Teknik: Williams’ın Yeni Daha Kısa Burnu

yazar:

kategori: ,

Geçtiğimiz yıl Williams açık bir şekilde en iyi üçüncü takımdı. Bu yıl şimdiye kadar ise bu pozisyon için Red Bull, Toro Rosso ve hatta yeni takım Haas ile savaşmak zorundalar.

Her şeyi değiştirmesini umdukları güncellemelerden birisi kış döneminde geliştirilen ve Bahreyn haftasonunda Felipe Massa tarafından kullanılan yeni ultra kısa burundu.

Yeni tasarım çok daha ince ve öncülünden çok daha karmaşık bir yapıya sahip, öndeki küçük oval giriş havayı içerideki kısa kanallardan geçirip burunun dış kenarlarından çıkması için yönlendiriyor. Bu, Mercedes ve diğer takımlar tarafından kullanılan S-kanal yaklaşımına göre tamamen farklı bir tasarım, ancak onların yaptığı gibi burun yapısının alt kısmındaki hava akışına enerji katmak için tasarlanmış.

Williams’ın yeni ön kanadında ise iç dikey flapın üzerinde bir yarık bulunuyor.

Yeni burun Sakhir pistine ancak Cumartesi sabahı ulaştı ve Massa son antrenmanda denge bulmakta zorluk çektiğini kabul etti ve takım bunu sıralamalarda kullanıp kullanmamak konusunda ikilemde kaldı.

Yeni burunla devam etmeye karar verdiler ve Massa takım arkadaşı Valtteri Bottas’ın biraz arkasında kalmış olmasına rağmen biraz kazanç olduğunu bulduklarını söyledi.

Yeni burun yapısının yarışta getirdiği kazancı saptamak zordu, çünkü Williams’ın kötü stratejisi ve Bottas’ın Lewis Hamilton’la olan ilk tur temasından dolayı pitten geçme cezası alması bunun sonuçlarını örttü.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir