Vettel’in Motor Sorununun Sebebi Bulundu

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Bahreyn’de yaşadığı motor sorunun sebebi bulundu, ancak görünüşe göre gerçek sebebi oldukça karmaşık olayların sonucu: motor haritalaması.

İlk şüpheler yakıt enjektörlerinin kırılması üzerineydi ancak Maranello’daki detaylı analizler sebebin tamamen farklı olduğunu açığa çıkardı.

Soruna sebep olan parça bir egzoz valfiydi, ancak Ferrari teknisyenleri ilginç bir şekilde bunun sebep değil sonuçlardan birisi olduğuna inanıyor.

Sorunun motor parametreleri ile ilgili bir sorun olduğuna inanıyorlar ve elektronik kontrol ünitesinin düşük hızlardayken bir çok şarta bağlı olarak valfi normal çalışma aralığının dışına çıkardığı ve bunun da motor sorununa neden olduğunu düşünüyorlar.

Ferrari’nin inancına göre bu sorunun daha önce ortaya çıkmamasının sebebi bir elektronik sorunu olabilir. Bu konuda önceden herhangi bir ipucu olması durumunda Ferrari’nin yarıştan önce motoru değiştirmekte tereddüt etmeyeceği belirtiliyor.

 


Yorumlar

“Vettel’in Motor Sorununun Sebebi Bulundu” için 21 yanıt

  1. arkadaşlar mercedes amg vanalar kıstı bunu anlamak zor değil adamlar daha düne gelene kadar 8 vitesi kullanmadılar ihtiyaç duymadılar motorda çok büyük güncelleme yapıldığını duymadım buda demek oluyor ki adamlar şase aero arlıklı çalışıyorlar emin olu şu an kullandıkları motordan daha iyisi var ellerinde saygılar

  2. Çok çok az bir gelişimle mühür basılır, biz sezon öncesi zaten yapacağımız gelişimi yapmışız.

    Mercedes’i geçeceğim diyen 3 takım var.Biri Honda’nın arkasına saklanmış, diğeride Renault’un.Ferrari kimsenin arkasında değil, Mercedes’in dibinde, az bir gelişimle yarışlar kazanacağız.Araçta büyük potansiyel var, Aero konsept yeterince optimize edilmedi.Özellikle on kanat ve burunda çok saliseler var.Daha gerçek Ferrari çıkmadı ortaya.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Simülasyon verilerinde rahat Ferrarinin Mercedesi yakaladığı açık.Turbo sorunu onların biraz daha hızlı olmasını sağlıyor.Nitekim bu sorun iki aracın arka arkaya gelmesiyle zorlandığımız taraflar olacak.İlk yarışta bunu videolu göstermiştim.Uzun pist şartlarında bu sorun kendini belli etmesede Merco Ferrari arka arkaya geldiğinde açık ve net.Turbo sorununu düzelttiğimiz gün herkes görecek Mercedesi.
      Şuan bile kendimizi en öne attığımız zaman temiz hava ile yarışı alma potansiyeli var.

  3. Bu aslında bu bir yandan iyi bir yandan da kötü haber.
    Haritalama sorununu çözmekte zorlanmazlar ancak önceki turbo sorununu da dikkate alırsak motor farklı farklı sorunlar çıkarma eğiliminde.

    Ferrari Mercedes’i yakalamak için oldukça zorlamış ve agresif ayarlarla yarışıyor.

    Geçen seneki sorunlardan sonra Renault ve Honda ise yoğurdu üfleyerek yiyiyor.

    Renault temelde geçen sene brezilya altyapısını kullanan motorla yarışıyor ve muhazafakar ayarları kullanıyor teni güncellemeleri de kanada’ya kadar test edecek.
    Honda ise sezon öncesi 2-3 farklı konsept üzerinden seçtiği motorlardan en iyi durumda olanı kullanıyor ve o da muhazafakar ayarlarla yarışıyor.

  4. Elektrik kaçağı mı varmış ? Maranello’lu yiğitler çözer.

    1. Platin meme yapmış.
      🙂

    2. Mühürcüler nerede, sezon öncesi asıp kesiyor ve yönetimi ve çalışanları öve öve bitiremiyordunuz ve mühürler basacaktınız ama gel gelelim ki 2 yarış geçti yönetime karşı tepki aldınız,şunu da unutmamak lazım vettelin aracı arzalanınca ne oluyor dediniz takıma kimi nasıl olsa 2. Pilot aracı sorun yaşamış kimin umrunda. Şimdi vettelciler ve kimiciler tartışır

      1. nazmiduman34 avatarı

        Sezon öncesi testlerden sonra gördüğümüz mühür yorumlarının sonlarındaki gülücükler olsun esprili oluşları, gerçekten hoştu ve şakayla karışık şeyler olduğunu andırıyordu ama bu yorumların artık yapılmıyor olması, espri olsun diye değil ciddi yapılmış yorumlar olabileceğini gösteriyor.

      2. Mühürler hazır bro. Sen raadol. Concorde değiliz biz, üretimden çekilek. Ölümüne savaşarık. Arkana yaslan ve enjoy the show.

  5. Mustafa Sar avatarı

    İlginç geldi bana
    FERRARİ f1 TEAM yarış araçlarının tüm kablolarını Karaköy’de Birtaş aş üretiyor.

    1. Bak bu dikkat çekmemiş. 🙂
      Bunu duymamıştım daha önce. Bana ilginç gelmiyor artık ferrari felan motor parçaları temin ediyordu bu ülkeden başkaları da var mutlak F1 de başkaları da birşeyleri fason ürettirip temin ediyor olabilir. Bunları yakından duymadan bulmak, öğrenmek pek mümkün olmuyor. Eh Lastikleri de gidip başka yerde değil burda ürettiriyorlar malum türkiye sanayi tekniğinde geri değil aslında çok bölgeye göre düşük yatırımla hızlı da up olabiliyor insanımız, lojistik olarak da mukayesemiz yok ama işte becerilmesi sağlanmıyor bazı şeylerin. Karaköy deyince akla geldi zamanında bir firma elektrik motorları için ileri fren pabuçları geliştirmişti şimdi kullanımda mıdır bilmem askeri alana satıldı o teknikler o dönem. Genele göre kısıtlı kalsa da bunların yapılabiliyor olduğunu bilmek önemli.
      Bizim peder almanların o biçim makinelerle yaptığı iyi işçilik ahşap kavisli veya geçmeli laminat kapakları eliyle yapıyordu (dede dediğimiz ustasından da bi italyadan birkaç benzer çıkardı herhal:)) hızlı katalog verisi transferiyle almanların milyonluk bandına karşı birkaç makineyle kendi hızlı üretim bandını kurdu biz büyüdük yaşlandık yaptıkları eskimedi tabi onlar devam ediyor peder battı 🙂 Bu ülke de mühendis az yetişiyor ustalarımızın ayarı çok yüksek misal hennessy’in, abt’nin onlarca kişiyle yaptığını mühendis adam burada tek başına yapabiliyor 🙂 küçücük dükkanda başka da imkan bulamıyor.

  6. O degilde bu rambo nerde ? 😀

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Mühürleri kaybetmiş, onları arıyor herhalde 😀

      1. Hahaha hepimiz ferrari kapışsın mercoyla istiyoruz ama demek ki öyle asıp kesmekle olmuyormuş 😀 yazik oldu adamin mühürlerine 😀

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          ”ferrari kapışsın mercoyla istiyoruz”

          Hı hı

          1. Hocam senin derdin ne ? Niye samimiyetsiz geliyor sana ? İstiyorum tabikide f1 olmadan tuttugin takimin, pilotunda anlami olmaz hayir nedir yani hemen atlamissin altina. İyi bir şey desekte olmuyor kötü bir şey desekte olmuyor.

            1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
              Schumi Nerde Ben Orda

              bu adamlar böyle boşver hiç sataşma onlara göre ferrari 1. cevap bile verme konuşur konuşur gider

          2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

            Samimiyetsiz gelemezmi inandırmak zorunda değilsin.İnanmak zorunda da değilim.

  7. Klasik italyan sorunu elektronik.

  8. Klasik bir italyan sorunu elektronik

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Neyse artık çözün şunu yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir