Schumacher: "Formula 1 Aracını Kullanmayı Unutmadım"

yazar:

kategori:

Kanada yarışının ardından BBC’deki programda David Coulthard, Eddie Jordan ve Martin Brundle, Schumacher’in Kanada’daki performansını ve geri dönüşünü eleştirmişlerdi.

Brundle, eski takım arkadaşının kariyerinin en kötü yarışını çıkardığını, Coulthard ise Schumacher’in eski Schumi’nin gölgesinde kaybolduğunu söylemişti.

Schumacher “O eleştirileri gerçekçi olarak kabul edemem çünkü Formula 1’de farklı şeyler de var ve bunlardan birisi gösteri dünyası.”

“Bu yüzden söylenenleri şov dünyası içerisinde görüyorum. Benim hakkımda homurdanmak bazen ilgi çekiyor ve belki de hedeflerine ulaştılar.” dedi.

Geri dönüşünden bu yana gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirten Schumacher “Evet hatalarınız olabilir ancak bazı şeyleri de geliştirirsiniz.”

“Ancak hepsi bir yana, dünyada bu derece yüksek seviyedeki bir mücadeleye 3 sene sonra dönen 41 yaşında çok kişi olduğunu sanmıyorum.”

“Sürüş bilgilerimi unutmadım. Ne yaptığımı biliyorum ve elimden gelenin en iyisini yaptığımı da biliyorum.”

“91 yarış ve 7 şampiyonluk kazandığımda bile şu anda olduğu gibi nasıl gelişeceğimi düşünüyordum.”

“Şu anda asıl sorun lastiklerde ve onları anlamada.”

“Sorun her neyse sıralamalarda lastikleri iyi çalıştıramıyoruz ve performans anlamında maksimuma ulaşmak için bunu anlamaya çalışıyoruz.”

“Geçmişte alışık olduğumdan daha farklı lastikler var.”

“Ancak herkes sorun yaşıyor gibi görünüyor. Pit alanında herkesten sorun yaşadıklarını duyuyorum.”

“Bu bakımdan bizim için en büyük sürpriz bu, özellikle Kanada’da bu konuda çok büyük sorun yaşadık. Bizim için bu senenin en büyük sorunu bu.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. • Mc Laren ~Mercedes GP~, teşşekkürler Türkçe'ye çok iyi çevirmişler. Esas güzel olanı ilkiydi. Okurken çok gülmüştüm.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    F1 driver cok dogru konusmusun arkadasım tebrik ederim.Schumiyi çekemiyorlar kafalarına gore konuşup yorum yapıyolar 41 yasında kac tane pilot bu buyuk organizasyonma geri dönüş yapmış kolaymı 3 senenın ardından bu yarıslara geri donmek değil tabikide çok zor ama bu schumi icin solenemez schumi kendini hızlı geliştirmeye devam ediyor ve sorunun ne oldugunu biliyor gecmisde en son 2004 de sampiyonluk kazanan pilot simdi bir şey diyorsa demekki sorun var demekdir aslında bu yıl lastiklerden % 100 performans alan takımalr onde oluyor aynı sorun turkiyede ferraride oldu ne kadar yavas olduklarını gordunuz şu anda takım olarak lastiklerini iyi savunan red bull var ve neden onlar gibi davranamıyoruz soru işareti araç lastikleri koruyor ama diğer takımalr için bu solenemez çok ilginc bir yapısı var bu sporun bilip bilmeden yorumlar yapılmasın f1 driverin soledigi gibi seneye 2011 de pirelli gelince schumi o zaman ne diceksiniz merak ediyorum bekleyin hasret sona erecek.

  3. Ayrıca şunu da belirteyim…Seneye apayrı bir lastik tedarikçisi ''Pirelli'' F1 e tek firma olarak katılıyor…Bu lastik konusunda tüm pilotlar eşitleniyor demektir,asıl mücadeleyi siz ozaman görün schumiden…

  4. Schumiye kesinlikle katılıyorum,eski bir pilot gibi değilde gösteri dünyasında şov yaparcasına açıklamalar yapıyorlar…Eğer mercedes kendini toparlarsa bu insanların yorumlarını takip edin,nasılda hemen değişecek,ingiliz kökenli değillermi işte,ancak onlardanda bu beklenir…Hepsinin schumiden ağızlarının nekadar yandığı malum…
    Daha saygılı,ve koşulların değişkenliğini ve zorluğunu açıklayan daha teknik altyapılı,yani pilotvari açıklamalar yapsalar saygınlıklarını muhafaza edebilecekler ama onlar bu yolu tercih ediyorlar…
    Schuminin dediği gibi 41 yaşında böyle bir mücadelenin içine tekrar girmeyi göze alan nekadar az,onlar gibi emekli olduğu gibi geldiği yeri nekadar çabuk unutup sağa sola sallamaya başlayan ve türbünlere oynayan nekadar çokk!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir