2016 Çin GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in!

yazar:

kategori:

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın 3. yarışı olan Çin GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Mercedes, Lewis Hamilton’un ilk seansta yaşadığı ERS sorunuyla son sırada kalma şoku yaşarken son anda Rosberg ile polü alarak sevindi.

Sıralamaların son seansında pole pozisyonu ilk başta Kimi Raikkonen’e gidecek gibi görünüyordu ancak son hızlı turlarda Rosberg 1.35.4 yaparak öne geçti ve bu sene ilk kez pole pozisyonunu kazandı.

Kuruyan pistte iyi bir seans geçiren Red Bull pilotu Daniel Ricciardo 2. olmayı başarırken onu Raikkonen takip etti. Raikkonen, son hızlı turunda ilk 2 sektörde yine pole mücadelesi verebileceği dereceler elde etti ancak son seansta yavaş kalınca 3.lükle yetinmek zorunda kaldı.

Ferrari’nin diğer pilotu Sebastian Vettel pole mücadelesine ortak olamadı ve takım arkadaşının arkasında 4. sırada kaldı.

Williams’ta Valtteri Bottas 5. olarak iyi bir sıra elde ederken onu Red Bull pilotu Daniil Kvyat, Force India pilotu Sergio Perez ve Toro Rosso pilotları Carlos Sainz ile Max Verstappen takip ettiler.

Son seansa kalan ve pozisyonunu geliştiremeyen isim Force India’dan Nico Hulkenberg oldu.

2. seansta 11. sırada kalarak elenen ilk isim Williams’tan Felipe Massa olurken onu kırmızı bayrakla turları etkilenen McLaren sürücüleri Fernando Alonso ve Jenson Button takip ettiler.

Button’un arkasında ilk 2 yarışın flaş ismi Haas pilotu Romain Grosjean yer alırken onu Sauber pilotları Ericsson ve Nasr takip ettiler.

Eski sıralama formatının dönüş yaptığı sıralamalarda ilk seansta elenen isimler Renault pilotları Magnussen ve Palmer, Manor pilotları Haryanto ve Wehrlein ile Haas’tan Gutierrez ve Mercedes’ten Hamilton oldu.

Seansın başında Manor sürücüsü Wehrlein’in kaza yaptı ve seans kırmızı bayraklarla bir müddet durduruldu.

sıralama


Yorumlar

“2016 Çin GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in!” için 135 yanıt

  1. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Çılgın teori: Yarın Ferrari 1-2 bitirecek. Rosberg iyi bir farkla giderken motor sorunu yaşayacak ve yarış dışı kalacak. Hamilton geriden gelip 4. olacak. McLaren çifti 8. ve 9. sırada çifte puan alacak. Grosjean yine şapkadan tavşanı çıkaracak.

    Keşke tabi ama yok Rosberg’in 75 puanı hayırlı olsun 😀

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Aslinda cok mantikli seyler soylemissin ustu kapali 😀

      Ferrari’nin galibiyet hayali ancak Rosberg sorun yasarsa gerceklesebilir gibi dusundun sanirim 😀 @vw-tdi-power

      1. Şafak Soysal avatarı
        Şafak Soysal

        Yalan olduk 😀 @14sulonso

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    40 yılın başı ilk çizgi için iyi bir şamnsımız vardı onu da kullanamadık. Her 2 pilotumuz da aynı yerde 10 sn arayla ciddi bir hata yaptılar. Orada kaç salise bıraktılar bilemiyorum ama 2-3 bankoydu.

    Horner son anlarda rüzgarın arttığını belirtmiş belki onun azizliğidir. Ferrari araç dengesi,orta-hızlı virajlarda oldukça iyi. Rb yada Mercedesden pek aşağı kalır yanı yok. Tek eksiği çekiş,yavaş viraj çıkışları yani. Çekişteki sorunun nedenlerinden birisinin turbo gecikmesini engellemek için mgu-h’ten elektirik harcanıyor bu da düzlüklerin sonunda enerjinin erken bitmesine neden oluyor.

    Yarışa gelirsek bu sefer umarım start sistemi yada şu direksiyon devreye girer ve uçarız. Yoksa arada Rb ile uğraşıcaz. Startta Rosbergi avlayamazsak o lastikle 5 tur yap pite gir işimiz çok zor olur.

    Umarım artık şans bize güler de bir galibiyet alırız yahu. Yeter vallahi

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Hava koşulları çok aleyhimize idi.Bir tur iyi oldumu diğer turun garantisi olmuyor.
      Çekişe gelirsek turbonun laga girmesi. Nalet turbo !!

      ”Çekişteki sorunun nedenlerinden birisinin turbo gecikmesini engellemek için mgu-h’ten elektirik harcanıyor bu da düzlüklerin sonunda enerjinin erken bitmesine neden oluyor”

      Bahsettiğin şey şu resimde var.Ve sitesinde detaylı açıklanmış.

  3. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bazı yorumları okudukça gülmeden geçemiyorum 🙂

  4. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Tiyatroya devam,yarın startı izler uyurum sonra

  5. ricci’ye ultra-tebrikler. ağzım açık kaldı dereceyi gördüğümde.
    ayrıca, ros ve harika mercedes aracına, ilaveten eski güzel günlerdeki gibi heyecan yaşayan ve yaşatan rai’ye de tebrikler.

    çok fedakar, yardımsever, ve kural kitabı doğrultusunda diğer takımlara teknik ve parça tedarik etmeye dünden hevesli olduğunu HAAS üzerinde gördüğümüz ve bize gösteren ferrari; aynı yardım, kural kitabı asdssfdadsf zımbırtısını neden red bull üzerinde göster-e-mediğini cümle alem görmüş oldu.

    yanlış anlaşılma olmasın: ferrari ister verir ister vermez, kendilerinin takdiri.
    ama sonra arka çıktığınız şımarık çocuk kılıklı haas çıkıp arsız arsız “kural kitabında var ki, biz istedik aldık, siz de isteyin alın, istediniz de vermediler mi” diyerek tüm padokla ve taraftarlarla dalga geçmesine müsaade etmeyin bir zahmet. bugünkü reno motorlu red bull’un sıralama derecesinin ardından çok komik kaçıyor.
    ————–
    f.india dangozlarına sinirlensem mi, teşekkür mü etsem bilemedim izlerken. massa yeni turuna başlıyordu ki olan oldu.

    q3’e kalmak mesele değildi de, SS lastikleri çatır çutur yiyen williams aracı çin’in yanal gücü yüksek virajlarında SS ile yarışa başlayıp nasıl dayanacaktı? esas bunu düşünüp, ros’un 2. seansta S ile yaptığı stratejiyi (ve bu stratejiye izin verecek kadar güçlü aracını) çok beğenmiştim.

    şimdi, istediği lastikle başlayacak pilotlar arasında en avantajlı olan felipe, bir de üst sıraya çıktı. yağmur yağmasa kirli taraf diye zırlayabilirdim ama su, pisliği aldı götürdü çok şükür.

    felipe’nin elinde sahibinden hiç kullanılmamış sıcak sıcak sıfır 2 set S ve 1 set M var.
    ve red flag nedeniyle çıkış turu yapmış ama zaman turu yapmamış yarım-sıfır 1 set SS.

    strateji özürlüsü williams yine lastik stratejisinin için etmezse felipe bu yarışı ros-ham-vet-rai ve ric’in ardında 6. bitirir, bunlardan birine bir şey olursa (ki hemen arkalarından start alan bir bottas var), ilerleriz de ilerleriz.
    demedi demeyin 🙂

  6. Uzun yıllar sonra Rai reyizin pole almasını canı gönülden istedim ama hikaye bu Mercedes herkesle oynuyor arkadaş… Bu sezonda sanki sözleşilmiş Rosberg şampiyon yapılacak gibi. Hatta bi iki yarış sonra Lewis pist dışı bi aktivitede sakatlık geçirdim deyip sezonun 3-5 yarışını kaçırırsa hiç şaşırmayacağım. Benim desteklediğim Hamilton 2 yarış araç kalkış problemi yaşasa peşine birde sıralamalarda tur bile atamasa çoktan ortalığı birbirine katar Rosberg’e karşı psikolojik savaşı başlatırdı. Şimdi araçtan iniyor seyirciye el sallıyor gülücükler saçıyor demeçler veriyor falan. Hatırlasanıza geçen sene Monaco yanlış pitten sonraki halini? 2014 almanya sıralamalarındaki yanan araçtan indiğindeki hayal kırıklığı. Hatta bu adamın Mclarenden ayrılmasına sebep olan yarışı hatırlayın.. Tamam doygunlaştın Senna’nın şampiyonluk sayısını yakaladın olgunlaştın anladıkta bu işte bi hinlik var sanki. Ben bu oyunu bozarım 😛 Bu sezon Rosberg’in şampiyon ol(durul)acağına inanmaya başladım sanki?! Yarınki yarış hakkında tahminim Rosberg rahat bir galibiyet alacaktır. Ferrari’ler kalmazsa podyumu doldururlar. Startta Ricardo iyi işler yapar ama sonra gerileyecektir. Lewis paşa sorun yaşamazsa 4.lük gelir. Neyse olumlu tarafından bakalım Lewis’in geçişe elverişli yarışlarda yükselme çabaları her zaman keyifli olmuştur… Bizim Mclaren’de puan kovalar muhtemelen Button puana uzanır. Kırmızı bayraktan sonra Alonso’nun sitemlerine kahroldum yazık şu yetenekteki bi adamı 3 senedir adam akıllı izleyemiyoruz işin kötüsü kariyerinin neredeyse sonuna geldi :S

  7. arkadaşlar yayının tekrarını izleyebileceğim bir link var mı?

  8. F.İndia olarak ön ikili+ Ricciardo’dan sonraki grubun içinde görünüyoruz. Puan mücadelesi verebiliriz. Yarış galibiyeti için start çok önemli olası bir Ferrari öne fırlaması Çin GP’sini tifoziye kazandırır. Hamilton arka tarafta geçişler sırasında zorlanmadığı sürece podyum mücadelesine kadar tırmanabilir. Bu fikrimde muhtemel bir SC bekliyorum. Haas her zaman 5. olamayız demişti ve galiba bu hafta olamayacak, tabi ki çok temiz start aldılar ilk iki yarışta. İlk iki tur içinde yarışın senaryosunu daha net görebiliriz, umarım Ferrari kazanır bizde puanlar alırız.

  9. Gene rosberg show var rekabeti bitiren adam nico

    1. Aynen doğru söylemişsin son iki senedir ortalarda yoktu rekabeti bitiriyor. acil gönderilsin yerine Ricardo yada wehrhlein gelsin :))

  10. 2 ve 3. sırayı kapabilsek çok daha iyi olacaktı ama yine de Ferrari taraftarlarının yarın ki yarıştan umudu çok yüksek olduğu kesin. Hatalar olmasa muhtemelen fark .2 – .3 civarlarında olacaktı. Hava şartlarının da bize yardım etmediği bir günde çok önemli detaylar bunlar.

    Yarışın startı ilginç olacak. Rosberg bir tık daha sert lastiklerle arkasındakilere oranla daha yavaş kalabilir. 2 ve 3. ten kalkıyor olsak elimizde çok önemli bir fırsat olabilirdi. Aslında şimdi de aynı fırsat var. Avustralya’daki gibi bir start olabilir ancak Ricciardo’nun ayağımıza dolanma ihtimali beni korkutuyor.

    Bunun dışında stratejileri görmek de çok keyifli olacak. Mercedes’ler Super Soft’u yarışta kullanmamak için Q2’de Soft ile turladılar. Buna karşı Ferrari Vettel ile yarışa bir set ek süper yumuşak lastik ayırdı. Lastik kullanımımızın daha iyi olduğu bir gerçek. Bakalım bu konuları dikkate aldığımızda, yarış hızımızın da iyi olacağını düşünürek yarışı iple çekmemek elde değil.

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rosberg’in pole turunu izledim.Arkadaş 15.virajda(düzlüğün sonu) böyle bir çekiş görmedim ben adam 1.vitesten tak tak hızlanmaya başladı patinajsız.Turbolu bir araçta heleki F1’de 1.vitesten böyle hızlanmak helal olsun en son red bull böyleydi 2011 yılında

  12. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Şu vana açma muhabbetine açıklık getireyim
    Bu blinmeyen bir şey değil.Son haklarda Mercedesin bu kadar fark yaratmasının sebebi yabancı sitelerdeki tabire göre ”sihirli düğme” gibi butona basıyorlar yaklaşık 25 30 hp kazanıyorlar.
    Aynı butondan Ferraride de var ama HCCI sisteminde sıkıntı olduğu için şuanlık kullanılamıyor.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      “Overtake Button” yada “Magic Pedal” olabilir.Her iki terimleride telsizden duyduk geçmişte daha fazla güç istendiği zaman.aynı f1 2015’te rich mix’e geçer gibi fazladan güç veriyor mercedes motoru

  13. Eray Parlak avatarı

    Geçen seneye oranla gelişim oranları ;
    ROSBERG : – 0.422
    VETTEL : – 441 * Hata yapmasa 0.600 lerde olurdu tahminen gelişim.
    RAIKKONEN : – 1.260 * Raikkonenin bu gelişimi gerçekçi değil.
    RICCIARDO : – 1.623
    BUTTON : – 1.683
    Mclaren kırmızı bayraklar çıkmasa Q3’e kıl payı kalabilirdi.Buttonun Q1 derecesini baz aldım ellerinde maximum 0.1 yada 0.2 çıkardı ortalama 2 saniyeye yaklaşan bir gelişim var tabi bunda süpersoft lastiklerinin etkilediği bir hız var. Ama Çin gibi bir pistte bu gelişim oranı gerçekten olumlu. Temiz bir haftasonu ve Hondanın yaptığı yeni güncellemelerle Mclaren bu sene ortasından sonra sürekli 2 pilotla olmasada Q3’e kalmaya başlıyacaklardır.

  14. Ferrariler pol için elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışınca U virajda apeksi kaçırmaları benim için sürpriz olmadı. Araç henüz o kadar zorlanacak kıvamda olmadığından Rosberg kadar geç fren yapıp onun gibi virajı dönemediler doğal olarak. Özellikle Raikkonen suyunu çıkarttı aracın ama Mercedes cidden 2. hakta vanayı açıyor resmen. Yarın Raikkonen geçen seneki yarıştaki gibi agresif bir start alırsa Rosberg’le kapışabilir. Pol imkansızdı ancak 2.’lik gelirdi hata yapmasalardı. Gözler Hamilton’da olacak yarın, bakalım ne kadar yükselebilecek?

  15. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Yarın Hamilton Mührü Basacak yazın bir kenara. Ben ilk 5 içinde yarışı bitireceğini düşünüyorum ve Önündeki rakiplerini kendini kasmadan geçecek. Startta iyi çıkış yakalarsa ilk tur bitmeden ilk 10 içinde yer alır diye düşünüyorum…

  16. Hamilton ilk 10da mutlaka yer alır ama 5in içerisine gireceğini sanmıyorum.İşin iyi yanı sektör 3te çoğu arabayı geçebilecek olması.Rosberg yine alacak gibi duruyor yarışı.

  17. Mclaren in düzlük hızı nasıldı bu arada? Hep Honda da sulu bulduk ama şasi sanıldığı kadar iyi değil sanırım..

  18. bu tarz pistler geçişe uygun iyi araçla 10 sıradanda kalksan podyum kovalarsın ferrari 2 pilotuna eşit davransa ve bunu hissettirse gerçek kimi yi çok güzel izleriz son 2 sezonda sadece pit stoplarda dakikalar harcandı gitti aksilik olmazsa ben kimi den zafer bekliyorum sevdiği pistlerde kolay kolay geçilmez

  19. Ricciardo’ya helal olsun. Her hafta mutlaka kendisinden beklenenin fazlasını yapıyor.

  20. Hamilton’u harcayacaklar matmazel. Rosberg’i şampiyon yapıcaklar.

  21. Ferrari Kimiyede ağırlık vermeye başladı herhalde bu iyi gerçekten.Kimi hala çok hızlı yeterki o potansiyeli araçta bulsun kendisine uysun.

  22. Kiminin 3 cu olmasi 2 ci olmasindan daha iyi oldu temiz tarafta kaldi en azindan

  23. Ferrari&Haas avatarı

    Alonsonun telsiz mesajina üzüldüm acikcasi q3 e gececek gibi duruyolardi. Hem Button a hem de Alonso ve taraftarlarina yazik oldu. Ama yarin guzel bir yaris bizi bekliyor. Erken kalkmaya değecek bir yaris olacak.

  24. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Hamilton kesin ERS sorunu yaşamıştır. Yoksa bu kadar geride olmaması lazımdı. Birde Alonso ile button’un durumunu daha iyi anlar. Bakalım gerçek sürücülüğünü gösterebilecek mi?

    1. İlk 5 içinde tamamlar yarışı. Öyle bir aracı arkada tutamaz rakipleri.

      1. Ben olsam pitten başlatırım.İlk viraj kazalarına karışma ihtimali çok yüksek.

        1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          Aslında mantıklı full yarışa dönük ayar değişikliği yapsalar güzel olur.

  25. Kimi ye yazı oldu pol gelir diyodum.Startta iyi bir kalkışla Kimi,Rosberg i sıkıştırır birincilik ferraride olur.Redbull ve Ricardoya şapka çıkarmak lazım.Yarın extra bi şeyler olmazsa bizim karaoğlan en iyi 5. olur.bu yüzden GO KİMİ GO 🙂

  26. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Herkes frenlemeden bahsetmiş ama U virajdan Mercedes’in nasıl bir çekişle çıktığını atlamış. Ferrari’ler zaten ihtiyatlı da dönseler polü alamayacaklardı dolayısıyla mümkün olduğunca zorladılar.

    Rai hata yapmasa 2. olacaktı ama pol gelmezdi. Zaten hava da biraz soğuktu yani şartlar da Mercedes’in lehineydi. Ek olarak herkesin bildiği üzere tek turda Mercedes açık ara en iyi araç.

    Yarın sezonun şu ana kadarki en iyi yarışı olacak gibi duruyor. Tüm arkadaşlara şimdiden iyi seyirler.

  27. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rosberg çok avantajlı yarın softlarla başlayıp 15 tur civarı gidecektir diğerleri ssle başlayıp 5-6 tur sonra pite girecek o yakıt yüküne ssler dayanmaz yarışın başında ki Sky F1’de bunu doğruladı.Rosberg soft lastiklerle yarın supersoft kullananlara karşı aynı tempoyu tutturacak hatta daha iyi bile olabilir ve supersoft 5-6 tur içinde bitmeye başlarken softlu rosberg yarın farkı acacak.Hamilton yarın nasıl bir strateji izleyecek çok merak ediyorum ve son stintte hamilton hafifleyen depoyla 12-13 tur ss takacaktır ve diğerlerinden 2-3sn daha hızlı olacaktır.Hamilton başta medium takarsa birçok pilotu onlar pite girdiğinde geçmiş olacak(undercut).Medium’lu Hamilton dün softlu rosberg’le aynı tur derecelerini elde etti buda demekki Mercedes hala çok güçlü..Ben yarın podyum bekliyorum Hamilton’dan podyuma çıkamazsa en kötü 5.olacak.Yarışta yarın Ricciardo Ferrari’lerin başını ağrıtabilir.tabi 3 tur içinde geçilmez ve farkı 1 sn üstüne çıkaramazsa bence güzel bir yarış izleyeceğiz yarın.

    1. Rosberg nasıl oluyor da yarışa softlarla başlıyor?

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Kuralları açıp bakarsan Q2’de atılan en hızlı tur hangi lastikle atıldıysa onla başlar.

    2. Softlar için 15 tur çok az gibi geldi bana. Verilere bakınca açıkca gözüküyo. Softlar 25-26 tur atabilecek potansiyele sahip. 15 tur olursa ayrıca, Rosberg in Softla başlamasının pek bir mantığı olmuyor. Yarın, 1 kere pitstop yapsa yarışı tamamlayabilir bile Rosberg, hiç şaşırmam- Avustralya’da yaptıkları gibi. Ferrariler Rosberge kıyasla 1 pitstop fazla yapcaklar ama son turlarda Rosberg i kovalicaklar– kağıt üstünde tabi bütün bunlar- güvenlik aracı girerse işler daha da karmaşıklaşabilir.

  28. ForzaFerrari avatarı

    Ferrari artık cenabetlikten yolunu göremiyo.Abi Lewis sonuncu elenmiş Rosberg önde tek Rai çok hızlı ilk 2 sektör de bayağı hızlı vettel rai nin hemen arkasında 14.virajda gel fren noktasını kaçır Vettel de kaçırsın.Abi siz çaylak pilot değilsiniz ki Ferrari ye altın tepside ilk çizgi sunuldu alim derken kendine çelme taktı.Harbi cenabetsiniz ya.

    1. ForzaFerrari avatarı

      Bakalım ne zaman bir işi sorunsuz batırmadan yapmayı başarıcaklar.Abi yarışlarda Ferrari 30sn önde olsa bile şimdi bi mallık yaparlar strateji hatası yaparlar motor arızalanır diye rahat olamıyorum ya bu nasıl bir cenabetlik

  29. Mercedes tek tur hızında daha iyi olan Hamilton la 0.2/0.3 lük bir oranla daha iyi bir tur çıkartabilirdi.Ferrari tabiki daha yakın olabilirdi.Ancak yarış temposunda aralarında bu kadar fark olmadığını düsünüyorum.
    Mercedes e oranla Ferrari 0.3 dolaylarında maksimum geride genel anlamda.Redbull un da yarıs performansında bu öndeki iki araçla rekabet edebileceğini düsünmüyorum gerileyecektir.Yalnız özellikle Vettel in ikinci sırayı alamaması start da Rosberg e büyük avantaj sağlayacaktır.Bu kosullarda büyük bir hata yapmazsa ve olağanüstü sartlar olusmazsa ibre Rosberg den yana.

  30. Rai frenlemede hata yapmasaydı 0,2 civarında Ros’un arkasında ikinci olurdu, daha fazlası olmadı sanırım. Heyecanlı bir sıralama turuydu. Yarın güzel bir yarış bizi bekliyor.

  31. hem seb hem rai aynı hatarları nasıl yapar anlama güc , pole olmasa bile 2 3 olsa cok iyi olacaktı. Aradaki fark 0.3 civarı bence. Yarın yarış için umutluyum. Ferrari problemlerini çözünce şansı cok yükselcek tabi çözene kadar biraz şansın yanlarından olması lazım.

    1. Rosberg son sektörde kimiden 0.6 vettelden 0.4 sn daha iyi bir derece yapmıs

  32. 2015 Çin Sıralama:
    (1)Hamilton 1.35.782
    (3)Vettel 1.36.687
    0.9 saniye fark varmış.
    2016 da yarım saniyeye indirmiş Ferrari. Son sektörede çok büyük hata yaptı Ferrari onu da göz ardı etmemek lazım. Ama ona rağmen yine de 0.5 saniye. 2016 sezonu başladığından bu yana fark yarım saniye olarak gidiyor. Ferrari geçen sene Çin’de tek turda 1 saniye yavaş aracı olmasına rağmen, geçen seneki yarışı sadece 2 saniye arkada bitirmiş. Dolayısıyla Mercedes farkı istediği gibi açmıyor böyle bir komplo teorisi var ortalıkta:) Nico Rosberg son turda epey zorladı zaten.

    1. geçen seene yarışın sc arkasında bittiğini unuttun sanırım

      1. SC girmeden önce 11 saniye civarındaymış fark (2. ile 3. arasında) şimdi bakınca gördüm.

    2. Fark geçen seneyle aynı bile diyenler var burada laf anlatmak biraz güç. Bakalım bu yarıştada vanalarını Valve vanası gibi açabilecekler mi?

  33. Emre Özhan avatarı

    Guzel bir seansi izledik.Açıkçası Rai nin polu almasini istedim ama rosberg ve mercedes vanayi acti yine ferrari merc farki normalde 0.2 olmasi lazim.Ustelik yarin rosberg ferrarilere gore daha sert lastikle başlayacak.Daniel Ricciardo yine kendini gösterdi.Mclarenler ilk 10a cok rahat girebilecekken elendiler button un q2 deki etkileyici turunun ardindan yarin sorun cikmazsa 2 pilotta puan alacaktır.Hamilton un nerede bitirebilecegini kestirmek güç guvenlik araci ve yağmur kuruyan zemin olmazsa podyuma cikamaz gibi duruyor.Yarin ferrarilerin lastik performansı ve mercedesin cabuk biten lastikleri ile beraber bizi eglenceli bir yaris bekliyor.Özellikle Raikkonen in kazanma sansi var bunu zorlayacaktir.

    1. Kardeş adamlar hata yaptı zaten herkes şapkasının dibinde kalanı çıkarttı. Biz diptekini sadaka ettik bugün yarın hayırlısı

  34. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yarin Ric rosberg’i startta avlar. Temas bile olabilir. Kimi Vettel arasında da bir temas yaşanabilir. Yarın startta her şey karışır ? Mclaren olarak puan alma şansımız yüksek. Kazalar olursa yağmur yağarsa ve yarışta iyi bir performans olursa kesin puan kazanırız.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Normal şartlarda da kesinlikle iki araçla ilk 10’a gireriz. Araç çok iyi görünüyor. Pilotlar da bundan dolayı çok üzüldüler son turlarını atamadıkları için.

    2. Zaten kaza bela olmadan puan almanız çok zor. 1-2 puan ideal görünüyor.

      1. Sizin 1. Olma şansınızdan daha yüksek bizim puan alma ihtimalimiz.

        1. Doğruya doğru şimdi ?

        2. İştebiz 1. Likten bahsediyoruz siz puan almaktan 🙂

    3. Çitin arasına dikenli tel gerdim koyunlar atlarken takılırsa yünlerinden ip yapıp pazarda satacağım ve borcumu ödeyeceğim..:)

  35. Motor ayarlarında muhazafakar seçim 3 yarış sonra değişecekti.
    Renault motor ayarlarında değişiklik yaptımı bilmiyorum ancak yarış da aynı tempoda giderse Redbull Muhtemel kanada güncellemesinden sonra bir çok pistte galibiyet mücadelesi verebilir.

    Ferrari de sanırım turbo sorununu çözene kadar böyle takılacak

  36. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Aslanım Rai bize hiç yoktan heyecanı yaşattın koçum.
    Demeç verirken acayip sert bakıyordun muhtemelen temiz bir turla alabilirdik polu.
    Vettelin lastik saklamasını anlayamadım.Muhtemelen Mercedesin q2’deki seçimine reaksiyon oldu.
    Aracın dengesi iyi gözüküyordu.Tur boyunca yapılan hatalarada anlam veremedim.
    Yarın umarım sıcak bir hava olur.

    1. Nerde kalmıştık?

    2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Hala pole diyor ya 😀

      1. mclaren hala g3 diyor ya yazık 😀

        1. Dalga geçtiğin Mclaren’in şimdilik hedefi puanlar almak. Bak bunlar gerçekçi hedefler. Ve yavaaaş yavaş takım bu hedeflere ulaşıyor Bahreyn bunun kanıtı. Bazıları gibi şampiyonluk hayalleri kurmuyoruz. Çünkü gerçekçi değil. Bırak yarış kazanmayı pol pozisyonu bile alamayan takım nasıl şampiyon olacak ? Her yarış Mercedes’in motor patlatmasını, kaza yapmasını bekleyerek mi ?

          1. RestofworLD avatarı

            2017 merco mclaren 2sn
            2018 merco mclaren1.5
            2019 merco mclaren1sn
            2020merco mclaren0.5sn
            2021 kural degısıklıgı 🙂
            yavas yavas boyle kapatırsınız eminim ron dennis varken 🙂

    3. Yarın çok daha sıkı bir mücadele olacak pole önemli değil. İlk turlarda rosberg’i baskı altında tutmak bize yetecektir.

  37. ilk turlarda soft kullanacak rosberg, SS’li araçlara geçilmezse yarışı kontrol altında tutacaktır. Ham’a yazık oldu. bence polü alıp, 6’ya düşerdi. bunlar her pilotun başına gelecektir. Mercedes’teki ilk şampiyonluğunu aldığında da çok ızdırap çekmişti. hasarı en aza indirmek için yarın elinden geleni yapacaktır.

    Ric’e ayrı tebrikler. Ferrari’ler bence geç çıktılar son haklarına. lastikleri ısıtamamışta olabilirler. daha yakın olmalarını ve Rai’nin polü almasını isterdim.

    Yarın umarım güzel bir yarış olur.

    1. RestofworLD avatarı

      soft kullanamaz sıralamada 22 kullandı onla baslıcak yarısa

      1. RestofworLD avatarı

        düzeltme yapıyım ss kullandı

  38. Sektör zamanlarını paylaşabilir misiniz ?

  39. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Mercedes’in rahat şekilde pole alacağı q2’den belliydi. Rosberg’in soft turuna karşılık Ferrari’ler sadece 0.1 iyiydi.

    q3’te neden heyecan yaptınız anlamadım. Hata yapmasaydı daha yakın olurdu filan diyenler vardır şunu da söyleyeyim; iyi olan araç hata yapmaz.

    Sonuç olarak Mercedes – 0.569 > Ferrari

    1. Hatayı araç değil pilot yapar bu birincisi. Evet hata yapılmasaydı çok bariz şekilde 2. ve 3. pozisyonları Ferrari çok net alabilirdi ve fark 0.5 sn olmazdı net fark 02.0.3 sn civarlarında. Buna ferrarinin lastik saklama ihtiyacının da katkısı büyük. Açıkcası bizim için işler çokta kötü değil 🙂
      Kendinizi düşünseniz iyi olur.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        İstediğiniz şey şampiyonluk mu, podyum mu? Podyum istiyorsanız zaten onu alıyorsunuz. Şampiyonluk? Şu an için zor, kendinizi kandırmayın.

        Bizim durumumuza gelince, her geçen gün daha da iyi olan bir aracımız var. Fındia piti kazmalık etmeseydi rahat 7 – 8 olacaktık. Aracımız da dayanıklı çok şükür. Formasyon turunda yolda kalmıyor. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Gelecek yıl da bizim hazırladığımız kurallar devreye giriyor. Honda motor anlamında her şeyi çözdü. Tek sıkıntı gelişim. Onun sınırı da sezon sonu kalkıyor.

        1. RestofworLD avatarı

          formasyon turunda yoldamı kalmıyor bunlar reklam kokan hareketler mayk gecen sene kac yarısta yarıs dısı kalmıstınız hatta sadece gp2 engıne dıyen arkadas kac yarısı tamamlıyamadı say sen ben buralardayım 😀 2017 degıl 2027 de bıle sampıyonluk gelmez o mclaren e merak etme.

        2. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Sezon öncesi siz demiyor muydunuz hızlı olsunda varsın dayanıksız olsun diye. Bizim o heyecanımız var acaba mercoyla mücadele eder miyiz galibiyet gelir mi diye bu yüzden önceliklerini bence değiştirmelisin ferrarinin mağlubiyeti değil de mclarenin eski günlerine dönme çabalarında ufaktan yaşanan gelişmeler seni mutlu etmeli bence.

          1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
            14Sulonso [MP4-31H]

            14 tane gelişim hakkımız var halihazırda. Dayanıklılık değil bundan sonra performansa odaklanacağız. Motordan saf performans olarak 0.5 saniye daha kazanırsak en hızlı 3.araç olma yolunda sağlam bir adım atarız. Tabii RedBull gerçeğini de hesaba katmalıyız. Renault’nun güncellemesiyle onlar da beklediğini alırsa bizim önümüzde olurlar.

            1. RestofworLD avatarı

              Hayallerle yaşıyorsan muzıksızde dans edebilirsin sen dansa basla bı bı ara ızlerız 🙂

  40. Onur Gentas avatarı

    Sıralama turlarını arkadaşlarla yazışarak geçirmek daha bir keyifli oluyor, hepsine teşekkürler.

    Açıkçası Ferrari’lerden biri pole ü alacak derken ilk sektörde geride olmasına rağmen Rosberg son 2 sektörde çok ciddi bir fark atarak pole’ü aldı. Tabi Ferrari’ler çok temiz turlar atamadılar bununda payı var. Ricciardo her geçen büyüdükçe büyüyor en fazla tebriği hak eden o bana göre.

    Yarın en azından 2.lik için ciddi bir çekişme olacak gibi görünüyor. Lewis ilk virajı kazasız belasız dönerse o da yarışa renk katacaktır.

    Keyifli bir yarış diliyorum.

  41. Takımlar ikiye ayrılır. Mercedes ve diğerleri.

  42. F-one-Driver avatarı

    Mercedes iyi oynadı, ferrariyi umutlandırırır gibi oldu, günün sürprizi kesinlikle ricciardo, çok iyi bir tur geldi, ferrariye ikinci şoku yaşattı, öyle gözüküyor ki mercedes ne isterse fark o kadar, ki bugün turlayan rosbergdi, gününde bir hamilton ferrarilere 0.8s ile alırdı polü.

    1. F-one-Driver avatarı

      Bu arada vettele zaten hali hazırda 0.85 farkı koymuş bile:) Beni sevindiren bir diğer konu da sainz ın 0.3 saniye verstappenin önünde yer alması…

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        Vettelle kimi aynı yerde apexi kaçırdı.vettel lastikleri ısıtamadı . Ama yetermiydi ? Yetmezdi en fazla 2 -3 olurlardı

    2. Bence durum çokta söylediğin gibi değil, en azından yarış anlamında düşünürsek kesinlikle öyle değil. Herşeyin ideal gittiği yarışta görmek lazım ne derece yakınlar ya da değiller.

    3. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Merco bizle oynadı mı ? Komik olma.

      1. Pole çantada keklik.Ama yarıştan emin değilim .Pirelli lastik konusunda bir takım dümenler çevirmeye başladı yine.Lastikl basınçlarını yükselmişler yine.O kadar yarış seyrettim. Janttan çıkan lastik olayı hatırlamıyorum.
        Duble garanti değil yarın.
        🙂

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Valal belli olmaz garanti mi değil mi.Şimdi bir yerde okudum Ferrarinin U virajda çekişi yakalyaamamasının sebebi turbonun laga girmesi olmuş.
          İçten yanmalı motorumu ne değiştireceklermiş.
          Saçma sapan işler artık anlam veremiyorum.

          1. RestofworLD avatarı

            kaynak varsa alabılırmıyım(yanlıs anlasımasın bılgı amaclı soyledım)

      2. F-one-Driver avatarı

        Yok ya oynadı derken genel anlamda bi salağa yatış modundaydılar demek istemiştim, ferrari ile oynamak kimsenin haddine değil, bu arada muhabbet kopmuş gitmiş yeni gördüm:) Neyse yarış bitti ve malesef startta gerilere düştü ferrari, yine tam performans gösteremeden bir haftasonu daha böylece bitti…

  43. Sonunda doğru düzgün bir mücadele izleyebildik yeniden 😀

    Gerçi bizim için yine biraz hüzünle sonuçlandı ama…

    Frenlemede ,bundan dolayı da downforce olarak, rezil bir aracımız var belli ki Ferrari olarak. Uzun düzlüğün sonunda kadar saniyenin onda biri farkla giden araçlar son düzlükten sonraki Hairpin’de yarım saniye kaybetti, olacak iş değil. Hem Kimi hem Seb apex’i 9388372 metre kaçırdı ve aşırı geniş dönmek zorunda kaldı maalesef.

    Bu durum Bahreyn’de de bu belli oluyordu zaten Lewis’in tabanı hasarlı aracının bile bizden daha çok yere basmaya sahip olmasından ama işte iyice ortaya çıkıyor artık bu rezil kanat ve daha da rezil burundan kurtulmamız gerekiyor, güncellemeleri geciktirdiğmiz her yarış şampiyonluk iddiası ile yola çıkılan sezonda şansımızı tüketiyor.

    Aslında bu iy bir şey de olabilir çünkü downforce düzeltilir nihayetinde ama motor denk olmayınca hiçbir mücadeleye giremiyorsunuz. Motorumuz şuu haliyle bizi bir rekabet içine sokabilecek gibi görünüyor.

    Aradaki gerçek farkın da 0.3-0.2 civarında falan olduğunu düsünüyorum ben bu durumda.

    1. Yorumuna kısmen katılıyorum. Dün yarışı izledim bir kere bile çizgiyi kaçırmamışlardı o virajda. Yani koca bir haftasonunu baştan inceledim hatırlamak adına ve bizimkiler hatasız sürmüş. 1-2 yarış kontrası hariç

  44. MyN1Fernando avatarı

    Sıralamalar gayet heyecanlıydı istediğimiz de bu zaten fazlası değil.Şahsen Rosberg’in 2.sektörünü görene kadar Ferrari 1-2 yapar diyordum ama araya Ricciardo da girdi ve 3-4 oldular.2 Ferrari de düzlüğün çıkışında hata yaptı.Ha yapmasalar polü alırlar mıydı?Muhtemelen alamazlardı.

  45. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Şimdi biz kime küfredelim. Hulkenberg’e mi yoksa mekanikere mi?

    1. Hulk’un suçu yok aslında FI mekanikerleri salak. 3-5 sıra ceza verseler bari olası yerimize geçsek. 10-11. sıra bekliyordum zaten.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        O an ne kadar delirdim bilemezsin. Alonso’nun telsizden verdiği tepkiyi de duyunca daha çok üzüldüm. q3’e rahat kalacaktık ya.

        7 ve 8.sıralardan başlayacaktık ne güzel. Force İndia’ya kadar olan gruptan net hızlıyız.

        Yarın güzel bir startla ilk 6 gelir diyorum ben.

        1. Toro Rosso çaylaklarının önümüzde olması iyi oldu onları avlamak kolay olabilir.

        2. RestofworLD avatarı

          verin mclarenlere 1. sırayıda sevınsın arkadas ya her yorumda aglayacak nerdeyse 🙂

  46. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    RİCCİARDO BASTI MÜHÜRÜ ! 😀 😀 😀

    Mercedes ağzınıza iki parmak balı çalıyor ta ki q3’teki son haklara kadar.Ferrari hayal kırıklığından öteye gidemeyecek.İki pilotu da uzun düzlüğün sonundaki u virajda hata yaparak zaman kaybetti yazık.En azından 2-3 olup Rosberg’i zorlayabilirlerdi startta.Bu sene de rahat rahat 2 şampiyonluğu da alırlar.

    Yarın Rosberg çok rahat olacak.Ferrariler de podyumu kapatır gibi.Tek zevkli taraf Hamilton’ın yükselme mücadelesini izlemek olacak gerisi gerçekten boş.Ferrari’den ümidi ben kestim.Keşke bizim araç rekabetçi olsaydı da Ferrari’ye ümit bağlamayaydık 🙁

    1. Yine zorlarlar sen içini ferah tut sen raadol. Vettel Raikkonen turan taktiği yapacak yarın. Kesin bilgi

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        😀

    2. Förrörödön ömödö köstöm..

      1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
        MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

        @ScFerrari Öncelikle seviyeni bir düzelt sen önce benim attığım yoruma cevap yazarken.Ergen ergen klişelere girme.

        Evet ümidi kestim çünkü sizde en hızlı araç bile olsa batırırsınız.İbretlik bir pit duvarı ekibiniz var yıllardır.Korkmayıp o güç ünitesini bize verseydiniz keşke de Mercedes nasıl yenilirmiş gösterseydik.Muhtemelen siz de biz yarışı bitirirken son sektöre yeni başlardınız.

        Keşke Mercedes’i yenebilseniz ama çok net söylüyorum bunun ihtimali %1 bile değil.Daha ilk 2 yarıştan farkı açtılar.Takımlarda 50 puan pilotlarda 32 puan..Biz de bekleyelim Ferrari turboyu,onu bunu çözsün 0.3-0.5 gelsin de rekabet olsun diye… ”Polyanna” . Mercedes ne kadar isterse fark o kadar.2017’ye inşallah 😉

        1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
          14Sulonso [MP4-31H]

          +1 😀

        2. Yıllardır müzmin ikinci olan takımdan umudu olan var mı ki ? Şimdi ordan konuyu McLaren’e atlatacaklar. McLaren kötü evet ama sürekli bir gelişim var takım yerinde saymıyor. Ama kendi takımları yıllardır birilerin arkasında şampiyonluk hayali kuruyor. Bu birileri dediğim de sürekli değişiyor, V8 döneminde Red Bull’du bu dönemde de Mercedes oldu.

          1. RestofworLD avatarı

            o kadar cok konusacagınıza buyrun bakın once bı dogru duzgun sampıyon olun 15 20 senedı bır sampıyon olupta burda dırdır etmesın mclaren tayfası herkesın herkese bı saygısı vardır mutlaka en azından yorumları ona göre yapın

            https://tr.wikipedia.org/wiki/Formula_1_D%C3%BCnya_Markalar_%C5%9Eampiyonlar%C4%B1_listesi

  47. Redbulla demek merco motoru versen tutana ask olsun alonso ilk 10u keske zorlayabılseydı hayırlısı bakalım yarısta neler olucak

  48. Yarın Mercedes ler için kolay yarış olmayacak,heyecanlı bir yarış bizi bekliyor umarım yanılmam.

  49. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    ROS a tebrikler. Son turdaki hatalar olmasa da pole ü olamazdık ama 2-3 olabilirdik. Yarın yarışın başında RİC i aradan çıkartırız ama bir aksilik olmazsa ROS rahat alır yarışı. HAM da 4. lüğe kadar çıkar güzel bir yükselme performansı izletir.

    1. Ricciardo’yu aradan çıkarır mısınız ? Belki de olur ama adamlar geçen yarış Merso ile aynı yarış temposunu hatta bazen daha iyisini yaptıklarını söylemişlerdi. Bu yarışı Ricco kazanırsa çok şaşırmamak lazım.
      Ham yarışı bitiremez bence.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Şöyle söyleyeyim. Eğer startla beraber yerler değişmezse DRS açıldıktan sonraki tur RAİ ondan sonraki turda VET rahat geçer. Bu pistte motor farkı + DRS ile RİC in savunma şansı yok. Tek şansı ROS un arkasına takılıp Ferrarileri DRS aralığından uzak tutmak. O da imkansıza yakın.

        1. Redbull pole’den sadece 0.5 sn yavaş turunun hızlı yerlerinde ( yani düzlük dışındaki heryer ) düzlükte kapanacak farka rağmen önde kalacak mesafeyi elde edebilir.

  50. Her ne kadar hata da yapsa tıpkı vettel gibi , Ferrarinin bu adama ihtiyacı var adının Raikkonen olduğu gibi

  51. Mercedes polü rahat alır demiştim, tek turda çok iyiler. Rosberg’in turuna dikkat ettiyseniz araç viraj çıkışlarında çok seri kalkıyor. Ricciardo’ya da tebrikler Red Bull yeni güncellemelerle birlikte galibiyet kovalayacak sanırım sevindim onlar adına 🙂 Hulkenberg de yaktı bizi. Alonso baya üzüldü turu atamadığı için Q3 görecektik nasip değilmiş.

    1. Ulan dışarı çıkmasa iki pilottan biri pole bizdeydi sadece rai orda 0.5 0.8 sn arasında bıraktı. Baya da rahat alırmış yani haklısın

      1. Ferrari mümkün değil pole falan alamazdı. Ss lastikleri bu hava koşullarında iyi çalıştıramıyorlar. Rai aracın suyunu sıktı gördün 0.5 sn fark var. Yarın yağmur yağarsa Ric ve Vet ön plana çıkabilir.

      2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        q1 ve q2’de oynadınız, q3 de yeter bu kadar oyun diyip Rosberg çekti fişi hahahahah 😀

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Gelebilirseniz beraber oynarız.

          1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
            Schumi Nerde Ben Orda

            Bizim ülkenin sorunu bu objektif olamıyor kimse.kendi başarısızlıklarını başkalarının başarısızlıklarıyla teselli ediyorlar.

            1. En doğru yorum olmuş.

            2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
              14Sulonso [MP4-31H]

              Bizim bir başarısızlığımız yok şu anda. Proje yeni. Her geçen gün gelişmeye devam ediyoruz. Devamlı yükselen bir grafiğimiz var. Sezon ilerledikçe bunu göreceğiz hep beraber.

              1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
                Schumi Nerde Ben Orda

                Sana bir lafım yok dikkat ettiysen Ferrari’ci arkadaşa söylüyorum.Emin ol Mercedes’ten sonra Mclaren’i tutuyorum şuan.

            3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Şimdi bu taş bana gelmiş galiba. Kendi başarısızlığını başkasının başarısızlığıyla teselli ediyorsun diyorsun onu yapan ben değilim at gözlüğünü çıkar yorumları öyle oku. Ortada zaten bir başarısızlık yok liderlik mücadelesi veriyoruz her yarış podyum garanti. Ha evet biz çıtayı Ferrari olarak çok yukarı koyduk 2.likler bizi kesmiyor sizi de kesmez bunu anlıyorum. Bir daha ki sefere yorum yapmadan önce düşünmeyi düşünebilirsen mantıklı yorumlar yapabilirsin.

              1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
                Schumi Nerde Ben Orda

                Ferrari en son ne zaman şampiyon olmuş bana onu söyle alonso’da liderlik mücadelesi verdi kaç sene ne yarışlar kazandı sonuca bakmak gerek.Sen yaptığın yoruma bak sonra millete akıl ver “Gelebilirseniz Berarber Oynarız” Ferrari 1.takım olsa hiç bir lafım yok senelerdir şampiyon olaman şerefli 2.liği olan takımının bu başarısı??? ile Mclaren’e ahkam kesme bende sana diyim o zaman gelin beraber oynayalım.Gelin pole alın beraber oynayalım.

        2. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          Senin derdin rosbergi kazanması değil ferrarinin kazanmaması. Ric ‘in 2. ligine rosberg startla farkı acıp gider diye seviniyorsun. ha bu arada rosberg yarışı kazanırsa rosbergin kazandığı için değil ferrarinin kazanmadığı için sevineceksin.

      3. Ferrariler lastik saklamasa çok iddialı turlar gelebilirdi ama olsun yarın yarışta neler yapacağımız önemli.

  52. arkadaşlar çok abartmayın.geçen senede ferrari zaten bu kadar yaklaştığı yarışlar olmuştu.yani geçen seneden buyana değişen pek bir şey yok.mercedes ne kadar isterse o kadar fark.

  53. Yarışta da Redbull böyle olursa sezonun geri kalanında şampiyonluğa yarışabilirler.

  54. Eğer startta ferrariler Riciardoyu geçemezse Rosberg çok rahat başta farkı açar ve rahat alır. Her şey starta bağlı bence.

  55. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Fark 0.5sn gibi gözüksede 0.3sn civarı yanlız.Ferrari eline yüzüne bulaştırdı Vettel lastik saklıcam diye tek tur attırdılar eli ayağına dolaştı tabi rbr’si olsa böyle olmazdı ama neyse..rosberg’e tebrikler bence turunda bir kaç hatası var ve start finish düzlüğündeki su birikintileri olmasa çok daha hızlı olabilirdi herkes.Yarın ben Hamilton’dan show bekliyorum eminim sabah uyandığımıza değecek bir yarış izletir bize.Vettel’de bakalım ne yapacak yarın..Ben Hamilton yerinde olsam Medium başlayıp ss giderdim yarışın sonuna kadar ve ben podyum bekliyorum hamiltondan.

    1. bence yine fark 0.5 civarı . rosberg hamiltona göre biraz daha zayıf tek turda. burada ferrarilerin hata yaptığını varsaysak bile birde hamiltonla kıyaslamak lazım.

      1. Neden zayıf olsun aç bak bakalım 2014-15-16 kaç pole sayılarının bölüşümüne

    2. O hatalar herkeste vardı hemen hemen çünkü pist tek rosberge yer yer nemli değil veya start finish düzlüğündeki su birikintisinden sadece rosberg geçmiyo. Bugün herkes küçük küçük kontralarla ilerledi

  56. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Yarış için umutluyum. Çok yakındı,startta avlarız. Hamilton’a ayrıca sevindim >:)

    Ferrari şampiyon olmayacaksa, bu beyfendi’nin şampiyon olmasını isterim. Cefasını çekti,sıra sefasında 🙂

    Not: Serhan Acar’ın hata sayısını saydınızmı?

  57. Eski sıralama sistemi. Son saniyelerde 4 pilotun pole mücadelesi. Gayet heyecanlıydı.

  58. 3 yarışş sonra sezon biter

  59. Hahahahahaha Mercedes herkesle oynuyor.

    1. merso polü düzlükte motor gücüyle aldı. Şu görünüşe göre ( yarışa da bakmak lazım ama ) Redbull merso’dan daha iyi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir