Assen'de Zafer Lorenzo'nun, Ducati İlk Kez Podyumda

yazar:

kategori:

Yarışa pol pozisyonundan başlayan şampiyona lideri sürücü, yarışın başlamasıyla birlikte liderliği ele geçirdi.

Dani Pedrosa ve Casey Stoner’ın kalkışta 2.liğe yükselen Ben Spies’ı geçmelerinin ardından bir ara Lorenzo’yu zorlamalarına rağmen, İspanyol sürücü geçit vermedi ve ardından rahat bir yarış çıkararak zaferi elde etti ve bu sezonki 6 yarışta 4 kez kazanmış oldu. Lorenzo ayrıca Assen’de tüm serilerde galibiyet elde etmiş oldu.

Dani Pedrosa, Ben Spies’ı geçmesinin ardından bir süre Lorenzo’ya karşı mücadele verdi ancak adım adım vatandaşının gerisine düştü. Bir süre de Ducati sürücüsü Casey Stoner’la ikincilik mücadelesi veren Pedrosa, pozisyonunu koruyarak yarışı 2. sırada tamamladı ve şampiyonada da ikinciliğe yükseldi.

Casey Stoner, 3. sıradan başladığı yarışta 3. oldu ve Ducati bu sezon ilk kez podyumla tanışmış oldu.

Bu sonuçlar ile Lorenzo, şampiyonada 2. sırada yer alan Dani Pedrosa’nın 47 puan önünde liderliğini sürdürüyor.

Ben Spies yarışa çok iyi başlangıç yapmasının ardından sırasıyla Pedrosa ve Stoner’a geçildi ve 4.lüğe geriledi. Onu takip eden Andrea Dovizioso ise yarışın ilk bölümünün ardından gerilemeye başlamış ve 6.lığa kadar gerilemişti.

Ancak Dovizioso yeniden canlandıktan sonra yarışa 2. sıradan başlayan ancak startın en çok kaybeden ismi olan Randy De Puniet’i geçti ve son bölümde Ben Spies ile dördüncülük mücadelesi verdi. Son turda ikili en az 5 kere pozisyonlarını değiştirdiler ve bu mücadeleden dördüncülükle ayrılan isim Silverstone’da ilk podyumunu kazanan çaylak Ben Spies oldu.

Randy De Puniet 6. olurken yarışın başında pozisyon kaybeden isimlerden olan Ducati sürücüsü Nicky Hayden bayağı geriden 7. oldu.

 


Yorumlar

  1. Bu sezon müthiş sıkıcı olacak.

    Stoner güçlü olduğu sezonlarda sadece Rossi kişisel olarak yarışlara büyük heyecan katıyordu.

    Şimdi oda yok..

    Moto Gp yarışları F1 kadar sıkıcı olacak artık…

    Bu yoklukta Lorenzo bir sezonda en çok yariş kazanan pilot ünvanınıda ele geçirir..

  2. başlangıcı iyiydi ancak sonradan sıkıcı bir yarış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir