Resmi: 2015 Sıralama Sisteminin Dönüşü Onaylandı

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi, Çin GP’den itibaren sıralama formatının 2015 ve öncesindeki formata dönüşünü onayladılar.

Sezonun ilk 2 yarışında eleme tarzı sıralama formatının uygulanmasının ardından çeşitli alternatiflere bakıldı ancak Bahreyn GP’nin ardından takımların girişimiyle 2015 sistemine dönüş onaylandı.

Eski sisteme dönüş için bu değişikliğin önce F1 Komisyonu’nun 26 üyesi ardından Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanması gerekiyordu.

Bugünkü toplantıda her iki taraf da değişikliği onaylanmış oldu.

 

 

 


Yorumlar

“Resmi: 2015 Sıralama Sisteminin Dönüşü Onaylandı” için 7 yanıt

  1. Sacmaliktan kurtulduk,Eglenceli Q3 ler bizi bekliyor…

  2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Q3 savasi kizisacak o zaman. Ilk 4 belli zaten. Geri kalan 6 sira icin RedBull, Toro Rosso, McLaren, Williams ve Grosjean kapisacak.

    1. Tur sürelerini falan karşılaştırdım. 2 yarıştır Williams ve Force India’dan daha hızlıyız. Adamlar sadece tek tur performansının ekmeğini yiyorlar. Sıralamalarda geri kalmasak podyuma yakın bitirebiliriz. Haas ve Toro Rosso ise biraz daha önümüzde görünüyor ama İspanya güncellemeleriyle yakalama ihtimalimiz var.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Alonso binsin bakalım araca 🙂 Asıl performansını o zaman görürüz aracın. Tam olarak bir yarış haftasonu geçirsek nerede olduğumuzu anlayacağız da işte bir türlü olmadı. Çin’de nasıl olacağız bakalım.

  3. Hele şükür. 2 ayda yeni format oluşturursan anca iki yarış dayanır işte. Şu sporu kural-yönetmelik olarak geliştireceğiz diye b.k ettiler.

  4. ohh bee sonunda !!! emeği geçen herkesin ellerine sağlık bu sefer para kazanmadı FORMULA 1 kazandı !

  5. Hele şükür! artık cumartesileride eğlenceli olacak. Zevkli yarışlar bizi bekliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir