Williams Ferrari’nin Daha Az Kazanmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Williams’ın takım patroniçesi Claire Williams Formula 1’in gelirlerinin daha adil dağıtılması gerektiğini düşünüyor ve Ferrari’nin aldığı ‘tarihi olma ödemelerinin’ azalması gerektiğini kabul ediyor.

Ferrari’nin 2015’te şampiyonada ikinci olmasına rağmen diğer tüm takımlardan daha fazla ödeme alacağı ortaya çıkmıştı.

Ferrari tahmini olarak 192 milyon dolar alacak ve bu toplam ödülün neredeyse yüzde 20’sine tekabül ediyor. Bu rakamın içinde performans ödemeleri olarak 87 milyon dolar bulunurken 105 milyon dolarlık kısmı ise takımın Formula 1 tarihindeki konumundan dolayı veriliyor. Ferrari hiçbir yarışı tamamlayamasa bile bu ücreti tamamen alıyor.

Tüm takımların bağımsız olarak Bernie Ecclestone ile imzaladıkları Concorde anlaşmasının süresi 2020’de doluyor.

Ferrari’nin aldığı tarihi ödemeler hakkında fikirleri sorulan Williams şöyle konuştu: “Ferrari’nin tarihinden dolayı bir ödeme alması ile sorunum yok, ancak bu kadar büyük olmamalı.”

Williams tüm takımların kendi anlaşmalarını yaptıklarını ve bir sonraki anlaşma dönemine kadar ellerinden hiçbir şeyin gelmeyeceğini söylerken gelecekte dağıtımın daha adil olabileceği konusunda ümitli.

“Benim hayat felsefem eğer bir şey yapamayacaksanız bunun hakkında endişe etmeyin üzerinedir.”

“Denedik, bir çok takım denedi ve Bernie’nin işaret ettiği gibi tümümüz mevcut anlaşmayı imzaladık ve şartları biliyorduk.”

“Bunun hakkında bir şey yapamayız. Endişelenmemiz gereken diğer çok fazla şey var. Bu yüzden neden bu konuda endişe edeyim ki?”

“Zamanımızı iyi değerlendirmeliyiz. 2020’den önce yeni şartları tartışmaya başlayacağımız günleri düşünüyorum, umarım bu tartışmalar altında düzenlemeler ve daha iyi ödül dağıtımları olur.”

“Bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum, ancak umutluyum. Sporun eşit şartlar oluşturulduğunda çok daha başarılı olacağına inananlardanım.”


Yorumlar

“Williams Ferrari’nin Daha Az Kazanmasını Umuyor” için 13 yanıt

  1. ferrari olmasa kim izler f1’i?

  2. “Ferrari’nin tarihinden dolayı bir ödeme alması ile sorunum yok, ancak bu kadar büyük olmamalı.” bu cumle çok anlamlı…öte yandan şunuda eklemek gerekiyor, her sene %20 lik geliri alan ferrari neden şampiyon olamıyor, bu kadar para nereye gidiyor, bunu ferrari taraftarlarınında takıma sorması gerekiyor 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Sporun en tepe kitlesi Ferrari.Ayrılırsa Mclaren taraftarları mı dolduracak tirbünleri.
      Üç büyük futbol takımları da neden yüksek ücret alıyor her sene ?
      Eleşetrilir elbetteki.Ama dünyanın her yerinde böyle.

      1. f1 dışında herhangi bir sporda bir takıma bu kadar farklı imtiyaz tanındığını duymadım, zaten williams da tarihinden dolayı takımların ekstra destek almasını onaylıyor, zaten kendileride bu destekten faydalanıyor, ancak 2000 lerin başında ferrarinin yakaladığı ivmeden dolayı yapılan concorde anlaşmalarıyla bir anda en açık ara imtiyazlı takım oldular. ondan sonra ferrari kural değişikliklerine istedikleri uyumu sağlayamayınca bu sefer ikide bir f1 den ayrılacağı tehditinde bulununca ecclestone sonra ki antlaşmada tekrar ferrariye imtiyazda bulundu. bay E ölürse veya bırakırsa cvc nasıl bir yol izler o bilinmez ancak günümüzden farklı olacağı aşikardır.

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Sadece 2009den beri sorun oldu nasil uyum saglayamadik.Bu dakkadan snra Ferrari baskani olsam istedigim ücreti vermesseler cekilme tehdidinde bulunurim.Keza Bay E nasil pist antlasmalarini ülkeye buyuk populerite getirdigilni dusunup istedigi parayi vermediklerinde tehdid ediyosa bizde çok basit tehtid ederiz.Bundan sasirilcak durum degil.F1 icin 3 milyar milyar fiyat biciolarsa o parayi ver Ferrari F1 takimi ni alabiliyorlarmi acaba merak ettim.

    2. Bro fena yiyoruz. En son o kızları tutmayacaktık. Çok yiyorlar. @kazuyablack nerede duracağını bilmiyor ki. Bari 20m dolar bıraksaydık geriye.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Kadinlardan korkulur paçaya kadar soyarlar:)
        Aslinda benim cebime giren çikan olmadigi için pek umursamiyorum.Hangi takim ne ücreti almis felan.Ferrariyi de bu yüzden savuncak degilim. 🙂

  3. Williams birilerinin borusunu öttürüyor yine anlaşılan, ama çok ucuz çok basit oynuyorlar. Şu hesabı yapamamalarına şaşırıyorum Ferrari bugün F1 den çekilse acaba Williams bu aldığı parayı dahi alabilecek bir pasta bulacak mı? Formula 1 bitmez, biter demiyorum ama ne hale gelir? Böyle küçük hesaplar peşinde koşacaklarına şampiyonluk kovalasalar iyi olur.

  4. Ben olaya çok daha farklı bir açıdan bakıyorum. Ferrari bugün F1’den ayrılsa tribünler ne kadar dolar, yayınları ne kadar adam izler orası önemli. Yarısına bile inebilir. Pastadan %20 (performans ödülüyle beraber) pay almış çok mu?

  5. Bence Williams bu hikayeleri geçsin. Fabrika takımı olmadıkları sürece yani farklı bir üretici ile anlaşmadıkları sürece ilk 2 takım arasına giremeyecekler. Bir de Red Bull gerçeği var, çok hızlı gelişiyorlar. McLaren da keza öyle. İşleri çok zorlaşacak.

  6. ferrari iyide olsa kötüde olsa her zaman en cok fana sahip olan takımdır millet ferrari görmek için izliyor

  7. O parayı kime versen F1’den hiç ayrılmadan yıllarca yarışır.

  8. Tamamen katiliyorum evet f1 demek ferrari demek bu yüzden ek ücret almali ama bu kadar büyük bir ücret olmamali. Küçük takimlara yazik özellikle yeni motorlarin fiyatlariyla resmen bogusuyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir