Alonso “Sorun Strateji Değil Hızdı”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren-Honda’nın Çin GP’de puan kazanamamasının strateji nedeniyle değil hız eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Dün sıralamalarda kırmızı bayraklar nedeniyle ikinci seansta elenen Alonso, bugünkü yarışta puan kazanacak kadar hızlı olduklarından emin olduğunu söylemişti.

Ancak bugünkü yarışta Alonso, bir ara 5.liğe kadar çıksa da yarış ilerledikçe geriledi ancak ancak 12. olabildi. Takım arkadaşı Button ise hemen onun arkasında kaldı.

Alonso “Kolay bir yarış değildi. İyi bir sonuç ve puanlar alabileceğimiz performansa sahip değildik.”

“3 pit stop yapanlara karşı 2 pit stop yapmayı tercih ettik. Bundan faydalanmaya çalıştık ancak plan işe yaramadı.”

“Güvenlik aracı bizim için doğru zamanda gelmedi ancak her ne olursa olsun performansımız da yoktu.”

“Puan kazanmak için lider grubu takip etmeniz lazım, aksi takdirde onlarla bağlantıyı koparıyorsunuz ve trafiğin içinde kalıyorsunuz. Bu da stratejinizi öldürüyor.”

“Ön gruba yakın olmak için de yarım saniye daha bulmamız lazım.”

 


Yorumlar

“Alonso “Sorun Strateji Değil Hızdı”” için 29 yanıt

  1. nazmiduman34 avatarı

    McLarenin sorunlarından biride Button ve Alonso ikilisinin kendileri. Tecrübeli şampiyonlarız deyip bir çuval para alıyorlar ama geçen seneden bu yana takımla alay etmek, küçük düşürmek ve sürekli eleştirmekten başka işleri yok. Kendi işlerini iyi yaptıklarını sanmıyorum, Ron amcanın yerine olsam ikiside şutlar yerine Vandoorne gibi yetenekli, hırslı, çuvalla para almayan işine gücüne bakan gençleri getirirdim ama ne hikmetse takım bunları pohpohlayıp duruyor.

    1. Lewis yerine de Pascal’ı getirsinler o zaman hem yetenekli hem az masraflı ? Bence saçma bir mantık.

      1. nazmiduman34 avatarı

        Bunu mu anladınız yorumundan? Gelecek vaad eden masrafsız gençler ile çalışan Toro Rosso var zaten. Hamilton veya Rosberg takımla alay etme, küçük düşürme veya sürekli “araç yavaş, motor zayıf” gibi eleştiri yaparlarsa kapının önüne koyarlar ikisinide.

        1. Mercedes kimseyi kapının önüne koyamaz. Araç yavaş olsa Hamilton’da isyan eder çünkü kimse bu kadar kötüsünü beklemiyordu. Hızlı araçta sesleri çıkmaz tabii. Hamilton sponsorlarla ters düştüğünde takım uyarmadı bile. Mercedes rahat bir takım isterlerse küfür etsinler yine bir şey olmaz.

          1. nazmiduman34 avatarı

            Toto başkan sezon başında açıkça söyledi “pilotların rekabeti takıma zarar verirse biriyle yollarımızı ayırırız” diye, yani rekabet edin ama takıma zarar vermeyin diyor, sonuçta takımın çıkarları ve Mercedes marka değerinin korunmasını her şeyden önemli görüyorlar.

    2. Evet, Alonso takımı hiç umursamayan, tek işi çuvalla para almak olan biri olduğu için çatlak kaburgasına rağmen direksiyon başına geçip yarışmayı tercih etti, değil mi?

      Araç kötü mü? Kötü. Bunu söylemeyip üzerine hiç konuşmasan ne değişecek?

      1. nazmiduman34 avatarı

        Koltuğu Vandoorne ‘ye kaptırmanın da etkisi olmuştur, Vandoorne birkaç yarış daha sürseydi şu andaki ikiliden birine yol görünürdü zaten.

  2. Mclaren in en büyük 3 sorunu

    1-Hala Motor.Güçsüz olan motor yüzünden uzun düzlükte çok geri kalmamak için düşük kanat açısı kullanmak zorunda kalıyorlar.Buda virajlarda downforce eksikliği demek.
    2-Lastik ısıtma sorunu.Aslında yukarıdaki maddeninde etkisi var.Viraj çıkışlarında özellikle patinaya kalma heveslisi vir mclaren aşırı dereede lastik bitiriyor.Mclaren çok mu istiyor sizce sürekli sert lastikle turlamayı?
    3-Frenleme. Özellikle açılı yani viraja doğru frenlemelerde araç çok dengesiz.Buda ilk 2 sorunla bağlantılı aslında.

    Mclarenin zaten ben 2017 ye çoktan odaklandığını düşünüyorum.Şuan bu honda motoru gelişti,yetişti yalanlarının hondanın uluslararası arenadaki prestiji ve marka değerinin kurtarmaya yönelik bir operasyon olduğunu düşünüyorum.

    Araç gereksiz derecede düşük downforce seviyesinde yarışmak ya da yarıştırılmak zorunda kalıyor.

    1. Düzeltme: 2 de “lastik ısıtma sorunu” demişim 🙂 o aşırı lastik aşınması olacaktı.

  3. Eray Parlak avatarı

    Arkadaslar Mclaren arka duzlukte atak yapan araclara karsi surunmedi,kimse yanindan ucup gitmedi eskisi gibi hatta bir ara cekiste willamsdan bir parca daha iyi ivmelendi honda motoru. Honda motoru 2015 ferrari motoru kivamina gelmis gibi duruyor. Mclarenin sasisi belirtilen derecede iyi degil avrupa sezonunda Mclaren saside buyuk bir gelisim gostermeli isleri gercekten cok zor

  4. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Lastik kullaniminiz felaket. Rezalet otesi. Arac iyi ama lastikleri cabucak bitiriyor.

  5. Bu sene böyle geçer belli oldu. Önümüzdeki senenin kurallarına umarım iyi adapte oluruz. Yoksa mclaren fazla durmaz gibi f1 de. Kötü reklam çünkü bunlar mclaren gibi bir marka için..

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Honda düzlükte renault ile yanyana geldi virajın sonuna kadar Toro rossoya yani 2015 Ferrari motorundan daha iyi çok az daha…Mclaren’in sorunu şu ki lastik kullanımı berbat bir araç yapmışlar yarışın sonunda button ss ile idi alonso mediumlardaydı button geçemedi alonsoyu ssleri 5 turda bitirdi button..Mclaren İspanyada güncelleme getirecektir ondan sonra göreceğiz mclaren şuan 2014 ferrari gibi performansı seneye artık iyi başlarlarsa iyi onun dışında ben mclarene bu sene için 2. yarıya güveniyorum

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Kardes sen ne desen oluyor senin yorumlarina guveniyorum cidden. 😀 Su sitede senin gibi tahmin eden kimse yoktur. Eminim bunu da tutturacaksin 😀

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        eyvallah 🙂 Ben elimden geldiğince objektif olmaya çalışıyorum..Alonso’yu da sevdiğim için Mclaren’i de takip ediyorum..Ve tahminlerim’de doğru çıkmasının sebebi bir dayanağım var Live timing yada tvde açıkça belli ise bunu söylüyorum.Zaten dikkat ettiysen benim yorumlarıma kimse cevap yaz(a)mıyor.Çünkü doğruları söylüyorum ha teknik anlamda veya mantık çerçevesinde yazanlar oluyor güzelce tartışıyoruz ama diğer malum fanlar işin içine girince yapacak bişey olmuyor sanada tavsiyem Ferrari’cilere bulaşma onlar her zaman alonso haberlerinin altında bitecekler.

        1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
          14Sulonso [MP4-31H]

          🙂

    2. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      @MercedesAMG @14sulonso Mclaren-Honda eğer İspanya’ya kadar sağlam güncelleme yapmak zorunda yoksa işler hiç iyi gitmeyecek Marka değeri açısından ve Artık Ron Dennis Efsanesinin çekilme zamanı geldi. Hem kendi adına hemde Mclaren adına zarar veriyor. bide yangından mal kaçırır gibi hisse toplamaya çalışması da cabası…

  7. Geçen yıl sorun ERS de dediler,içten yanmalı motor gayet rekabetçi dediler hatta bunu diyenlerden biri RedBull un dahi kel i ,ama sorun ok kadar büyük ki sene içerisinde büyük bir güncelleme lazım hem motor hem de şaside,aksi halde puan almaları bile zor.

  8. Kendisi de bugün “hızlı” değildi

    Live timing de button eski lastikleriyle resmen daha hızlıydı .sonlara doğru anlamadığım bir sebepten pıt yapıp alonsonun arkasına düştü .lastikleriyle finish gorebilirdi oysaki

  9. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Mclaren-Honda ( Mercedes ve Ferrar ile ) ön grup da mücadele etmesi için temiz 2 saniyeye ihtiyacı var. Sezon Avrupa’ya dönüyor ama Mclaren umut vermiyor ve bu kadar demeç vermeleri insanların Nefretini kazanmalarına sebep oluyor. Bence Mclaren’de ki temel sorun Yönetim Kademesinde ve Ferrari gibi Yeni bir yönetim oluşturmaları gerekiyor. Ron Dennis artık çekilmeli diye düşünüyorum…

    1. Sadece denis değil bollier mi neyse o da gitmeli bence. Renodayken de sevmezdim. ( kendimi sürekli yönetim istifa diye bağıran kültürsüz futbol taraftarı gibi hissettim 😀 )

      1. saidertuğrul avatarı
        saidertuğrul

        Ben Ron Dennis’in bırakma meselesinde Ciddiyim ve bırakmalı da artık. Böyle devam ederse hem kendi adına hemde Mclaren adına zarar verecek. Köklü değişim için yeni yönetim ve kadro lazım tıpkı Ferrari’de olduğu gibi

  10. Resmen darma duman oldular bu yarış Alonso ve Button. Diğer araçlarla o kadar çok performans farkı vardı ki savunma bile yapamadılar.Hoş DRS kültürü zaten iyi savunanlar ekolünü yıllar önce bitirmişti.

  11. Şasi hızıda yoktu motor gucude dayanıklı olmakta biyere kadar cok performans bulmaları gerekiyor en az 1 saniyeye ıhtıyac var

  12. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Misal Mercedes McLaren’e 2015’in motorunu verse şuanda Toro Rosso’nun önünde olurdu, durum o kadar kötü. Eğer ilk 10’un dışında olmaya devam ederlerse Honda ve McLaren 2-3 yıla kadar tası tarağı toplayıp gider.

  13. evet hamılton 50 kere pite gırıp nerdeyse puan aldıysa demekkı hız guc yok guncelleme lazım

  14. Düzlük hızı gelişmiş diyorlar tamam da bu aracın tek sorunu düzlük hızı değil. Lastikleri de iyi kullanamıyor. Daha kötü lastikle bugün atak yaptılar bu araca. Ben en azından 1-2 puan bekliyordum gelecek vaad etmesi açısından.

  15. mclaren pilotlarına üzüldüm yarışta neredeyse herkes gelip geçti acı vericiydi…

    düzlük hızı çok kötü

    dayanıklılık tamam şimdi hız lazım

  16. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Bırak ya. Biraz eleştiri yap arkadaş sen Fernando Alonso’sun. Bahreyn’de Ada’m 1 puan aldı. Burada yarışı bitirdik ama ilk 10 dışında. Yemin ederim kötü motor. Düzlük hızı gelişti ama hız yok. Bırak podyumu puan kazanmak içinde hız gerekiyor. Honda biraz utanın ya 2015 Ferrari motorlu toro Rosso 2 araçla puan alıyor. İnsan bunu düşünür biraz çalışır yazık 2 haftadır yarışları bekliyoruz sonra Mclaren Honda olarak puan alamıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir