Hamilton Yavaş Kalmasını Aracın Hasarına Bağladı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Çin GP’nin startında yaşadığı temaslar sonucunda aracının aldığı hasar nedeniyle yavaş kaldığını düşünüyor.

Yarışa son sıradan başlayan Hamilton, ilk turda Sauber’den Felipe Nasr ile olan temasında ön kanadını kırdı ve ön kanat bir ara aracın altına girdi.

Gerilerden yükselmeye çalışan Hamilton, son bölümde bir türlü Felipe Massa’yı geçemedi ve arkasından gelen, kendisi gibi yükselmekte olan Ricciardo ve Raikkonen’e de geçildi. Sonuç olarak Hamilton yarışı 7. sırada tamamlayabildi.

Hamilton “Kesinlikle zor bir yarıştı. İyi bir kalkış yaptım ancak arkadan başlamak her zaman zordur.”

“Önümde olanlardan kaçınmaya çalıştım ancak birisine takıldım. O andan sonra sürekli olarak mücadelenin içerisinde yer aldım.”

“Bu pist oldukça iyi, geçiş yapabilirsiniz ancak aracım oldukça fazla hasar gördü. Ne oldu bilmiyorum ancak muhtemelen aerodinamik parçalar hasar gördü. Süspansiyonun da hasar aldığını düşünüyorum çünkü araç deli gibi esniyordu.”

“Aracım bugün 4 direkli yatak gibiydi.”

“Her pit stopta tekrar yükselmek zorunda kaldım, bu yüzden gerçekten çok fazla pozisyon kazanamadım.”

“En sonunda ise lastiklerde performans kalmadı. Yine de bu bir yarış. Hafta sonu bizim için harika bitmedi, umarım bundan sonra iyi olur.” dedi.

Son 2 senenin şampiyonu Hamilton, takım arkadaşı Rosberg’in art arda 3. galibiyeti ile 36 puan geriye düştü.


Yorumlar

“Hamilton Yavaş Kalmasını Aracın Hasarına Bağladı” için 19 yanıt

  1. bu sene şampiyonluğu acemi bir çocuğa kaybettin hamilton rüyanda görürsün artık şampiyonluğu rosberg’i hiç sevmiyorum şampiyon şimdiden belli oldu artık.

  2. J.P.Montoya avatarı

    Massa ne savunma yaptı adama be. Görünen o ki hala kuyruk acısı devam ediyor adamın. Ricciardo ve Raikkonen’e nerdeyse savunma bile yapmadı adam.

    1. nazmiduman34 avatarı

      +1 aynen katılıyorum, ne acıymış 8 senedir bitmemiş daha da bitmez. Diğerleri geçip giderken o ölümüne savunmayı göremedik.

    2. Aaa bak arkama gelmişsin, buyur gel geç mi diyecekti? Elbette ki savunacak. Adamın görevi bu.

      Hamilton’un başına gelen o kadar olaydan sonra bi Massa’ya takılıyorsan kuyruk acısı yaşayan sensin.

  3. Emre Özhan avatarı

    ben kesin hasar var demiştim ilk turun ardından yine talihsizlik.başlayacaktı pitten mediumla yada softla güvenlik aracındada pite gelmeyecekti.yine ilk tur kazası yine talihsizlik

  4. alakası yok.

    neredeyse her virajda hayvani blokaj yaparsan lastiklerin hızından eser kalmaz zaten. birde üstüne lastikler yumuşak olduğu için lastik diye birşey kalmadı zaten. 4-5 tur daha öyle blokajlarla devam etseydi rezillik çıkardı.

    1. zekei sayin avatarı

      Galiba ham degil sen kullaniyordun araci iyi bildigine gore.

    2. O söz ettiğin üst üste blokajları yaşarken “medium” takılıydı.

  5. sezon cok sorunlarla basladi artik startlarinida duzeltip rusyada galibiyst alman lazim yoksa rosberg iyice psikolojik avantajla puan farkini acar rusyada darbeyi vurman gerek

  6. nazmiduman34 avatarı

    2008 şampiyonluğunu kaçırmanın acısı massanın babasından gitmemiş daha, felipe massa ölümüne savunma yapıp hamiltona geçit vermeyince babası bayram etti 🙂

    1. Massa’nın babasını bu tür durumlarda hep gösteriyorlar ve genelde aynı tepkiyi veriyor.

      1. dede olmuş yaşlı başlı adam böyle şeyleri mi kafaya koyacak ?

  7. Hamilton kaç kere pite geldi sayamadım 10 falan oldu herhalde ? Adamın yarışı mahvettiler.

  8. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Her şeye rağmen bana göre sonuç iyi ve son 2 yarışta Hamilton aracı sürekli bir şeylere karışıyor Bana göre bu sene psikolojik üstünlük Rosberg’de. Hamilton’un kendisine gelmesi için sinirli değnek lazım. Adam sezonu kafasından silmiş gibi görünüyor ve böyle giderse Rosberg her yarışta önde başlayıp önde bitirecek. Bakalım yarışlar Avrupa’ya döndüğünde neler olacak hep beraber göreceğiz…

  9. Seni biçtiler de ne oldu sanki?
    Her tarafın vana, vana vana vana..

  10. Bence Hamilton’un yarışını Mercedes mahvetti. Emin değilim ama en çok pit stop Hamilton yaptı buna rağmen yarışın büyük bölümünü son taktığı medium lastiklerle tamamladı. O kadar pit yapıyorsanız yarış sonunda en avantajlı lastiği seçmek hiçde zor olmazdı diye düşünüyorum. Tıpkı bizimkilerin Rai ye yaptığı strateji gibi.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      araçta hasar olduğu için güvenlik aracından sonraki stintte softlarla çok fazla gidemedi dikkat ettiysen ondan sonrada strateji değiştirdiler yoksa rosberg softlarla çok iyi performansı verdı herneyse eğer hasar olmasa soft soft ss yapabilirdi yada raikkonenle aynı taktiği

  11. Geçen yarışta hasara bağlanmıştı sonuç. Vettel kanadındaki 2. Sorunu podyumda fark etti Hamilton ın bugün performansı vasat bile değildi Ricc arkasında Rai ve Mas arkasında kaldı uzun süreler ayrıca bu yeni lastik kuralının Hamiltona iyi gelmediğini düşünüyorum biran önce sezona girmesi gerek yoksa dağıldımı o da biliyor çok fena dağıldığını

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Aynen öyle Hamilton’un aracında gözükmeyen hasarlar vardı çünkü buda çok fazla downforce kaybı ve lastikleri bitirmesini sağladı..Buda kanıtı şimdi Ferraricler başlar he he demeye https://twitter.com/SomersF1/status/721618923733590016

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir