Red Bull: "Egzoz Düzeninden Çok Şey Beklenmesin"

yazar:

kategori:

Ferrari, Renault (denemeyecekleri söyleniyor) ve Mercedes GP bu hafta sonu Red Bull’da bulunan egzoz sistemine geçiş yapmayı planlıyorken McLaren ile Williams bunu Silverstone’ye erteledi.

Bütün bu takımların, performans açısından büyük bir kazanım beklemelerine rağmen Horner, RB6’nın çok iyi olmasının tek nedeninin bu düzenek olmadığını ifade etti.

Horner: “İnsanlar sizi kopyalayınca ruhunuz okşanıyor. Ama aracınızın mimarinde böyle bir şey tasarladıysanız, alıp monte etmek çok zordur”

“Egzoz, aracımızın hızlı olmasının temel nedeni değil. Etkenlerin karışımı ile oluyor. Ama rekabetçi bir araca sahipseniz, diğerlerinin uymaya çalışması kaçınılmaz”

Valensiya pistinin kendilerine çok uymadığını kabul etmesine rağmen Horner, esas rakipleri McLaren’e karşı mücadelede bu hafta sonu iyi puanlar alabileceklerini düşünüyor.

Horner: “Bu pist teorik olarak yine onların lehine. Aracımızda bize yardımcı olacağını hissettiğimiz bir kaç yenilik var. Onlara Montreal’deki kadar yakın olduğumuzun rahatlığı içindeyiz, ki bunu beklemiyorduk”

“Uzun bir sezon var ve başlangıçta dedik ki gel-gitler olacak. Bizim güçlü olduğumuz pistler oldu, Malezya ve Barselona gibi.. ve bunlardan avantaj elde ettik”

“Bahreyn ve Avustralya’da kendimizi iyi konuma getirmiştik ama ne yazık ki Bahreyn’de buji sorunu, Avustralya’da da bijon somunu sorunu nedenleriyle değerli puanlardan ve zaferden olduk”

“Ama bu sorunlara rağmen yine de çok iyi durumdaydık ve hâlâ öyle, önümüzde bize uygun olan pistler var”

Horner, Kanada’da Vettel’in yavaşlamasına neden olan hatalı contanın değiştirildiğini, bu nedenle hafta sonunda yeni bir üniteye gerek duymadıklarını belirtti.

Horner: “Herşey yolunda görünüyor. Montreal’de yarışın sonunda aldığımız önlem karşılığını görmüş. Vites kutusunda hiç zarar yok ve soruna neden olan conta değiştirildi, ki buna izin veriliyor. Vites kutusu dinoda çalıştı ve iyi görünüyor.”


Yorumlar

  1. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    can bundy (spa 2000) doğru söylemiş.Redbull neden yardımcı olsun.Amaç dikkati kaydırmak.Ferrari den sonra,Mclaren'inde bu sisteme başlaması onlar için biraz sıkıntı verici.

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    son bir kaç gündür verilen demeçler tamamıyla psikolojik savaş.

    ve horner in bu açıklamalarından ben tam tersini anlıyorum. egsoz çıkışı muazzam bir katkı sağlayacak. kasıtlı olarak başka alanlara da bakılmasını sağlamaya çalışıyor.

    yoksa rakiplere yardımcı yol gösterme diye bir şey F1 jargonunda yoktur.

  3. burak bocek avatarı

    Ya daha ilk seanstan mı belli olur ne kadar geliştiğimiz.Bu rakamlar doğru rakamlar Ferrari seansın çoğunu zaten yeni pakedin dayanıklılık çalışması ile geçirdi.Ayrıca Alonso startta simülasyon yaparken egzoz ısılarıda gözlemlendi okuduğum ve aldığım bilgilerde.Neticede riskte var egzoz olayı ne kadar sıcaklık yaratıcak,aracın dayanıklılığıda test burda.2. seansta yada yarın açılırız Bahreyn'de böyle sessiz başladı

  4. tabi ferrari 0.7 sn gelişim diyor ama rakiplerinin ne kadar geliştiği de önemli faktör..

  5. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    sadece bundan değil.difizör kanat vs daha fazlası bekleniyor.O zaman silverstone dada mclaren 0.2 anca gelişir bu mantıkla.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    henüz antreman seansındayız belki değişir ama baştan beridir 0,7sn bekleyenler oldu beklenenin yarısı kadar olsa öp başına koy.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    "Egzoz, aracımızın hızlı olmasının temel nedeni değil. Etkenlerin karışımı ile oluyor. Ama rekabetçi bir araca sahipseniz, diğerlerinin uymaya çalışması kaçınılmaz"

    Bu açıklamada egzozun temel nedeni olmadıgını yazmış takımlar ise bu guncellemeden 0.3 le 0.5 gelişim olucagini sölüyorlar eger ki horner bunu solediyse aracın altın noktası bu değil demek oluyor ama ne kadar rekabetci olucak onu silverstonede hızlı vırajlı pistlerde goricez.

  8. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    0,5 i yakalayabilmek olası gözükmüyordu zaten 0,3 yapabilen istediğini almış olur

  9. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    0,5 i yakalayabilmek olası gözükmüyordu zaten 0,3 yapabilen istediğini almış olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir