"Kubica'nın Hatası Pole'e Mal Oldu"

yazar:

kategori:

Cregan BMW’nin performansına şaşırmamış.

Toyota takım menajeri Richard Cregan BMW’nin Albert Park’ta ilk sıralarda yer almasına şaşırmamış.

Alman takımı 2008 sezonun açılışında sıralamalar öncesi hiçbir özellik göstermemiş ve BMW şeflerinin kış testlerinde kum torbası kullanarak gerçek tur zamanlarını gizledikleri dedikoduları yayılmıştı.

"Onların ilk sıralara trımanacaklarını biliyorduk çünkü onların uzun vadeli testlere odaklandıklarını düşünüyorduk." diye konuştu Cregan Melbourne padoğunda.

Takım arkadaşı Heildfeld’in beşinciliğine kıyasla Kubica’nın ikinciliğini yorumlayan Cregan; yüksek hız şikanında yaptığı hata olmasa Hamilton’ı geçerek pole’ü kazanacağını düşünüyordu Kubica’nın.

"Bence pole için yarışıyordu ve o şikanda bunu kaybetti." dedi Cregan.

Kariyerinin en iyi sıralama turu pozisyonunu kazanan BMW pilotu Robert Kubica 12. virajda yaptığı hatanın kendisine pole’e mal olduğunu söyledi.

"Evet kesinlikle 12. virajda çimenlere çıkarak büyük hata yaptım ve bu da bana saniyenin onda ikisinden fazla zaman kaybettirdi."

"Bu bizim aldığımız bir riskti. Sıralamalarda iyi bir sonuç alacağımız biliyorduk, riskin büyüğünü ben üstlendim, ama sonunda Lewis’in arkasında kalmaktan daha büyük bir sorunla karşılaşmadım." dedi Kubica.

"Munich ve Hinwill’de çok çalışarak iyi bir iş çıkardık, burada olmak için sıkı bir çalışma yaptık ve beni buraya taşıyan herkese teşekkür ederim."

Kubica aynı zamanda, fren yardım sistemindeki yasağın aracın dengede olmasına yardım ettiğini belirtti.

Kubica ve takım arkadaşı Heidfeld sıralamalarda ilk beşte yer alarak takım patronu Mario Theissen’in vurguladığı gibi BMW’nin hala Ferrari ve Mclaren’den sonra en iyi takım olduğunu ispat etti.


Yorumlar

  1. Çok süper sürdü Kubica… Helal olsun. Bu olay Kimi'nin 2007 Silverstonedaki yaptığı hataya benzedi ayrıca. BMW çok aşırı rekabetçi olacak umarım. Seyir zevkimiz artacak.:)

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    farkında mısınız bilmem ama bmw her seansta ferrariden daha hızlıydı ve mclarenle basa baş turlar attı.ben acıkcası bmw nin hızından cok ferraririnin bu aciz olousundan bişi anlamadım dun gece bir ferrarisever olmak istemezdim acıkcası sezonun ilk yarısının ilk gorunumu berbat onlar acısından ve kubica inanılmaz agresif suruyor tam da bnm onun sevme nedenimi yerine getirircesine..q2 de ki derecelere bakarsak lewisten sadece 0.1 saniye yavastı ve bu da hiçbişi degil bence..iyi bir start alırsa hersey olabilir ama lewisten hafif oldugunu dusunuyorum acıkcası ancak performansı mukemmeldi.heildfeldi de bayaga bi gölgede bıraktı her seansta.

  3. işte budur bmw. eğer araç hafif değilse önceki haber gibi neden sürpriz olmasın diyorum 😀

  4. hataya yer yok hata yaparsan mal olur Hamilton kusursuz sürdü ve hak etti..Ama BMW de aracının güçlü olduğunu bize göstermiş oldu..

  5. Çok dogru!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir