“Ferrari, Mercedes’i Yenemeyecek”

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotları Gerhard Berger ve David Coulthard, Ferrari’nin Mercedes’i yenemeyeceği görüşünde.

Ferrari Avustralya’da galibiyete çok yaklaşmasına rağmen strateji hatasıyla yarışı üçüncü sırada tamamlamıştı. Bahreyn’de ise ikinci oldular.

Berger “Mercedes’in geçen yılın sonunki avantajı çok büyüktü. Ferrari bu hızla onları yakalayamaz” dedi.

David Coulthard “Bu yıl Mercedes’ten şampyionluk bekliyorum”

“Hakimiyet yaşamaları zor olacak ve Ferrari onları diken üstünde tutacak. Ama şampiyonluk savaşı iki Mercedes arasında geçecek”

“İstatistikler üst üste beş yarış kazanan her pilotun dünya şampiyonluğunu kazanacağını söylüyor. Ama Nico bunu başaramazsa bu büyük utanç olur. Bence Çin GP sezonun dönüm noktası olacak” dedi.


Yorumlar

““Ferrari, Mercedes’i Yenemeyecek”” için 29 yanıt

  1. F-one-Driver avatarı

    Bu sezon üstüste 5 yarış kazanırsa elbette çok farklı olacaktır, geçen seneki 3 yarışı katmaları istatistiksel olarak iyi, ondan daha fazlası değil, ama hamilton ı psikolojik olarak yıpratması için bu sene üstüste kazanmalı…

  2. Ferrari testlerdekinden çok da farklı ve gelişmiş olmayan bir araçla yarışıyorken Mercedes elinde ne varsa piste döküyor. Ferrari’nin kapsamlı bir güncellemesi farkı kapattırabilir. Şampiyonluk gelir mi bilmem ama rekabet gelir, en geç sene sonuna.

  3. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    rosberg bu sezon’da takım arkadaşını yenemezse bence bu utançla formula 1’i terk etsin. çok büyük rezalet olur açıkçası. üst üste 4 sezon eşit şartlarda yarıştığı takım arkadaşını yenememiş olacak. ayrıca kazandığı yarışlarında zaten %90’ı da hamilton sorun yaşadığı yarışlar.

  4. Yenmek yenilmek biraz göreceli 😛 kavram da bu Scuderia Ferrari bu Mercedes’in önünde şampiyon olamaz… Bu öyle acayip birşey değil bunu bilmek için de müneccimle yatıp kalkmaya gerenk yok.
    Mühürcülükle geçmez hayat 🙂
    Bu Mercedes’i yenebilmeleri için azar-eh ortalar felan değil devrim yapmaları lazım (Ferrari de bu kadroyla devrim felan yapamaz belki belki küçük %2-3 lük tevafukların birleşmesiyle anca:) ) fırsat MB henüz dayanıklı değilken kaçtı tabi bundan sonrasına da FIA rahatlık veremez 🙂
    Redbull zamanında devrim yapabildiler mi yok Ferrari dominasyonu zamanında da devrimi becerebilen yoktu asıl devrimi önde götüren sezonu için ve sonunda yine kendisi yapıyordu tabi mevcudun Ferrari dönemi ile gram alakası da yok takımın o takımla alakası da yok 🙂

    İşte o yüzden 2017 bahane bu pozisyonlar, araçlar ile 2020’e gidemeyeceklerini zaten biliyorlardı gençliği oyalıyorlar işte.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Adamlar F1’in mevcut kurallarında dehalar.Şöyle araştırdıkça her bir hibrit turbo elektronik her b.kun altından Mercedesin bir kolu çıkıyor.Daha teknik bilgilere inmek istemiyorum artık moralim bozuluyor.Görünen köy klavuz istemez.Bu motor teknolojisinde yenmemiz ve başkalarının yenmesi çok ama çok zor.

      1. Mercedes’in değil Alman sanayisinin… Avrupanın ağır abisi nelerle kendilerini kurtarmaya çalışacaklarını iyi biliyor. Belki son kapitalizm sanayi buhranı öncesi otomotiv ve motorsporları ilgisinde sanayi savaşı veriliyor şuan dünyada. Afişler hep buna göre. Defalarca 40 yıllık turbo, elektrikli hayalciliği işte bundan demeye çalıştık.
        Herşey iyi gitse almanlar bu kadar yıllarca kurduklarından, varlık ruhlarından taviz vermezdi ama iyi gitmiyor gitmediği için de mutlak önde olmak, kazanmak için ne gerekiyorsa önce ruhlarından, sembollerinden satıp başlayarak bu ticaret savaşını yönetiyorlar. Diğer nüans Almanlar Opel’in kendilerine neye mal olduğunu tattılar daha başka şekillerini görmemek için kasıyorlar. Çok yırtınsalar da VW topun ağzında kurtarmaya çalışıyorlar 🙂 İtalyanlar kapağı amerikalılara niye attığını sanıyoruz baktılar ki almanlarda ürün ahlağı kalmadı varlık savaşına çevirmişler işi onlar da kendilerini kurtuluş cephesine yönelttiler. Fransızlara değinmeye gerek yok. Denilecek bu sanayi savaşın da japonlar keşke ağır yara almasaydı teraziyi asıl eşitleyecek olanlar onlardır insanları asıl onlar kurtarır çünkü japon sanayisi almanlara göre daha insancıldır toyota da bunu görür, okursunuz. Bizim motorsporları keyfimizi de koruyacak olan buydu ama sektörü koruyamadı malesef insanlar almanların, avrupalıların algılarına yenik düştüler.
        Neyse bunların hiçbirisi komplo teorisi değil savaşlar sadece suriye tarlasında felan olmuyor. F1 de birilerine kıyak, öncelik tanımalarının nedenleri var. FIA denilen şey her zaman CAS den felan daha fazla otomobilcilerin baskısını yer çünkü arkasında ki oluşum zaten bu.

        1. İşleri gayet yolunda.On beş yıl önce falan bir yılda bile bu kadar araba satamıyorlardı.
          🙂
          http://www.worldcarfans.com/1160412106105/audi-achieves-strongest-q1-sales-ever-worldwide

          1. Kasettiğim bunlar değil aslında. Otomobil satış adetleri üzerinden bakarsak doğru sonuca ulaşamayız. Bildiğim kadarıyla Audi’nin işletme giderleri, marka olma maliyetleri VW den yüksek birçokları bölgesel, global satışlarını arttırıyor ama özellikle audi de işlerin çok da iyi gitmediğini yönetiminden biliyoruz kaçtır atıyorum bir bmw çıtası koyup duruyorlar kendilerine öteleyip duruyorlar.:) VW nin de işletmesi maliyetlendi yeni fabrika revizyonlarına gittiler (biraz da eu komisyonlarını yedikleri dev haltın karşılığında ikna edebilmek için) ek reklam harcamalarıyla felan eskisi gibi değiller. VW group’un büyümesi mantıklı bir büyüme olmadığını herkes biliyordu zaten fazla attack değişik sonuçlar da doğurur bazen 🙂 bir taraftanda yok fransızlarla yok italyanlarla savaşıcam derken almanya içi rakiplerine biraz daha saha verdiler aslında herkes VW markasının büyümesinden konuşuyor ama group da ki diğerlerine hele ki rakiplerine kıyasla kaybettirdiklerinden pek bahseden yok.
            Neyse kastım asıl şöyleydi direk ilgi değil ama anlaşılsın diye diyorum Porsche her yıl daha fazla satıyordu sonra ki yılın siparişleriyle sezona iyi başlıyordu ama işin yukarısında zarar ettiğinden eski ferrari örneği ile birlikte neredeyse group içerisinde tek bağımsız markaydı yönetim kurulu işi kaybetti. Ek Suv dur station dır vs projeleri de hep zarardan çıkarabilmek için. Lamborghini yaptıklarını satamadığı için mi defalarca battı değil tabi. Diğer taraftan özellikle belirli pazar, segmentlerde satmak tabi ki önemli merso, bmw nin alt tarafta ki atakları bundan, saab’ın neden battığı da bundan malum. Amerikalılar içinde halen satışlar kötü olmayıp çok kârlı durumda olmayan markalar var. Almanlar savaş kazanmaya çalışıyor ama handikapları çok kazanmak için çok da harcıyorlar 🙂 Yazılı güç ellerinde olmasaydı bu iyi olacaktı çok çabuk çakacaklardı ama japon, amerikalılar onlara uymak zorunda kalınca çok daha fazla çaktılar. Mesela milyonlar harcadıkları tam geri dönüş alacakları atmosferik motorları çöpe atmak zorunda kaldılar.

  5. No no no no, bu sene alacağız şampiyonluğu.

  6. Yenebilmemizin ihtimali çok zor ama bu sene imkansız değil, en azından kazanmak için çabalıyorlar ve bunu taraftarlarına hissettiriyorlar. Bu bile bizim için gayet olumlu şayet son yıllarda alınan skandal kararların kahrını çekiyoruz. Eğer ki Ferrari 2014 yılında bu yolu izleseydi şuan belki Mercedes’in önünde bile olabilirdik. Kastım bu sene, yanlış anlaşılmasın.

  7. Muammer UYAR avatarı

    Son yıllarda mevcut kurallar yüzünden sezon nasıl başlarsa öyle bitiyor.Sezon içi gelişimlerle geri dönüşler göremez olduk.Üstelik 2017 de yeni kurallar geliyor.Son yarışa kadar bu sezona asılmazlar.Ama daha sezonun çok başındayız kesin de konuşmamak lazım.

  8. mercedesi yenecek tek takım varsa oda ferrari. ama bir kaç yarış sonra konuşmak daha doğru olur.

  9. Normal.sartlarda yenemez.Ama Fia ayarlama yapmaya kalkabilir.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Dogru diyorsun Fia faktörü size biraz dsha yakin geliyor.Keza Ferrariyi sende seziyon hemen basariya gôlge dusur gecen donem yaakit akisi muhabbetlerini kim engellemis çok iyi biliyon.Fianin yaptigi herlsey Ferrariye eksi dôndû geçen dônem.Bunlari yazmassin tabi kendi cikarlariniz olunca citiniz cikmio

      1. Fianın derdi şampiyonanın heyacanını kaybedip şampiyonun erkenden belli olmamasıdır.Bunun için bazı ayarlamalar yapabiliyorlar.
        Siz lastik patlattınız biz zararlı çıktık.Geçen yıl durup dururken icat çıkardılar.Yakıta yağ karıştırıp performans alma iddiaları sonuçsuz kaldı.Ama ikinci ve gizli depo iddialarından sonra Ferrari’nin performansı belirgin şekilde düşmüştü.
        İki gün sonra HCCI sistemini yasaklarlarsa şaşırmam.Malum Ferrari sorun yaşıyo gibi.

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Merco dahil diğer takımlar sanki gizli depoyu kullanmıyordu.Bunu yasaklatan Mercedestir.
          Lastik konusunda siz nasıl zararlı çıkıyorsunuz ? Hee illegal olarak zararlı çıkıyorsunuz doğru.Resmen dümen çeviriyordunuz.
          Motordaki asıl sorun yanma odalarındaki basınç.Bundan etkilenen de HCCI sistemi.Bunu yasaklamalarıda imkansız.Yasaklandığında konuşuruz.

          1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

            Malum bu sisteme izin veren FIA’da sırf düşük yakıt maliyetine istinaden Mercedesin otomativ olarak da üstünde uzmanlastığı HCCI motor tipine izin veriyor.Hani bu bilgide bi kenarda kalsın.

            1. 2007’de tanıtıldı.Ama bugüne kadar herhangi bir seri üretim araçta kullanılmadı.
              https://en.wikipedia.org/wiki/DiesOtto

              1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Nasıl kullanılmadı ? Çok iyi hatırlıyorum bi yerde okudum S serilerde kulalnıldı hatta kullanılıyor.
                Keza kullanulmasa ne olacak gelecek nesil araçlarda kesinlikle bu sistem olacak.Keza Mercedes buna 2007’den beri üstünde duruyor.

                Bunların hepsi motor kuralları yazılırken planlanmış şeyler.Sizin bu sistemi getireceğiniz taa ne zamandan beri belli imiş.Güzelim F1 taraftarları uyuyor ayakta.Hala çoğu insan Ferrari yenemesin Mercedesi derdinde.Mercedes neler yapmış neler 4 yılda bütün üreticiler ve taraftarlar ayakta uyumuş.Hala da Mercedes Mclaren gibi Renault gibi takımlar yenmeye çalışssın 1.5 2 sene geriden gelerek.

              2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Ha bu Motor kuralları HCCI demişken Mercedesin supap,turbo geometrileri,enjeksiyon teknolojileri üzerindede uzmanlaşmış üst düzey kadrosu var.Buda kenarda bir bilgi kalsın. Herkes görsün FIA ile Mercedesin neler çevirdiğini.

          2. Diğer takımlar söz konusu olmadı.Mercedes ve Ferrari’nin adı geçti.O zamanda ceza verilemeyeceğini söylemiştim.Ama sizin performansınız düştü.
            Lastik kuralı siz lastik patlattıktan sonra icat edildi.Öncesinde böyle bir kural yoktu.
            HCCI sistemi Mercedes’in ki gibi çalışıyorsa yanma odalarında normal motora göre daha yüksek basınç gerektiriyor.Bu durum Monza’dan itibaren materyal dayanım sorunlarına yol açmıştı.
            Fia geçmişte bir çok şeyi önce serbest bırakıp sonra yasakladı.berilyum,viraj içi fren sistemi,kütle amortisörü ilk aklıma gelenler.HCCI’yi örnek olarak verdim.Bir çok yolu var.500 bar enjeksiyon basıncı olabilir mesela.

            1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              ”HCCI sistemi Mercedes’in ki gibi çalışıyorsa yanma odalarında normal motora göre daha yüksek basınç gerektiriyor.”
              -Yanma odalarındaki basınca ek egzoz gazından faydalanarak kapatmaya çalışmışlar gazın debisi iyi değil.O yüzden sorun çıkartıyor.Keza turboda bunun için büyük tasarlanmış.Bu egzoz gazı ofsayt olunca otomatik olarak turboda da nane çıkarttı.Bahsettiğin yüksek basıncı böyle karşılamaya çalışmışlar.

              ”Lastik kuralı siz lastik patlattıktan sonra icat edildi.Öncesinde böyle bir kural yoktu.”
              -Biz patlatmasaydık sizin bu dümeniniz hala devam etmiş olacaktı.

              Reno ve Honda HCCI sistemi için çalışıyor nasıl yasaklanıcak bu sistem imkansız.

              1. Fia bu.Beş süpap vardı.Şimdi yasak diye biliyorum.iki zaman,oval piston,bilmem kaç gigapascal üzerinde basınca dayanan egzotik materyal(fia burada berilyumu kastediyor)vs bir sürü şeyi yasakladılar.Motorların ağırlık merkezine bile karışıyorlar.
                Amaç Mercedes’i durdurmaksa bir yolunu bulurlar.Honda ve Reno konvansiyonel motorda bile sorun yaşıyor daha HCCI’ye çok var.

              2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Şuan 5 supapa da diğerlerinede izin verseymis Mercedes ortalığı duman ederdi.İnşallah toptan yasaklarlarda sizde yaptığınızla kalırsınız 🙂

              3. Seri üretime geçmedi.tabii bazı innovatif unsurlar(Turbo ve direkt enjeksiyon) seri üretime aktarıldı.Ama şu anda dizel gibi çalışan benzinli motoru yok.F1’deki motor tam olarak bu Diesotto ile aynı olmayabilir.Motor kurallarını birlikte yazmak Bernie’nin mavalı.İşin aslı Renonun dört silindirli motoru önceden hazırlayıp baskın yapmaya çalışması.Tabii zor oyunu bozunca Bernie destekli ağlıyorlar.Aslında olan Red Bull’u elde tutma çabası.Mağdur edebiyatı yani.
                Mercedes ileri teknolojiyi üreten firmalardan biridir.ABS,ASR,ESP,BAS vs bir sürü sistemi ilk onlar geliştirdi.Savaş sonrası F1’e döndüklerinde direkt enjeksiyonlu(yanılmıyorsam rakipleri karbüratör kullanıyordu) ve desmodromik(sübapları açtıktan sonra birde kapatan sistem.Ducati Desmosedici adı ile kullanıyor.) motor ile gelmişlerdi.Talihsiz Le Mans kazası olmasaydı motor sporları farklı bir tarihe sahip olurdu.Kısaca kuralları yazmaya ihtiyaçları yok.

                http://www.motorauthority.com/news/1050228_mercedes-benz-continues-diesotto-work-s-class-still-slated-to-be-first

              4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                İnan son cümleni yazacaktım.Ama Ferrariciliğim ön plana çıktı.O yüzden yazmadım.
                Bu teknolojinin gelmesine sebeb olmuşlardır.Reno ile birlikte.Buda onları başka boyuta taşımıştır.Ama bu tabi kuralları yazmadıkları anlamına gelmez.O olay dahada işlerini kolaylaştırmıştır.
                Belki sistem aynı olmayabilir ama kesinlikle bu konuda açık ara uzmanlar.
                Bunun dışıdna son zamanlarda Reno kadar ahmak takım olduğunu düşünmüyorum.Oldukları yerde tam onların layıkı.

              5. HPP’nin kökeni ilmor firması.Kurucuları Cosworthten ayrılmış adamlar.30 yıldan fazla bir süredir sadece yarış motoru üreten bir firmadan bahsediyoruz.Sadece f1′ değil İndycar içinde motor üretiyorlardı.
                Adamların iyi bir kelle avcıları(headhunter) var herhalde.Andy Cowell mesela başka firma kökenli.
                Birde olayın materyal araştırmaları kısmı var.Olay kuralları yazdılar o yüzden başarılılar değil.Turboyu ikiye ayırdılar mesela. Reno bizde düşündük ama sorunları yüzünden uygulamadık diyor.
                https://media.daimler.com/dcmedia/0-921-658793-1-1420648-1-0-1-0-0-0-0-1549054-0-1-0-0-0-0-0.html

  10. Bi dayanıklılık sorununa bakar olum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir