2016 Çin GP – Vettel – Raikkonen Teması, Start Tekrarı

2016 Çin GP – Vettel – Raikkonen Teması, Start Tekrarı


Yorumlar

“2016 Çin GP – Vettel – Raikkonen Teması, Start Tekrarı” için 36 yanıt

  1. Çokta komplo teorileri üretilebilecek bir kaza değil.
    Raikkonen’in şanssızlığı Rosberg’in ardında kalması oldu. Kendine daha iyi bir yer seçse bunlar başına gelmezdi.
    Vettel daha içeri konumlanabilir böylece Kvyat’a engel olurdu, sanırım viraj girişinde hafif dışa geçince pozisyon kaybederim diye düşünürken içe doğru girdi ve sonuçta biraz açıldı, arkasındaki içe doğru yol alan Kvyat’ı göremedi. Bir anda yanında belirince de frene basmak yerine arada kaldı ve içeri yönelen Rai’ye çarptı.
    Kvyat’ın bir hatası yok. Boşluk bariz, sadece startta yapılacak bir atak değildi, sonuçta o kadar içeriden girince dışa açılacaksın ve 2-3 araçla dönüyorsun virajı. Bunu düşünmesi şart mı? değil. Zaten podyum öncesi Vettel’e söyledi. Sonuçta podyumdayız diye.
    Vettel daha saygılı görünüyor. Bunu Kvyat’la konuşması oldukça güzeldi. Raikkonen’le benzer bir muhabbet içerisindeydi. Bunlar bana göre, ne olursa olsun güzel ve iyi niyet göstergesi şeyler.
    Raikkonen böyle mevzuları büyüten biri değil. Çok zoruna gittiyse yeri geldiğinde birtane de o dürter en fazla. Ki onuda yapmaz, Bottas gibi dik dik konuşan kişiler yok karşısında. Vettel’de Kvyat’da iyi çocuklar. Zaten Kvyat’ı Kimi görmedi bile. Vettel’e de kin tutmaz. Bottas olsa yakmıştı.

    Dediğim gibi Kvyat’ın bariz bir hatası yok, sadece o atak start için etraftakileri fazla riske atan bir hareketti.

  2. Kvyat’ta bir suç yok, boşluk net ve o da atağı yapıyor. Raikkonen Rosberg’e çarpmamak için frene asılmış ve dışarı açılmış fakat hala Vettel’in önünde. Vettel de Raikkonen’in ideal çizgiye döneceğini biliyor. Fakat Vettel bana kalırsa Raikkonen’i geçmeye çok kanalize etmiş kendini. Arkada ne oluyor hiç ilgilenmemiş. 2 pilottan biriyle temas etmeye karar vermiş ve tercihini Raikkonen’den yana kullanmış. Kvyat’a ettiği onca laf da takım nezdinde kendini aklama çabası bence. Kvyat’ı gördüğünde de bence kazayı önleme şansı vardı ayağını gazdan çekerek. Bir sürü kişi cahil cahil konuşup zincirleme kaza olacağını filan iddia etmiş ama zaten lider hariç kimse limitte dönmüyor ilk virajı. Örnek vermek gerekirse, 2007 Brezilya’nın startını açıp Raikkonen’in nasıl kasıtlı olarak Hamilton’ı yavaşlattığını görebilirsiniz.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Normal bir yarış ve start olayı. Kimi Rosberg’e çarpmamak adına apexi ciddi anlamda kaçırıyor, işin tuhafı Vettel de iyi bir viraj girişi yapamıyor ve boşluğu gören Kvyat içeriye konumlanıyor.

    Bu noktada Kimi için dış bölümde virajı dönecek yer mevcut fakat elbette yanındaki Vettel’i düşünüyor o anda. Virajın çıkışında avantajlı konumunu korumak adına biraz Vettel’e yakın tutuyor otomobili. Elbette orada Kvyat’ın oradan Vettel’e karşı hamle yaptığını görme şansı kesinlikle yok. Vettel Kvyat’la temas etmemeye çalışırken Kvyat’tan haberi olmayan Raikkonen’e temas ediyor.

    Yalnız Vettel’in eski günlerindeki gibi suçu etrafa atması yanlış. Hem startı çok iyi değil, hem de ilk viraja girişi zayıf. Özellkle iç tarafı bomboş bırakmış olması olayları tetikleyen şey.

  4. kimi normal start aldı içeriyi kapattı, rosberg yavaş kalınca frenleme yapıyor dışa açılıyor, vettel de içeride boşluk bırakıyor, kvayt hızlı içeri dalıyor, bunu gören vettel kvayt yerine kimi ile temas yaşıyor, vettel de hata vardır sebebi de takım arkadaşına daha temkinli yaklaşması lazımdı, kvayt ile temas olsaydı kvayt suçlu olurdu, hata vettelin hatasıdır, büyütülecek birşey yoktur, ders çıkarmışdır umarız ,yarış sonrası kvayt a gerekenleri söyledi zaten ama kvayt ile temas olmadığı için vettel hatalıdır, temas olsaydı o zaman kvayt hatalı olurdu, kimsede vettele birşey demezdi geçen kötü start aldığında kimi için faydalı oldu demiştim , benzer olay bottas ile geçen yarıştada olacaktı

  5. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Şu 2.16’daki adama dikkat eden var mı ? ha ha ha 🙂

    1. Beyaz gömlekli olan mı? 😀

  6. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Allahım şu kaza ile ilgili yazılanlara bak.
    Oysaki Vettelin ufacık bir suçu yok.Sağından deli beygir gibi gelen ve viraja hızlı girip açılıp çarpacak olan bir kvyat
    Solunda yarış çizgisinden çıkmış Raikonen yarış çizgisine girmek için önüne kırıyor

    Ve Vettelde ondan bundan özür diliyor Raikonene gidip durumu analtıyor kvytı azarlıyor.Kazayı izleyince ne olduğu otaya çıkacak.

  7. Bence burada Vettelin hiç bir suçu yok. Raikkonen normalde fena bir start almamış aslında tam hizlanmaya başlarken rosbergle temas yaşamaktan cekinip sert bir frenle dışarı açılmış. Sonra da Schumi arkadaşın da dediği gibi yarış çizgisine dönmeye çalışırken kaçacak yeri olmayan vettelle temas yaşanmış yapacak bir şey yok yarış kazası illaki suçlu aranacak bence kimi sıra kaybını göze alıp daha disardan gec donmeliydi. Ha bu arada kvyat ta hiç de masum değil vettel ve kimi kazasından sonra geldiği yere bakınız

  8. Vettel kazayı önleyebilirmiş gibi geldi bana.

  9. Sıradan yarış kazası. Kvayt ta tereyağından kıl çeker gibi girmiş boşluğa.

  10. Ahahahahah evet arkadaşlar evet, Sebastian yarış öncesi Kvyat’la hazırladığı büyük kumpası başarıyla hayata geçirmiş ve Rai’yi şampiyonluk yarışının dışına itmiş 😀 Sonuçta kim Rai’nin önünde olmayı birincilik için Rosberg’le kapışmaya tercih etmez ki! Bak sen şu Vettel’e be, yarış sonunda bir de Kvyat’a kızıp tartışıyor ki foyası ortaya çıkmasın, ama atladığı bir şey var ki, bu ülkenin yağız delikanlıları Sherlock Holmes’a şapka çıkarttıracak analiz yeteneklerine sahiptir, onlardan kaçamaz işte!

    Ehuehueheueheueheueheuue hiç güleceğim yoktu ahuahauahauahauhauahauahau

    1. Yarış kazası veya kasten mesele o değil aslında.
      Şimdi tekrar izledim ve sadece şunu merak ediyorum Kyvat’ın hatası ne?

      1. Yolu buldu uzadı hata felan yok. olayda sıradan yarış kazası sadece iki takım arkadaşı arasında olunca böyle uzuyor

      2. Kvyat’ın bir hatası yok ki! Kimsenin yok aslında! Seb içeriyi boş bırakınca o da fırsat bu fırsat diyip araya daldı doğal olarak ama viraj dar, etraf kalabalık kendisi de oldukça hızlı olunca böyle şanssız bir tablo çıktı ortaya. Yoksa boş gördüğü taraftan girerek önde kalmaya çalıştı diye bir pilot neden hatalı olsun ki?

        1. Peki Vettel’in Kyvat’a tavırlarını doğru buluyormusun?

          1. Tabii herkesin önünde öyle sert çıkışmasa daha iyi olurdu genç ve iyi bir geleceğe sahip olabilecek bir pilotun şevkini böyle kırmamak gerek ama yaptığı da anlaşılabilir bir şey çünkü kazanın en büyük nedeni Kvyat’tı orada çok olası bir galibiyet yarışından kopmak ve üstüne yarış heyecanıyla normal bir durumdu bence. Ha bu dediğimden Kvyat suçlu anlamı çıkmasın, sadece orada kazaya yol açan olaya 1/10 Vettel 1/10 Kimi zemin hazırladıysa 8/10 da Kvyat hazırladı.

      3. #passion of Red avatarı
        #passion of Red

        Sadece şunu merak ediyorum; boşluğu buldu uzadı eyvallah. 13.saniye itibariyle eğer Kimi Seble bir temas yaşamasaydı, neler olacaktı?

        Olası 2 ihtimali söyleyeyim;
        1/Kimi fren yapacaktı Kvyat’a çarpmamak için, Seb Kimi’ye arkadan çarpacaktı.
        2/Kimi Kvyat’ın geldiğini daha göremeden, Kvyat’ı yandan bir güzel tıraşlayacaktı. Haliyle Seb’de onlara katılacaktı, belki gerisi de gelirdi kim bilir!?

        Çok çok çok iyimser atak.

        1. #passion of Red avatarı
          #passion of Red

          Sonuç olarak bu atak her türlü herhangi bir kazaya sebebiyet veriyor değil mi?

        2. 7.saniyede niye kvyata açık kapı bırakıyor ? Adamın arabası virajda hızlı o kadar dar yerden yara yara geçecek tabi. Sıradan bir yarış kazası ama Vet daha dikkatli olabilirdi.

          1. #passion of Red avatarı
            #passion of Red

            yara yara geçecek demek? Tamamdır bu kadar yeterli

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Aslında bence raikkonen’in hatalı gibi geldi bana lastikleri kitleyip apexden dışarı taşınca tekrar yarış çizgisine gelmek için içeri doğru kırdı ama Vettel geldiğini görmedi heralde yanlız bu kadar büyütülecek birşey değil.Kvyat’ın hiç bir suçu yok bomboş bırakmışsın içeriyi bence kendine yediremedi Vettel ondan bu kadar çok zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor.Asıl olay Salak sauber’in aynaya bakmadan sağa kırdı girdi hamiltona orda raikkonene çarpmamak için sağa kırdı ama oradan geleni görmedi bence fren yapsaydı sağa kırmak yerine şuan hamiltonun podyumunu konuşuyor olurduk.

  12. Tamamen yarış kazası anticiler toplanmış Vettel e laf giydirme derdinde.

    1. Hatta Rai sıkıştırmış sırf taraf olmak için yorum yapmayın komik oluyor.

      1. Komik olmuş

  13. Frene dokunsa yine kurtaricak yanlis tercih vettelinki

  14. pit duvarı yapamazsa pistde parmak çocuk bir şekilde rai yi saf dışı bırakıyor

    yok böyle bir yarış tarzı..

  15. Kvyat’la Vettel’in alakası bile yok çocuk tereyağından kıl çeker gibi geçip gitmiş Vettel ise Rai’yi uçurmuş.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Aynen kardeşim bilerek uçurmuş zaten rai blokaj yaşamamış sonra sağa kırmış flan sebde bilerek gel lan buraya diye kırmış . Ikisininde suçu yok . Sen kendi pilotlarınla ilgilenmelisin,fitne fesatlık yaramaz insana

      1. Sanane istediğim pilota yorum yaparım. Benim fanı olduğum bir pilot da yok. Vettel Rai’yi biçmiş 13.saniyeyi durdur gör.

        1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
          Forza Bjk – Ferrari

          7-10 saniye arasını izlersen görürsün neden carptığını

          1. Olayın başı 7. saniyede Vettel gel geç diye açık kapı bırakmış. Kvyat oradan seri bir şekilde dalmış ve Red Bull’un şasi avantajıyla virajda yağ gibi akıp gitmiş. Vettel Rai’ye temas edeceğine orada frenleme yapsa şuan podyumda 2 Ferrari olabilirdi.

            1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
              Forza Bjk – Ferrari

              Ben kyvat hatalı demedim rai geniş açıyla alıyor . Sebde açık bıraktigi icin sağ tarafını ortada kalıyor . Onu demeye calisiyorum ama sen illa birini hatalı göstermeye calisiyosun

              1. Raiye temas edeceğine orada yavaşlasa ikisi de hasar almayacaktı. Bence hatalı o.

            2. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
              MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

              Halâ daha birileri Vettel orda fren yapsa diyor çıldırmamak elde değil 😀 Gazla geçilen bir yerde sen fren yaparsan arkandaki 15 pilotun birçoğuyla zincirleme kazaya karışırsın kafanız almıyor herhalde bunu.

        2. V12 izlemeyi bilmiyorsan yorum yapmayacaksın. 😉

          Daralan viraja her isteyen istediği gibi girse ortada araç kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir