olamadınız ve üst üste şampiyonluklar kazandınız bizde üst üste sorunlar yaşadık ve 2007 den itibaren bu sorunları atlattık bunun ne açıklaması olabilirki??? İlla takım sonsuza kadar sorun yaşıcak diye bi kaiddemi var??

  13. evet ilk yorumunda?! eleştiren sözler yerine kullandıgın kelimelere bakarsan kimin kimi kucuk gördüğü belli olur. Bir Mclarencı olarak Ilmorlar ilgili sen ne biliyorsn? Yada Sizin Takımınızın Bu 2007 deki dayanıklılıgını neyle bağdaştırıyorsun bi soyle bakalım mclaren mercedes! engin tecrubelerinle beni aydınlat.

  14. tolga soydan avatarı

    aşırı kimiyi sevmeme rağmen McLaren-Mercedes in dedikleri çok gerçekçi.BMW ler gerçekten çok hızlı.dua edelim yakıt yükleri hafif olsun.yoksa en iyi derece 6-7.lik

  15. uğur arkadaşım kimin 17 yaşında olduğu belli oluyor insanları küçük görmek senin tarzın herhalde şurda adam gibi yorum yapıyoruz kişisel yorum yapmıyorum ama bigün onu yaptırıcaksınız bana..Zaten bazı ferraricilerin bu belge işini ortaya atıcakları belliydi daha ilk yarışta başladınız mızmızlanmaya artık önümüzdeki yarışlarda neler olur Allah bilir…Ferrari belgesiyle bu kadar dayanıklı olmamız ne kadar mantıklı sence?? Ferrarinin durmunu görüyoruz McLaren Ferrariden nasıl dayanıklı olabilir ki senin mantığınla bakarsak olaya gülünç oluyor o yüzden en iysii bu konuları konuşmamak..McMerc arkdaşımda söylediği gibi 22.ci sıradan 1.ci olmak Mp4-20 nin gücünden dolayıydı çünkü araca nekdar benzin koyarsan koy her zaman en hızlıydı Kimiye bi lafım yok zaten hızlı bir pilot ama yarın 15.sıradan kalkıcak Kimi belki şansı yaver giderse ilk 5 e girebilir güvenlik aracı olayları olursa dedim ama diğer türlü en iyi BMW,McLaren pilotları ve Massanın arkasında bitirir kaza bela olmadıkça benim görüşüm budur..

  16. Sinan Şahin avatarı

    dayanıklılık problemleri hala devam ediyor ve bu sene de yine gerilerde kalacak gibiyiz. eğer araç düzgün çalışsa, bu şartlarda en büyük favori kimi, diğer türlü hamilton…

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Uğur arkadaşım ben dünya üzerinde şuna inanıyorum ve buda belirli zaman geçince doğrulanıyor ''gördüğünün yarısına duyduğunun tamamına inanma''mclarenin dayanıklılık sorunları ILMOR sıkıntısıyla olabilir fakat mercedesin mclareni satın almak istediğini herkes biliyor peki casusluk skandalının sonucunda mclaren takımının lansmanının neden woking de değilde stutgart ta mercedes müzesinde yapıldığına kimse dikkat etmiyor ve birşey daha soruyorum mclaren takımı kaç dolar eder bence konulara biraz bu açıdan bakalım evet seyredelim muhabbette edelim fakat bu konuları es geçmeyelim lütfen bu sporda jean todt doğru birşey söyledi ''f1 i sadece spor olarak görenler yanılırlar'' ve tavsiyem f1 in güçler dengesi için piranalar klübünü okuyun

  18. Bak arkadaş ben bu siteye mclarenın ferrariye göre daha hızlı arac geliştirdiğini daha önce yazmıstım. adrian newey şasisinden sonra aracınızda dayanıklılık problemi kalmadı diyemiyorum cunku stepney gate casusluk olayı yasandı ve bizim dökümanlarımızı kullanmadınız demek benim için biraz zor. Siz Asla Ferrari kadar dayanıklı olamadınız ama 2007 sezonu şaşırıtıcıydı ve dökümanlarımız sizin elinize qeçmişti 2002 2003 2004 2005 2006 sezonunda dayanılılık problemleriyle boğuşuyordunuz ve raikkonen'in 2 şampiyonluguna mal oldugunu rahatlıkla söyliyebilirim sana. bu bir rastlandı diyemicem cunku benım ne demek istediğimi anlamışsındır. Hızlı olabiliyorsunuz ama dayanıklılık konusunda ferrari kadar iyi olmadıgınızı unutmayın taki 2007'deki olaya kadar. Bu Demek oluyorki Ferrari'yi yenmek için her yolu deniyorsunuz. simdi istediğinizi aldınız. Bana bunlarımı anlatıyorsun. Hakkinen zamanındaki motor teknolojisini geliştiren mühendisiniz şuanda rahmetli oldu o olsayı belki Mağlup olurduk.

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bizi bilmem fakat ben şükürü kime edeceğimi biliyorum çok şükür ;iyiki tüm ferrari severler senin gibi değil;acizane tavsiyem mclareni,mercedesi,ferrariyi bir daha araştırman yönünde olur ;ferrari f1 başladığından beri bu sporda (59 yıl) mclaren 40 yıldır bu sporda ve mercedes 2 yıl yarıştı neden ayrıldığını biliyorsundur (silver arrows isminin çıkış noktası) o yıllarda ferrari arkadan geliyordu

  20. Ferraride boyle bişey olmadı diyemi konuşuyorsunuz ? yoksa tüm potansiyel takımınızamı aitti Dc yide biliyoruz Montoyayıda Hangisi Kimi'nin yapabildiğini yaptı? Takım Potansiyeliniz sayesindemi oldu hersey evet arabanız çok hızlı ama kimi berbat oldugu için mi o yarısları kariyerine soktu? simdi ferraride böyle bişey mumkun diil mi onu mu söylüyorsunuz? görelim o zmn. yarını lutfen beklıyelım.

  21. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hatırlamaz buyuk ihtimalle cunku kendileri basarıları pilotlarına basarısızlıgı ise takıma mal edecek kalitede f1 izleycileridir..

  22. nolamayız evet:))) Ferrari kesin çok ağırdır hatta pite bile girmez :))) .Arkadasım ayrıca o sondan gelme olayları mclaren de oldu.Full depo ile hızlı gidebilen bir araç vardı belki hatırlarsın:)))

  23. Mclaren Fanları ve Bmw ciler Ferrarinin ağır olduğunu konusunda bir fikriniz yok. Kimi'nin 22 baslayıp 2. bitirdiği 10. baslayıp 1. bitirdiği yarıslara tanıklık ettik yarın ne olucanı kimse bilmiyor. Yarışı bekliyelim. Sanırım Mclaren Mercedes atlı arkadas daha 17 yasında bi çocuğa benziyor ve pek bişeyden anladıgınıda sanmıyorum. Şansı dediğiniz şey 26 puan qeriden qelip son yarısta çaylak pilotunuzun hatasıyla şampiyonlugu kazanmak şansmıdır merak ediyorum. pilotunuzun hatalarını lutfen kımı'nın şansı diye söylemeyelim. Çünkü Kimi'nin yaşadığı tek sorunu bile yasamadı. Mclarencısınız ama eski pilotunuza şükran duymuyorsunuz işte sadece Fark burda Siz Asla Ferrari olamazsınız.

  24. Abdullah kardeşim doğru diyorsun şanssız fln diyorlar adama ama gel görki 2007 de dünya şampiyonu olurken kimse bişi demedi :))

  25. arkadaşlar kimi ne kadar şanssız olsada geçen senede şanslıydı. olur böyle şeyler 🙂

  26. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kimi uğursuz değil belkide f1 tarihinin görebileceği en şanssız pilot onun için mclaren hazır iyiye giderken prodrive geldiğinde raikoneni oraya transfer edelim olmazmı nede olsa eski gözağrımız başına kötü şeyler gelmesini istemeyiz

  27. Kimi ugursuz diyelim 🙂 nazar boncugu mu gondersek

  28. objektif bir gözle bakarsak mcmerc'in söylediklerine ben de katılıyorum. açıkçası aynı şeyleri düşünmemek elde değil.

  29. Ferrari baştan aşağı İtalyan takımı olmanın sıkıntılarını yaşıyo. Takımdaki İngiliz etkisini zaten tamamen yok etmişlerdi, artık Jean Todt'un yerinde de bir italyan var, takım schumi öncesindeki yapısına geri döndü ve bu da pek iyi bir şey sayılmaz.. Kimi pite döndüğünde pitteki ekibin şaşkınlığına ve aralarındaki tartışmaya dikkat ettiniz mi bilmem, eskiden ferrari herkes ne yapıcağını makina düzeni gibi bilirdi, o hava kaybolmuş sanki. en azından benim izlenimim bu yönde ve son iki senede uzun zamandır ferraride görülmeyen mekanik-elektronik sorunların ortaya çıkması da bu söylediklerimi destekliyo…

  30. zuhaha hani Aracın dayanıklılığı düzelmişti yine garip garip yerlerden sorun çıkıyor demekki sürekli McLareni suçluyordunuz Kiminin aracını sağlam yapmıyor diye ama bakın bu Kiminin kaderi artık adamda bişilik varki sorunlar peşini bırakmıyor…

  31. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet felipe'nin yaptığını yapmalı gerilerden yükselecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir