Honda Daha Fazla Güç Üretebilmek İçin Zorlayacak

yazar:

kategori:

2016 Formula 1 sezonu için gösterdiği gelişimin yeterli olmadığını kabul eden Honda, şimdi içten yanmalı motordan daha fazla performans çıkarmaya odaklanacak.

Geçen sene spora dönen Honda, ilk senesinde büyük ölçüde enerji depolama ve kullanımında eksiklik yaşamıştı. Ancak Honda’nın içten yanmalı motorunun da çok iyi olmadığı tahmin ediliyor.

Honda’nın Motor Sporları Patronu Yasuke Hasegawa “Bunu anlatmak zor ancak öncelikle dayanıklılığa odaklandık ve dayanıklılık konusunda geliştiğimizi düşünüyorum. Buna rağmen Bahreyn’de sorun yaşadık.”

“Şimdi içten yanmalı motor performansına, güce odaklanacağız çünkü mevcut gücün sıralamalarda 3. seansa geçmemize yetecek kadar iyi değil. Bu yüzden… şimdiki performansımızın makul olduğunu söyleyebilirim.”

“Bu neredeyse beklediğimiz performans. Bu pozisyonlarda olmayı bekliyorduk. Çok iyi değil ancak makul.” dedi.

Honda’nın sene içerisinde kullanabileceği 14 gelişim hakkı bulunuyor ve bunların çoğu İspanya GP için kullanılabilir.

Hasegawa “Motor gücünü ve içten yanmayı geliştirmeliyiz. Hala düzlük performansı konusunda zayıfız bu yüzden her şeyi geliştirmeliyiz.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Honda Daha Fazla Güç Üretebilmek İçin Zorlayacak” için 24 yanıt

  1. Honda Redbull anlaşsa da Mclaren’in foyası ortaya çıksaydı. Belki de bu yüzden istemediler.

  2. Açıkçası arkadaşlar okurken heyecanlandığım bir söylentiyi paylaşmak isterim.Söylentiye göre Ron Dennis,2020 sonrasında hem yol otomobil projesinde hem de F1’de ortaklık kurabilmek için çeşitli üreticiler ile görüşmüş ve bunlardan birisi de BMW firması.Bu konuşmaların hepsinin henüz başlangıç aşamasında olduğu söyleniyor.

    Umarım en kısa zamanda güçlü bir McLaren takımını yeniden izleyebiliriz,çünkü F1’in güçlü bir McLaren’e ihtiyacı var.

    1. Çok güzel haberler bunlar 🙂 2020’ye kadar nasıl sabredeceğiz ki. Hep diyordum zaten keşke Ron amca Honda’yla değilde BMW’ile anlaşsaydı diye. Bekleceğiz artık 2020 sonrasını güzel ve başarılı bir ortaklık olur umarım.

    2. Kaynak nedir?
      bmw tarafında değişen bir durum var mı yakalayabilmek lazım.
      Ron, P1 den veya Honda dan çok önce bunu özellikle yol için bmw’e götürmüştü zaten bmw programlarına uymuyor diye kabul etmedi.
      Büyük yanlış yaptılar hem kendileri supercar için adam gibi bütçe, hareket ortaya koymuyorlar hem de büyük bir ürün ortaya koyacak böyle birşeyi kabul etmediler o vakit. F1 işi biraz daha başka iş bmw dönmez zaten kolay kolay. Bu motorlar değişirse belki.
      Ben nissan motorları üzerinde çalışmaya başlamadan önce de McLaren’in ihtiyacını karşılayabilecek motorları 0 dan üretebilecek bir bmw görüyordum sadece adamlar kabul etmeyince Ron napsın tabi. Japonlar, Honda felan mclaren’in ihtiyacını karşılayamaz ortaya çıkan ürünler o yüzden eksik hissiyatlı oldu hani. F1’de ki bu honda da kolay kolay düzelemez boş hayal bir an önce başka birilerini bulmaları lazım. 🙂
      BMW’nin de lafta wec de yürüyebilecek bir prototype, V12 motor planı vardı güya al sana işte şasi ile uğraştırmayacak prim yapılacak güzel bir imkan aklı olan değerlendirir. ama bu havadisin güncel olup olmadığından emin olmak lazım.

      1. Abi kaynak : http://www.motorsportmagazine.com/f1/opinion/behind-the-scenes-in-formula-1-australia/

        Çıkarlar ne derece uyar bilmiyorum,belki BMW ile de görüşülmesine rağmen farklı bir üretici ile devam ederler.Bir kaç abimiz de söylüyordu BMW,kuralların belirlenmesinde söz sahibi olmadığı bir sisteme girmek istemeyebilir.
        Yakın zamanda BMW M1 efsanesini tekrar yollara ve pistlere sürecekmiş,Mazda RX serisini güncelleyecekmiş,gelecek neler getirir kim bilir 😀

        1. Motorlar değişmedikçe McLaren Bmw ile anlaşmaz. Adamlara sıfırdan motor yapmalarını söyleceyekler. Yine Honda’da olduğu gibi son sıralara düşme ihtimali var. McLaren Bmw güzel olurdu ama iş işten geçti.

        2. Eyvallah.
          M1 haberini de geçen ahaber yazmış paylaşmışlardı güldük epey.

    3. Honda’nın şu andaki durumundan dolayı böyle şeylerle taraftarın züğürt tesellisi araması doğal. Ama işin gerçeklik kısmına geldiğimizde bu konu anlamsızlaşır. İlerde tabiki BMW ile bahsi geçen tarzda işler yapabilirler. Ama bugün mersedes’in kendi takımındaki motoru dışındakiler çok iyi iş çıkarmadığı ortada. Buna F1’den hiç ayrılmamış Ferrari bile dahil.
      Mevcut motorlarda erken başladı şöyle etti böyle etti her ne ise de sonuçta mersedes çok iyi iş çıkardı. Bu durumda BWM olsa Honda’dan daha iş çıkaramazdı. Aslına bakarsanız Honda F1’e Ferrari ya da Mersedes kadar bağlı olsaydı Motogp’de neyse F1’de de o olabilirdi. Başka konularda rakibi veya daha iyisini yapnlar olabilse de motor konusunda Honda rakipsizdir. Şu anda mersedesi koruyan şeyin en çok motorların dondurulması konusu olduğu şüphesiz. Eskiden dayanıklılık güncellemesi serbestken şimdi o da token denen sisteme dahil edilmiş.
      Ayrıca Ron Denisin başka motor bulmaya çalışmak yerine daha iyi bir otomobil üretmek içn uğraşması daha akıllıca olur. 1 – Hangi üretici gelirse gelsin bu sancıları az çok yaşayacak. Bunları bi daha yaşamak sadece aptallık olur. 2 – Mersedesin açıklamasına göre Ferrari 2015 motoru bu seneki motorların tamamından zayıf. Redbull Toro Rosso’yu geçiyor. Mersedesin açıklamaları bu yönde. Ve McLaren’in bile geçen seneki pol derecesinden daha iyi dereceyi Bahreyn’de yapması da çok gelişim olduğunu gösteriyor. Bunda lastik farkı, daha iyi otomobil ve daha iyi motor karmasının ortak etkisi var. Bütün bunlardan yola çıkarak fark büyük olmasa bile geçen seneki Ferrari motorunu geçtiklerini düşünmemizin önünde bi engel yok.( mersedes de ferrari yakaladı demekteydi demekki bu sene geçen seneki merso motoruna çok yakınlar ) Bu durumda geçen sene de az da olsa dillendirilen şey ortaya çıkıyor. Mclaren ne yaptı da suç HOnda’ya kaldı. Hepimiz Mclaren’i 2014’de Ferrarinin düzlüklerde can çekiştiği sezonda da gördük. Sırtında mersedes motoru vardı. Kaçıncı takımda Mclaren ? Biraz daha zayıf motorla iyi iş çıkarabilecekti de neden motoru değiştirdi. Suçu başkasına atmak toyluğun ifadesinden başka bişey değildir.
      Ayrıca ingilizlerin çalışma tarzları daldan dala atlamak şeklinde değil. Bu yüzden bu haberi pek de inandırıcı bulmadım.

      1. @v12 üstat ben de senin gibi düşünüyorum,BMW,içinde bulunmadığı kurallara girmek istemeyebilir,Honda’nın durumu ise hem kuralların gelişimi kısıtlaması hem de bazı teknik sorunlar nedeniyle zor bir sezon geçirdiler.

        @M1CHAEL Ben shiftdelete.net’de görmüştüm abi ve 1 nisanda paylaşıldığını şimdi gördüm,eğer şaka ise fena yuttuk desene 😀

        @etusch üstat BMW olayı sadece bir söylenti,tıpkı Alonso,2016’da Ferrari motorlu Redbull’a mı gidiyor haberi gibi, gerçeklik payını zaman gösterecek ve Honda ile 5 yıllık bir anlaşmaları var anladığım kadarıyla ve bu da 2020 demek,yeni concorde anlaşması döneminde değişimler olabilir mi olabilir.

        ” Şu anda mersedesi koruyan şeyin en çok motorların dondurulması konusu olduğu şüphesiz. Eskiden dayanıklılık güncellemesi serbestken şimdi o da token denen sisteme dahil edilmiş.” motorların gelişiminin jeton sistemi ile sınırlanması Mercedes’in işine geliyor evet ama çok iyi bir iş çıkardılar haklarını teslim etmek gerekir,bu jeton sistemi ile sınırlandırmayı da üreticilerin hepsi harcamaları düşürmek amacıyla verdiler dolayısıyla Mercedes’i tek suçlu görmek yanlış olur.Aynı zamanda motor gelişiminin jeton ile kısıtlanması 2015’te de Ferrari’nin de işine geldi çünkü güçlü bir Redbull tehdidinden kurtuldu.

        Üstat yanlış hatırlamıyorsam dayanıklılık sebebiyle güncelleme yapmak jeton sistemine dahil edilmemişti,sadece dayanıklılık amaçlı yapılan değişiklik yarıştan 8-10 gün önce FIA’ya bildirilmesi gerekiyor diye hatırlıyorum.

        McLaren ve Honda çok ayrı bir durum bence,çünkü 2013’te Honda,Mclaren ile F1’e girmeye karar verdiğinde Mclaren’in içinde çok fazla güç savaşı olduğu söyleniyordu ve Perez’in bir açıklaması vardı “araca güncelleme getirdiğimizde 1,5 saniye bulmayı hedefliyorduk ve güncellemeyi koyduğumuzda 0.5 elde ettik,sonra zor bir sezonun bizi beklediğini anladık” ve aero bölümünde yolunu kaybettiğini söylemişti Peter Prodromou.Honda da içten yanmalı motora çok fazla önem verip,hibrit sistem ile uyum içerisinde çalışmayı başaramadılar ve bazı teknik yanlışlar nedeniyle de (küçük turbo gibi) sıkıntı yaşadılar.

        Ben sadece söylentiyi gördüm ve paylaşmak istedim.BMW anlaşmasından önce McLaren’in Honda ile başarılı olmalarını can-ı gönülden isterim.

        1. Aynı tarz habercilik uydurma haber o 🙂
          Hiçbir zaman bu tip türk sitelerini kaynak almayın 🙂 ki çakılmayasınız.

  3. McLarenin son 15 yilinda motorlardan kaynaklanan problemleri hep on planda oldu. f1 de en iyi olmak istiyorsan Mercedes-ferrari gibi ya kendi motorun olacak ya da sana tum kalbiyle adanmis cok iyi bir motor partnerin olacak. Suan ikisi de yok. Malesef f1 tekrar motor baskinligiyla karsi karsiya, bir uretici digerindan 100 bg daha gucluyse ve kendinide kurallarla korumaya aldiysa digerleri camura batan bufalolar gibi aslanlar tarafindan yenmeyi bekler gibi sezon sonunu bekliyorlar ki belki birseyler yapabilirler…:)

    1. Bu durum Mclaren ve Ferrari arasındaki casusluk skandalına kadar sürdü. O tarihten sonra mclaren dayanıklı bir otomobil ve mersedes motoruda dayanıklı bir motor haline geldi. Ferrari dayanıklılık anlamında tam bir referans noktasıydı. Üstelik o zamanlar çok yüksek devirleri çeviren motorlar söz konusuydu. Şimdiki motorlara basınç anlamında benzeri yük biniyorsa da motoru oluşturan elemanlar o devirleri de kaldırmak zorunda değiller.
      Ferrari dışında gerçek anlamda kendi motoru olan bir takım yok. Ama mclaren’in de spor tarihindeki başarıları başarının sırrının kendi motorundan gelmediğini gösteriyor. Son dönemde ortaya çıkan ayrodinami kurallarında sadece iki takım başarılı olabildi. Redbul ve BrawnGP/Mersedes. Bu işin motorla da abartıldığı kadar alakası yok. Şimdi 2017 için ayrodinamik baskıyı geri artırma yoluna gidiyorlar. Bu mclaren için de ferrari için de avantaj. Ama en çok da Ferrari için avantaj olur.

      1. Mercedes turbosunu kendi uretiyor.Motoru 2005 yilindan beri yuzde yuzune sahip oldugu HPP uretiyor.

  4. Honda turbo konusunda yeni. Uzun süredir turbo hiç bişeyi yoktu. Bu sene wtcc de hala Citroën in gerisinde olmasına rağmen çok gelişti. F1 de de fark fena değildi. Çinde de bu seviyede olursa honda güncellemesi ile yetişmek için değil geçmek için bile motor bazında yeterli güce ulaşılabilir. Bunu aradaki farkın azlığını belirtmek için söylüyorum. Fark az ama en uç noktadaki fark. Buda yapılan güncelleme kağıt üstünde güncelleme olup 14 haktan düşülebilir ama güç hanesine bişey eklenmeyebilir. Ama adamlar güce ekleme yapmayacak güncellemeyi de boş yere getirmezler. Sonraki çalışmaya temel olmayacaksa.

  5. daha çok gelişmek lazım

  6. Hani icten yanmali motor iyiydi.ranaulttan iyi digerlerine cok yakindi 10.20hp.

    1. Renaulttan iyi güldürdün beni 🙂 Renault takımını baz alma Renault takımı Mercedes motor şasi dizaynlı. Renault motorlu modifiye yapılmış.
      Karşılaştırmayı Redbulla göre yap

    2. Kusura bakma arkadaşım yorumunu yanlış anlamışım

  7. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Foto harika.
    McLaren kırmızısı dışarı çıkmaya çalışıyor.
    Çıktığında eski günler geldi demektir.

    1. Kendimizi böyle ufak tefek şeylerle avutuyoruz işte 😀 McLaren gelişecekte eski günlere geri dönecek nerde o günler.hiç umudum yok benim.

      1. ********* (spä2000) avatarı
        ********* (spä2000)

        Bu umut edilecek bir şey değil, bu kaçınılmaz.

  8. Hedef Ferrarinin %50 oranini gecmek.
    🙂

  9. Bu yeni abiyi sevdim çok tutarlı açıklamaları var. Arai gibi pollyanna değil. Bahrain gibi düzlüklü ve motorları zorlayan bir pistte Q3’e çok yakın olmak bizim için başarı sayılır. Ama çok daha fazlası gerekli. Tokenleri isabetli kullanmaları ziyan etmemeleri lazım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir