Raikkonen Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Çin GP sıralama seansının son bölümünde yaptığı hatayla pole pozisyonunu olmasa bile en kötü ikinci sırayı kaçırdığı için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Son bölümdeki ilk turlarda en hızlı isim olan Raikkonen, 2. haklarda öne geçen Rosberg ve Ricciardo’nun derecelerine, son sektördeki hatasıyla cevap veremedi ve 3. sırada kaldı.

Raikkonen “Bu kötü oldu. Bugün zirvede olma şansım vardı. Biraz hayal kırıklığı yaşıyorum. Yaptığım hata birinciliğe olmasa bile kolay bir ikinciliğe mal oldu. Son turumda iyiydim ancak bir yerde çok açıldım ve çok zaman kaybettim.”

“Pole için yeterli olur muydu bilmiyorum ancak çok yakındı. Denedik. Hala 3. sıradayız ve bu felaket değil ancak açıkçası çok daha fazlası olabilirdi.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 19 yanıt

  1. Lets go kimi.hadi iceman kralin kim oldugunu goster

  2. Umarım yarınki yarışı kimi kazanır

  3. Öncel Arıkan avatarı
    Öncel Arıkan

    Reis den yarın galibiyet bekliyorum Forza kimi

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    O hata Danielin beleşten 2.liğe çıkmasına neden oldu. Şimdi işin yoksa uğraş bir de dünyayı kurtarmış gibi açıklamalarını dinle. O son u virajı düzlük sonu frenlemede 10ar saniye arayla hem Vettel hem Raikkonen nasıl hata yaptı ya ! Nasıl bir viraj dönmektdir o hem de o kadar geniş açıyla ? Horner son anlarda rüzgarın arttığını belirtmiş ayrıca

  5. Zamanı geldi oğlum hadi

  6. Q2 Sektör Zamanları

    Rosberg 25.393 /// Vettel 25.314 /// Reis 25.268
    Rosberg 54.601 /// Vettel 55.539 /// Reis 54.501
    Rosberg 1.36.240 /// Vettel 1.36.183 /// Reis 1.36.118

    Bulursam q1 de atarım. Net sektör farkları için de rakamları birbirinden çıkartırsınız kendiniz farkları görmek adına

  7. Yarın Kimi’den ciddi anlamda bir şansszılık yaşamazsa 1. lik bekliyorum.

    1. Kuşlar uçuyor Zaman azalıyor yarını sabırsızlıkla bekliyorum

  8. Sektör derecelerini elde edebilen paylaşabilir mi yabancı sitelere de baktım ama bulamadım merak ettim rainin önceki sektörlerini o virajda 0.3-4 sn kaybetti gibi geldi bana.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      ben 0.6 sn kaybetti diye okudum yanlış doğru bilmiyorum.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        noldu 0.6sn kendilerinin en iyi 3.sektör derecesinden 0.2sn geride geldiler.

  9. işte görmek istediğimiz rai bu 🙂 yarın podyum garanti ve gerçek anlamda rosberg ile savaşabilecek tek adam. yarın stratejinin rai üzerinden kurulması gerek vettel yan parca olmalı GO KİMİ !

  10. Hırs yaparsa yarın affetmez yalnız. Bu adama motivasyonu ver gerisini ona bırak. Bugün sıralamalarda eski zamanlardaki gibi baya hızlıydı. Agresif bir startla galibiyeti kovalama şansı var. Tabi eli kaymazsa yine.

  11. Rai Çin’de çok seviliyor, anladığım kadarıyla bu tür durumlarda Rai’nin motivasyonu daha iyi oluyor, demek ki takım biraz daha Rai’nin üstüne düşmeli..

    Pol pozisyonunu alabilirmiydi? Rosberg’in son turunu görene kadar umudum vardı ancak bir kez daha anlaşılıyor ki Mercedes herkesle dalga geçiyor..

    1. Rosberg in son turu önemli değil. Asıl sorun raikonenin hata yapması bence. O hata olmasaydı belki polü almıştı. Bence yarın motorla ilgili sıkıntı olmazsa ferrari ler 1.2 olabilirler.

  12. Sıralamayı izleyemedim, ancak 3 sıra 2 sıradan daha iyi temiz taraf olmasından dolayı.Startı düzgün alirsa Ricardoyu her türlü harcar gibi geliyor.Rosberg soft lastikle başladığı için startda tutuş eksikliği yaşayabilir.Ferrari’nin Mercedesi risk almaya zorlayacak kadar hızlı olması çok iyi.

    Bunun dışında iyi bir yarış olacak.Kiminin Rosbergi pist üstünde geçmesini isterim Umarım bu olur.

    1. Aynen insallah hadi be kimi güldür yüzümüzü bu arada bu temiz kirli olayi tam olarak nedir aciklaman mumkunmu tam olarak bilmedigimden soruyorum

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Tek sıralar yarış çizgisinin üzerinden başlar bu da tabi daha temiz ya da diğer tarafın daha kirli olduğu anlamına gelir. Ancak yağmurun olduğu hafta sonlarında(ki bu hafta sonu öyle) temiz kirli ayrımı daha aza iner.

        Bu arada en iyi senaryo startta RİC i geçip 3. turun ardından DRS ile SS ler iyi durumdayken ve daha bitmeden ROS a yapılacak atak gibi gözüküyor. Sonrası Allah kerim.

        1. Cok tesekkur ederim kardesim bilgi icin insallah dedigin olur rai gercekten motive yarisada yansirsa kral olacak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir