Avrupa GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Program için TIKLAYINIZ

Hafta sonunun başlangıcı anlamına gelen Cuma antrenmanlarında durum karmaşık görünüyor. İlk antrenmanda son anlarda iyi tur zamanı ile liderliği elde eden Rosberg biraz kafaları karıştırsa da McLaren’in güçlü olduğu görülmüştü. Daha sonra ise ikinci antrenmanda, sabah seansında geride kalan Alonso öne çıktı.

Cadde pistlerinde her zaman şahit olduğumuz üzere ilk günkü tutunma ile Pazar günkü yarış zamanı arasında tutunma seviyesi oldukça fazla oluyor. Bu nedenle tekrar hatırlatmakta fayda var, cadde pistlerinde Cumartesi sabahı çok şey değişebilir.

Sıralama

Takımların sıralama performansı daha çok Cumartesi sabah antrenmanı ile ölçülebiliyor, özellikle de son anlarında yumuşak lastiklerle atılan turlarla. Cuma’dan tahmin zor ama Red Bull’un avantajı yine ortada. Kanada’daki nazar boncuğu sert lastiklere bağlıydı. Yine favoridirler. Son yarışlarda Webber daha önde görünüyor ama ikili arasındaki durum Cumartesi sabahı belli olur kanaatindeyim.

Yarış

Yarışın birinciliği tam bir muamma. Kanada’da güvenlik aracı girmedi, şaşırtıcıydı ama risk burada da var. Yarış içinde McLaren, Red Bull’un temposunun üzerine çıkabiliyor. Ferrari, yenilikleriyle yarışa ortak olabilir. Kalkışta da işler ilk virajda karışırsa denklem büsbütün bilinmez olur. Normal şartlar altında, trafiğe takılmazlarsa McLaren biraz önde görünüyor. Ama oynamak için risk yüksek.

Grup A (Alonso-Button-Hamilton-Vettel) : Yarış için söylediklerim burası için geçerlidir. Kaçınılması gerek.

Grup B (Kubica-Massa-Rosberg-Webber) : Kubica ve Rosberg’in normal şartlarda öne çıkacağını düşünmüyorum. Sıralama sonucu ile kalkıştaki durum, Webber-Massa mücadelesini belirleyecek. Bunun için de sıralamayı önde tamamlayıp, ilk virajı sorunsuz geçmesini beklediğim Webber’in galip geleceğine inanıyorum. Ama verilen oranı görüp riske değmez denebilir.

Grup C (Liuzzi-Petrov-Schumacher-Sutil) : Bu grupta Schumacher, yeni olmasına rağmen çabuk öğrenen yapısı ile sıkıntı yaşamayacaktır. Sıralamada Kanada gibi bir sürpriz yaşayacağını da sanmıyorum. Montreal’de son viraj başına bela olmuştu. Oranı düşük ama yazılabilir.

Grup D (Alguersuari-Barrichello-Buemi-Hulkenberg) : Williams ile Toro Rosso mücadelesi… Kanada’da hatalar yüzünden Williams, kayıp yaşamıştı ama burada aynısının olmasını beklemiyorum. Artık iyi yola girmeliler. Normal şartlarda STR’nin gerisinde kalmamalılar. Takım içinde de Rubens öne çıkıyor. Yazılabilir.

Grup E (De la Rosa-Kobayashi-Kovalainen-Trulli) : Herkesin malumu Sauber, Trulli’den daha hızlı ama dayanıklılık büyük sorun, yeniden baş gösterdi. Burada motor meselesinin önlerine çıkmaması durumunda galip gelirler, takım içinde ise mücadele gerçekten yakın. Evinde olan Pedro ve Kobayashi arasındaki durum, sıralama sonuçlarına bağlı olacaktır. Onu da Cumartesi sabahı çalışmalarından çözümleyebiliriz.

Grup F (Chandhok-Di Grassi-Glock-Senna) : Bu grupta mekanik arıza veya kaza haricinde Glock’un geçilmesini beklemiyorum. Riskli ama yazılabilir

Oynanabilecek kupon: Webber (Grup B) – Schumacher (Grup C) – Barrichello (Grup D) – Glock (Grup F)

Hazırlayan : Gökhan KAMİL


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir