Fernley “Haas’ın Yaklaşımı Sorgulanabilir”

yazar:

kategori:

Force India’nın Takım Patronu Yardımcısı Bob Fernley, Haas’ın F1’e giriş şeklinin sorgulanabilir olduğunu ve takımın aracını geliştirme konusunda büyük mücadele vermesi gerektiğini söyledi.

Formula 1’de ilk sezonunu geçiren Haas, Ferrari ile olan detaylı birlikteliği sayesinde çok rahat bir başlangıç yaptı. İlk 2 yarışında Haas, yıllardır mücadele eden takımları geride bırakarak 6 ve 5. oldu.

Fernley “Açıkçası buraya geliş şekilleri ve Ferrari’ye olan katkıları sorgulanabilir.”

“Buradalar. Şu ana kadar olanlar bundan sonra olamaz bu yüzden araçlarını kendileri geliştirmeliler.”

“F1’e giriş konusunda iyi bir başlangıç yaptılar, bunu desteklemeliyiz. Bir noktada kendi yapılarını oluşturmaları gerekiyor, mücadele asıl burada.”

“Haas’ın sene içerisinde nasıl gelişeceklerine ve gelecek seneye nasıl gireceklerine bakmalıyız. Bu kilit nokta olacak.”

“Bazı açılardan barış modundayım. Kaliteli takımların gelmesi güzel. İyi bir yönetim, iyi bir sahiplik, ortada olan her şey ve en başta iyi paraların olması güzel. Bakalım nasıl sonuçlanacak?”

“Bir sene bekleyip nasıl olduklarını görelim. Bakalım gelecek sene bu zamanlarda araçlarını geliştirmiş olmak zorunda kalacaklar.” dedi.

 

 

 

 

 


Yorumlar

“Fernley “Haas’ın Yaklaşımı Sorgulanabilir”” için 6 yanıt

  1. Açıkçası şu an f1’de böyle bir kural var mı bilmiyorum ama olsa sanki iş görür gibi geliyor; mesela haas ilk yılında aracın bileşenlerinin %60’ını dışarıdan tedarik ediyor. 2. yıl bu oran %40’a, 3. yılda da %20’ye düşürülüp 4. yılda ise motor haricinde dışarıdan destek almak yasaklanırsa iş adilane şekilde çözümlenebilir. Çünkü yıllardır f1 izlerim ve artık araçların çok daha komplike hale geldiğini biliyorum, bu yüzden yeni takımların geldikleri ilk yıllarda destek almaları engellenirse bu onlar için f1’i pek de cazip kılmaz. Nitekim yıllardır f1’e pek de beklendiği kadar yeni takım katılmıyor.
    Not: Oranlar tamamen şahsi fikrimdir 🙂

  2. Küçükler ve özellikle yeni girenler için F1 de ve prototype motorsporlarında 2 kavga vardır. 1. araç üretim, bileşim, pist denilen ipte durma savaşı 2. yarışma, günü, haftasonunu, sezonu yönetme savaşı kimileri buna sezon içi üretimde gelişim felan da der.
    Bu ikisini de yüklersen devlerin yanında küçüklere ya ikisini de ya illa birini başaramaz berbat ederler.

    O yüzden doğru olan hele ki çeşitlilik, salt üretici hakimiyeti istenmiyorsa birinden birini sırtlarından alacaksın. İkincisi yarışma kavramına uymadığına göre ilkinden vazgeçeceksin bunu ötesi berisi yok. Yoksa anca böyle eğitilmiş maymun şovu izlersin.
    Sırtında bazı yükler olmadığı için Colin Chapman, Bruce Mclaren, Shelby, Cooper gibi deha adamlar çıkabildi gençler bunları anar ama ayrıntısını pek azı bilir.

    1. yagmurdenizsolmaz avatarı
      yagmurdenizsolmaz

      Yorumlarınızı ilgiyle okuyorum M1CHAEL arkadaş. Çok önemli noktalara değiniyorsunuz. F1 bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

      1. Eyvallah. İşte F1 demeyelim birazcıcık otomobil, sanayisi felan işte anca F1 kiiiim ben, biz, şu bu kim o konuda kimse birşey bilmiyor malesef ki bilmiyor… Karadelikleri, uçuk teoremleri, merküre gidenleri okuyabiliyorsun ama F1’i okuyamıyorsun dahi… eh nereden bilgi olacak.. işte beni yamultan şey de bu ya ne yaptıklarını sanıyorlarsa artık… bakıyorsun 5-10 yılını padokta geçirmiş adam bile üç, beş kimisi tahmin içerikli şeyden fazlasını söyleyemiyor eh toza dokunamayanların dahi bilmek ne haddine.
        F1’in Prof. John Nash’e ihtiyacı var bence 🙂

  3. Ferrari&Haas avatarı

    Hiç birşey sorgulanamaz hersey kuralına kitabina uygun yapildi. Seneye de şimdiki Ferrari şasisini veririler yine güçlü bir başlangıç yaparlar. Para kazaniyor adamlar yapacak bisey yok

  4. Enriqopalazio avatarı
    Enriqopalazio

    niye geliştirmek zorunda olsunlar, seneye de satın alma yoluna giderler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir