2015 Çin GP 1. Antrenman – Lastiklerin Patladığı Seansta Rosberg Lider

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın 3. yarışı olan Çin GP öncesinde gerçekleştirilen 1. antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

Felipe Massa ve KEvin Magnussen’in yüksek hızda lastik patlaması ile karşılaştıkları seans bir ara kırmızı bayraklarla durduruldu. Seans sonunda Rosberg 1.38.037 ile en hızlı isim oldu.

Rosberg’i takım arkadaşı Lewis Hamilton takip ederken Mercedes pilotlarının arkasında en hızlı isim Ferrari’den Sebastian Vettel oldu. Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen 5. sırada yer aldı.

Red Bull’dan Daniel Ricciardo 4. olarak Ferrarileri ayırırken takım arkadaşı Daniil Kvyat 6. sırada yer aldı. Böylece ilk 6 sıra Mercedes, Ferrari ve Red Bull pilotları tarafından dolduruldu.

Toro Rosso’da Carlos Sainz 7. olurken onu McLaren’den Jenson Button, Force India’dan Nico Hulkenberg ve Toro Rosso’nun diğer pilotu Max Verstappen takip ettiler.

Force India’da Sergio Perez 11. olurken onu yarışlara dönmeyi uman McLaren pilotu Fernando Alonso takip etti. Alonso yarışma onayı almak için bu seansın ardından yine doktor kontrolüne girecek.

Williams pilotu Valtteri Bottas 13. olurken onun arkasında Romain Grosjean, Rio Haryanto, Jolyon Palmer, Pascal Wehrlein ve Felipe Nasr yer aldılar.

Bu seansta zaman turu atamayan isimler Magnussen, Gutierrez ve Massa oldular. Massa seansın başlamasından 25 dk sonra 6. virajda lastiğinin patlayarak janttan çıkmasıyla spin attı. Televizyon görüntülerinde Massa’nın bu olaydan önce 1. virajda bir parçanın üzerinden geçtiği görülüyordu. Seans önce sanal güvenlik aracı altında devam etse de daha sonra kırmızı bayraklarla durduruldu. Seansın başlamasının ardından Massa’nın yine sol arka tekerleği patladı ve takım olayı incelemeye başladı. Massa’nın aracının karoserde oluşan bir sorunun bu patlamalara neden olduğu düşünülüyor.

Seansın ilk bir saati geride kalırken Renault pilotu Kevin Magnussen de patlamış sol arka lastik ve kırık süspansiyonla pite döndü.

2. antrenman seansı 09:00’da başlayacak.

derece-fp1


Yorumlar

“2015 Çin GP 1. Antrenman – Lastiklerin Patladığı Seansta Rosberg Lider” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir