Alonso 3. Seansa Geçemedikleri İçin Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Çin GP sıralamalarda her iki McLaren sürücüsü son seansa kalabilecek gibi görünüyordu ancak son anda çıkan kırmızı bayrak sonucu McLaren pilotları 12 ve 13. sıralarda kaldılar.

Sıralamaların bitmesine yaklaşık 2 dk varken Force India’dan Nico Hulkenberg’in yaşadığı sorunla kırmızı bayraklar sallanınca McLaren pilotlarının hızlı turları da gitmiş oldu.

Alonso “Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü 3. seansa geçme potansiyeline sahiptik.”

“Yeni lastikleri kullanmadık. Motorun da tam potansiyelini kullanmadık. O an için bekliyorduk ve o turu atmayı başaramadık.”

“Bugün sıralamalarda performansa sahiptik.” dedi.

İlk seansta 4. en hızlı isim olan Button “İlk seansta bazı hızlı takımlar çok zorlamadılar ancak yine de fena bir derece değildi.”

“McLaren 2014’ten beri sıralamalarda 3. seansa kalmadı bu yüzden bugün bunu istiyorduk ancak 12 ve 13. olabildik. Buradan lastiklerimizi seçip iyi bir yarış çıkarabiliriz.” dedi.

Alonso son olarak puan alabileceklerini söyledi. Alonso “Dayanıklı olursak, yarın % 100 bunu hedefliyoruz, puan şansımız var.”

“Arkamızda bazı hızlı araçlar var, bu yüzden dikkatli olmalıyız. Ancak yarın her şey yolunda giderse ilk puanımızı alırız.”

“Ne kadar yüksek olur bunu bilmek zor. Dün yarış performansımızdan tamamen mutlu değildik, süper hızlı değildik, bu yüzden araçta bazı değişiklikler yaptık. Bakalım yarın ne kadar rekabetçi olacağız. Düşündüğümüzden daha fazla puan alabiliriz.”

“Araç bugün düne göre daha iyiydi bu yüzden bunu yarış performansıyla kanıtlamalıyız.”

“Bir kaç yarış önce ancak birinci seansı geçiyorduk, şimdi ise son seansa kalamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu yüzden kesinlikle iyi bir yöndeyiz.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Alonso 3. Seansa Geçemedikleri İçin Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 13 yanıt

  1. Charlie Whiting sıralama turlarında kırmızı bayrak çıkmasından dolayı tur atamayan pilotlara bir turluk hak verilebileceği önerisinden bahsetmişti. Bunu kabul etmeleri de zaman alacak olmalı.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Aslında yapılması gereken o. Hiç ettiler bizim q3’ü.

  2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Bu hizimizi yarisa tasirsak onden de kalan olursa ilk 5 bile gelebilir. Normal sartlarda 6 7 8 siralarda tamamlar iki aracimiz birden.

  3. @Eray Parlak ben hem Alonso nun hemde Button ın Q3 e kalacağını düşünüyordum. evet iyi güzel açıklamışın ama kaçırdığın bir nokta var. Alonso ve Button ın üstündeki tüm araçlar sıfır lastikle yapmıştı o dereceleri. Alonsoda açıklamasında zaten bunu belirtmiş. O yüzden bugün turlarını tamamlayamamış olmaları hem pilotlar için hemde bizler için çok sinir bozucu oldu.

    1. Eray Parlak avatarı

      Hocam lastik konusuna dikkat etmedim ama Mclaren Q3 sınırından öteye gitmesi zor gibi şu aralar. Sezonun yarısından sonra Mclarenden iyi bir tempo bekliyorum. Honda ERS sisteminde iyi aşama kaydetti Mclarende şasiyi hızlı bir şekilde geliştirmeli.

      1. Keşke Q2 yarıda kalmayıp turlarını tamamlayabilselerdi görebilecektik o zaman tam olarak nerede olduğunu Maclerin. Honda ERS de aşama kaydetti ama McLarenin de kesinlikle dediğn gibi şasiyi geliştirmesi gerekiyor. Honda üzerine düşeni yapmaya devam edecek, umarım Şaside de McLaren kendine yakışanı yaparsa bizi güzel günler bekliyor 🙂

        1. Eray Parlak avatarı

          Mclarenci yada Alonso taraftarı değilim ama Mclaren-Hondanın şampiyona lideliği için savaşmasını bekliyorum çok zor şartlarda başladılar emeklerini alıcaklardır.

  4. En fazla 8. 9. olurduk. Şuan 11-12. Çok büyük bir kayıp yok. Çaylakları geçersek puanlar gelir.

  5. Eray Parlak avatarı

    Mclaren tahminen 10. luktan öteye gidemezdi taş çatlasa 9. olurlardı ki bu tahminlerde çok iyimser.
    Q1’de Button 1.37.593 yaptı Q2’de elendiği derece 1.39.093 Alonsoda Q2’de 1.38.826 yaptı. 10.sıradaki Q3’e son kalan isim Hulkenberg 1.37.333 yaptı. Q3’e kalmaları için minimum 0.260 a ihtiyaç duyucaklardı. Q2 de Buttonun 1.5 saniye Q1’e oranla yavaş kalmasından hata yada başka sebeplerden yavaş kaldıkları belli. Q1 turunu refarans alırsak Alonsonun Buttondan çok az daha iyi tur atacağını düşünürsek 1.37.3 yada 37.4 lerde q3 ü zorlardı. Dediği gibi motorlarıda kısık ise 0.1 0.2 den fazla gelişceğinide sanmıyorum Q3’e kalmak için gereken 0.260 ı ya kıl payı bulurlardı yada dibinde kalırlardı ötesi yok.

    1. Q1’de Alonso ikinci hakkında Buttondan 0.3 sn daha hızlı gelirken gerek olmadığı için turu iptal etti.Turu tamamlasa 37.2 li bi derece gelicekti ki bu bile son seansa yeterliydi.İlk seansta 37 altına inen olmadığını ve başlangıçta ıslak bölümler olduğunu düşünürsek pistin son seansa kadar baya geliştiği aşikar. Motor gücünüde açmadıklarını hesaba katarsak Alonso rahatlıkla 7.-8. sıralarda yer alabilirdi. İki araçla son seansa kalma ihtimalleri yüksekti. Force İndia pit ekibi sağolsun hevesimizi kursağımızda bıraktı 🙂

      1. Eray Parlak avatarı

        Ben saklanan motor gücünün aman aman bir hız saklı olduğunu düşünmüyorum. En fazla 1.37 nin başlarını yapabilirlerdi. Zamanla artık Mclaren gelişicek Mclaren-Honda Şampiyonluğu hakediyor

        1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
          14Sulonso [MP4-31H]

          Oyle bir sey olsaydi zaten Alonso motor kısık diye ustunde durmazdi. Telsizden yaptığı serzenis de bunu kanitlar nitelikteydi.

  6. Yarın bi kaza olmazsa ikisi de puan alacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir