"Ferrari Testi Mücadele Ruhuna Aykırıydı"

yazar:

kategori:

İtalyan takımı, geçtiğimiz hafta sonu Fiorano’da promosyon çekimleri yapmış ve bu fırsatı yeni egzoz sistemini deneyerek değerlendirmişti.

Horner “Bu kurallar dahilinde ama mücadele ruhunun dışında bir şeydi.”

“Orada sadece aracı kullanmıyorlardı, bir sürü plan yapılıyor ve o gün yeni egzoz sistemini kullanmaları kaza eseri olmadı.”

“Sistemi kontrol ettiler ve hakkında bir şeyler öğrenmiş olmalılar. Önümüzdeki takım patronları toplantısında bunun görüşüleceğine eminim.”

“Bu konunun düzeltilmesi gerek çünkü bir centilmenlik anlaşması yaptık ve herkesin buna saygı göstermesi önemli.” dedi.


Yorumlar

  1. ferrari'nin yaptığı tabi ki doğru değil kadir kardeşim. benim söylemek istediğim, bu konuda konuşacak bir takım varsa bu red bull olamaz. mclaren söylese, renault söylese anlarım.

  2. burak bocek avatarı

    Mclaren f-kanalına itiraz,başka şeylere itiraz,motorumuz zayıf falan gerçi bizde güncelledik ama bu kadar ağlamadık.

  3. burak bocek avatarı

    Kendileri aynı testi yaptılar ya sezon başlamadan.Pes artık Horner iyi ki en hızlı araca sahip oldu vallahi korkulur.Bu ne egoistlik herşeyi kendine istiyorsun be adam.Horner yani kornacı demek herhalde:D

  4. Ahmet  Çelik avatarı

    Ne yani test yapmamak sadece centlimenlik anlaşması mı?o zaman ferrari anlaşmayı deldi.kuralı koyan kimse bir an önce toplanıp bunu bir karaba bağlamalı.aslına bu karala ferrari adına yakışmayacak küçüklük yapmış oldu

  5. kural değişikliği kısmen bahane asıl olan istikrar grafiği…

  6. Kadir YILMAZ avatarı

    dostum sende iyi bir konuya temas etmişsin ama bu Ferrari yi haklı çıkarmaz 🙂 her ikisi için de yanlıştır.
    olan olmuş, biz yarışa odaklanalım 🙂

  7. Hatırlayacaksınız Red Bull da, sezon başındaki İspanya testlerinin hemen bitiminde pisti kiralayarak promosyonel çekim gerçekleştirmişti. Eh, sezon başındaki ilk hafta testlerine katılmayıp rüzgâr tünelinde geliştirme yapan takım için, bu ekstra reklâm günü, onlar için ekstra bir test günü olarak da kullanıldı.
    (Ali Ünal'dan alıntı)

    red bull önce kendi bahçesinin önünü süpürsün, sonra millete laf yetiştirsin.

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    Tabiki fikirlerine katılıyorum, onların yerinin değiştiğini de düşünmüyorum. Kurallarda tabi yardımcı oldu ama 08 de eski kurallarla ilk yarışlarını kazanmışlardı diye hatırlıyorum ve şimdiki renault (2010) gibi tehlikeli olduklarını hatırlıyorum. Bir de şu var, temelden kural değişikliği ortalama 10 yılda 1 geldiğini varsayarak, onların 1-2 yıl daha rekabetçi araç üretemezlerse geçici takım olurlar, aksi halde 3-4 yılda diğer takımların yeni kurallar uyum sağlamaması söz konusu olmaz ve hala iddialı olurlarsa o zaman da F1 de bir yer edinirler derim.

  9. kadir yılmaz dostum , red bull un 3 senelik cıkısını söylüyorsun. bence son 2 sene değişen kurallarla cıkışa geçti. 2008 de ben bir başarısını göremedim. sınırsız aerodinamik kurallarla ve sınırsız ar-ge , sınırsız bütçe ile önceki senelerde de oldugu gibi mclaren ve ferrari ' nin yanına yaklaşan bi takım olacagını sanmıyorum. şuan ferrari ve mclaren diger takımlar tarafından zorlanıyorsa bunun nedeni sınırlanan kurallar ve bütçedir.

  10. bence sezon içi test olmalı, az da olsa olmalı… böylece arkadakilerin öndekileri yakalamak için daha büyük bir şansı olur bana göre

  11. Kadir YILMAZ avatarı

    Her ne kadar Ferrari ve Mclaren F1 denilince akla ilk gelenler ve güçlü olmaları doğal olan takımlar olsalarda, Redbull u, ekibi bence küçümsenemez, öyle 1 senelik araçta yapmadılar, 3 senedir belirli bir ivme ile artışları var ve bence takdiri hak ediyorlar. Gerçi bunları hak etmeseler bile bu tür olaylara yorum yapma hakları var, önemsenecek bir şey olmasa da (Ferrari yi tutmuş olsam da) bu yaptıkları bence de ruhuna aykırı, amaç reklamsa yeni sistemi barındırmayan bir araçla çekim yapabilirlerdi, ama büyük sürelerden bahsetmiyoruz diye düşünüyorum, canları sağ olsun, çokta önemli veriler almamışlardır herhalde.

  12. yusuf derken massathebest 🙂

  13. takım pilot ve yönetici olarak o kadar havalara girdiniz, o kadar burnunuz kalktı ki, aslında yenilmez olmadığınızı fark edemediniz. yeni yeni fark etmeye başlıyorsunuz, bu yusuflamalar bu yüzden.

  14. Deneyecek yeni bişeyler olmayınca herhalde çekememezlik oldu Horner. 🙂

  15. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    horner hala f1'i ve neyle mücadele ettiğini öğrenememiş.

  16. horner sistem zaten işe yaramıyor olum niye panik yapıyosun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir