Hamilton: "Daha da Hızlı Olabilirdim"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, sezon açılışı olan Avustralya’daki sıralamalarda ilk cebi almasına rağmen daha da hızlı olabileceğini fiade etti.

Bir sene önce yine Avustralya’da Formula 1 yarış pilotluğu kariyerine etkileyici bir şekilde başlayan İngiliz pilot, BMW Sauber pilotu Robert Kubica’nın önünde en hızlı isim olarak 18. sıralamasında 7. ilk cep zaferini elde etti.

Hamilton: "Daha iyisini yapabilirdim. Şüphesiz ilk cepte olmak harika bir duygu ama her zaman yapabileceğiniz gelişimler mevcuttur. Tur çok iyi başladı ama tutunmayı yakalama biraz aldatıcıydı"

"Büyük bir fark yakaladım ve son virajda bir Willims’ı önümde gördüm ve bütün turda 0.2-0.3 kadar gerideydim."

"Harika bir sıralama seansıydı, başlangıçta biraz endişe vericiydi. Harika bir tur atamadım ve trafiğe yakalandım. Bugün bir boşluk yakalamak zordu. Geçmişte tecrübe ettiğimden daha zordu. Ama sonunda bir açıklık yakaladım. O turda hâlâ biraz zaman kaybettiğimi hissediyorum"

Geçen seneki yarışın üçüncü Hamilton, takım olarak seneye iyi bir başlangıç yapmalarından dolayı gurur duyduğunu da belirtti.

Hamilton: "Yeni bir sayfa açtık. Mercedes ve McLaren, harika bir iş çıkardılar, limitleri zorladılar. Geçen geçen bir kaç sorunumuz vardı ve ihtiyacımız olan her neyse yapmaya hazırdık. Gerçekten sezona başlamada, her ikimiz için de daha iyi bir konum olamazdı"

Hamilton ayrıca elektronik yardımlar olmadan yapılacak başlangıcın ustalık gerektiren bir an olduğunu da belirtti.

Hamilton: "Açıkçası başlangıç (kaygı verici). Herkes yeni düzenlemelerle başlıyor ve bu da başlangıcı daha ustalık gerektiren bir hale getiriyor. Yarın iyi ve kötü başlangıçlar kapsamında geniş bir aralık göreceğiz. Geçen seneki aynı ama bu sene daha ustalık istiyor. Bu sefer daha temiz tarafta olduğum için mutluyum"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ben onları rehavet açısından değil olayın farklı olan diğer tarafına dikkat çekmek için yazdım Daimler geçtiğimiz ay satışları tüm dünyada 96000 adet veya bir sıfır fazlası ayrıca ExxonMobil 1998 cirosu Türkiyenin 1998 yılındaki gayri safi milli hasılasına eşitti ;konu bu fakat bazı arkadaşlar hep büyük olduklarını mclaren in se birşey olmadığını söylüyorlarya bu rakamlar belki onlara birşey ifade eder etmezsede başka lafım yok zaten onlar kendi dünyalarında gezinsinler

  2. Şener lütfen rehavet olmasın.Bu yarış daha başlamadı bittiğindede sezon için konuşamayız.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Cümlelerdeki vurguya dikkat edermisiniz Mercedes ve Mclaren ;Mercedes ismi hatırladığım kadarıyla 14 yıldır ilk defa bu kadar vurgulu kullanıldı bir pilot tarafından ayrıca Norbert HOGH da ExxonMobil den birkaç gün önce vurgulayıcı bir şekilde bahsetmişti ;onun için bu sene çok farklı olacak belkide senna prost dönemine dönüş sinyalleri gelebilir (16 yarış 15 galibiyet)

  4. fomous arkadaşım çok güzel yorumlamışsın biz alıştık artık öyle şeylere yakında patlak verir o söylemler emin ol..geçen yıl ilk yarışta ferrarinin neden o kadar hızlı olduğuda bi bakıma ortaya çıkmış oldu..

  5. Her açıdan baştan sona mclaren üstünlüğüyle sonlanan sıralama turları aslında sezon öncesindeki tahminlerinde ne kadar geçersiz olduğunu kanıtlar nitelikteydi.Denge yol tutuş (araç içi kameralarda bakılınca) açısından mclaren çok üstündü,özellikle viraj çıkışlarında diğerlerinden bir iki gömlek üstündü.
    Aracın kerpleri kullanımı ve sonrasındaki stabilitesini kaybetmeden apexe girişi ,kusursuz şekillendirilmiş mp4 23'ün farkını hissettiriyordu.Mekanik bir problem yaşamazlarsa ,yarış mclarenlerin olur.Bu arada şimdiden söyliyeyim şu devam eden birilerinin yaratması casusluk skandalı pardon şaçmalığı yeniden türeyebilir..Mclaren zaferleri sonrası bakınız geçen sezon…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir