Pilotlar, Hareketli Arka Kanatlar Konusunda Endişeli

yazar:

kategori:

Pilotlar, geçişi arttırmasının yanında planlanan bu sistemin yarışı kötüleştirebileceğini ve güvenlik sorunu çıkarabileceklerini düşünüyorlar.

FIA, dünkü toplantısında gelecek seneden itibaren geçişlerin artması amacıyla hareketli arka kanatların olacağını duyurmuştu.

Mark Webber “Bunun PlayStation için iyi olduğunu düşünüyorum ancak F1’de nasıl çalışır bilmiyorum.”

“Bu konuda iyi bir araştırma yapılıp herkese -pilotlara, gösteriye, seyircilere ve daha önemlisi güvenliğe- faydalı olduğu garantilenmeli.”

“Geçişler baskıyla, yetenekle ve taktikle olmalı. Evet, daha fazla geçiş istiyoruz ancak aynı zamanda geçişte sadece gizli KERS, ayarlanabilir arka kanat gibi düğmeler olmamalı, yetenek de önemli olmalı.”

“Yetenek ve diğer sistemler arasında denge sağlanmalı. IRL yarışı gibi herkesin bir turda birbirlerini 4 defa geçtiği gibi olmamalı. Herkes bundan sıkılır.” dedi.

Robert Kubica “Eğer kanatlar çok hareket ederse araçların düzlükte geçtiklerini görürüz ve bunda çok fazla heyecan olacağını sanmıyorum. Herkes için durum aynı olacak ve nasıl çalışacağını göreceğiz. Ayarlanabilir ön kanatlar da öndeki aracı geçmeyi kolaylaştırmak için getirildi ancak çalıştığını henüz görmedik.” dedi.

Jarno Trulli “Yeni kuralları çok az okudum ve beğenmediğim kural ayarlanabilir arka kanatlar oldu. Bu güvenlik açısından sakıncalı olabilir. Ancak henüz pek takmıyorum ve mühendislerle bu konuyu görüşeceğiz. Yine de güvenli olmasını sağlamalıyız.”

“Bir kaç kez arka kanadımı kaybetmiştim ve bu olabilecek en tehlikeli şeylerden birisi çünkü öyle durumda aracı artık kontrol edemiyorsunuz. Normalde çok yüksek hızdayken bu sorun yaşanıyor ve duvara vuruyorsunuz. Arka kanadımda bu tür sorun endişesi ile yarışmak istemem. Ön kanatta da bu tür sorun olsa da durum daha farklı. Arka kanat daha kötü.”

“Renault ve Toyota’dayken testlerde, Jordan ile Monza’da bu tür sorunlar yaşadım ve her zaman şanslıydım. Ancak şanslı olmazsanız durum kötü.” dedi.

Adrian Sutil “Bu bir kez daha şov için iyi. Ancak sürüş açısından iyi değil çünkü eğer savunma yaparsanız sorun olmaz.”

“Eğer arkanızda araç varsa ve hava koridoru avantajı varsa ve kanat açısıyla oynarsa, o zaman eksta 10 km/sa avantaj elde eder. Bir çok şey oluyor.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir