Massa, Geliştiklerini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Massa “Pist çok kirliydi ve bu, ilk kez kullandığımız parçaların aracın performansını nasıl geliştirdiğini anlamamız konusunu zorlaştırdı.”

“Yeni lastikler ve düşük yakıtla piste çıktığımda hiç temiz bir tur atamadım ve bu da zaman tablosundaki yerimi açıklıyor. Buna rağmen aracın kontrolünden memnunum.”

“Performans açısından gelişme kaydettiğimizi düşünüyorum ve bu hafta sonu rekabetçi olmalıyız: umarım öndeki sıralar için mücadele edebilirim.”

“Attığım spin mi? Bordüre vurdum ve spin attım. Ardından duvara vurmamak için frene basmayı tercih ettim. Ne yazıkki motor durdu ve o sırada motorun durmasını engelleyen sistemin neden çalışmadığını öğrenmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. görkem yılmaz ,
    f10 un mekanin tutuşu kuvvetli. dediğin gibi yavas pistlerde güçlü. kanada'da f10 un düşük downforce'lu hızlı pistlerde de güçlü oldugunu gördük. ki önümüzde mclaren ve ferrari'nin öne çıkacağı cok hızlı bir monza pisti var. red bull'un motor gücü yetmez monzaya 🙂

    Valencia'nın son sektörü hızlı virajlardan oluşuyor ve ferrari ilk iki sektorde iyi son sektor redbullar birinci ama fark kapanmış saniyenin binde birlerine kadar düşüktü. oradan güncellemenin farkını biraz anlayabiliriz. Zaten ispanya'danda hatırlayacagımız gibi ilk sektör uçan ferrari sonraki sektörlerde fark yiyordu. demekki gelişme var. Dha sonrada gelecek güncellemeler ile hızlı pistlerde de öne cıkarız artık.

  2. eski massayı cok özledim gerçekten. Massa sıralamalarda cok güçlü oluyordu. Her sıralamada favori oluyordu genelde. tek turda cok iyiydi. Ah nerede o massa. bahrain'de de o özlediğimiz massa vardı Alonso'ya 0.4 mü ne fark atmıştı. Ama bahrain'den sonra göremiyoruz sıralama turlarındaki başarılı massayı. Massa'nın hep dediği lastik problemi bu kadar etkili olur mu Alonso'dan 0.4,0.5 fark yiyo. Bari 0.1 0.2 falana düşürse daha iyi olur. Şu lastikleri bir türlü anlayamadı massa. Ama aynı sorun 2008 de raikkonen'de vardı. Massa raikkonen'e hep üstünlük kuruyordu sıralamalarda. İnşallah massa toparlar. İki ferrari podyumda olmalı. Takımda toparlamaya başladı. Pat Fry'da gelecek. Sıra sende dostum massa toparla da markalarda bi yerlere gelelim. Massa'nın basına gelen sorunlar olmasaydı markalarda mclaren'e yakın olurduk.

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ulaş aynen dediğin gibi zaten F10 yavaş virajlara sahip cadde pistlerine uyuyordu. egzoz ve difüzör güncellemelerinin farkı burada pek anlaşılmayacak.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    massathebest umarı mdediğin olur arkadaşım eski massa nın gelmesini isteriz tabikide onemli olan sorunsuz kusursuz bir yarış olması yarın sıralama super gecicek takımımız bombayı patlatacak.

  5. Keşke alonsonun en büyük rakibi massa olsaydı,ama ne yazıkki mclaren ve redbul çok güçlü.

  6. kanada ile birlikte valencia'nın büyük bir fırsat olduğunu düşünüyordum. kanada'da beklentiler boşa çıkmadı, fakat ne yazık ki startta olan oldu, felipe bir ton puandan oldu. şimdi valencia'da, kanada'ya göre daha güçlü bir felipe olacak. podyuma çıkmak çok sıradan bir beklenti bence, beklentim galip gelmesi yönünde. araç iyi çalışıyor, lastikler istediği gibi, valencia sevdiği ve başarılı olduğu bir pist(2008'de pole+fastest lap+galibiyet), ve felipe oyununu yükseltmiş durumda. galip gelememesi için hiç bir neden yok. bu haftasonu bambaşka bir felipe izleyeceğiz.

  7. gelşim bu pistte co kas hissedilr gercek performsn sılverstonede ortaya cıkcak. inş yarn ilk 3e girersnde bi duble yapars ama sen bu performansı devam ettirirsen zor gibi massa 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir