Button “Umarım Yanlış Strateji Uygulamışızdır”

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Jenson Button, Çin GP’de 12 ve 13. olarak puan kazanamamalarının ardından McLaren’in yanlış strateji uyguladığını umuyor.

Yarışa 12 ve 13. sıradan başlayan McLaren sürücüleri, bol olaylı yarışta ön bölüme kadar gelseler de yine 12 ve 13. oldular.

Button “Start iyiydi. Nerede olduğumuzu bilmiyordum ancak oldukça yukarıdaydık, çok rahat bir şekilde puan kazanabilecek pozisyondaydık ve oldukça heyecanlıydı.”

“Güvenlik aracından sonra iyi durumdaydık ancak orta sert lastiklere geçtik. Yine de iyiydik ancak ilk bölümde opsiyon lastikleriyle performansımız oldukça iyiydi. Hızlı araçlarla bir süre mücadele etmek eğlenceliydi.”

“Ardından 2 pit stop yapmayı denedik ve işe yaramadı çünkü en sonunda opsiyon lastiklerine geçtiğimizde lastikler bitti.”

“Umarım orta sert lastiklere geçişte yanlış çağrıda bulunmuşuzdur. Çünkü öyle değilse, şu anda bir şeyler yanlış gitmiyorsa puan kazanabilecek kadar hızlı değiliz. Bu yüzden yanlış bir strateji uygulamış olduğumuzu umuyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Button “Umarım Yanlış Strateji Uygulamışızdır”” için 15 yanıt

  1. Strateji de kötüydü mclaren şasisi de… Düzlüklerde hic kolay değildi gecilmeleri. Artik duzluklerde zorluyorlar motor fena değil yani. Sıra Mclarende. Honda kotu diye suc atacak durumda degiller artik honda yapacagini yapiyor gelisiyor belli ki sorun mclarende

    1. Ayrica mclaren mercedes motoruyla da bir sey beceremiyordu iki yildir. Ona dayanarak bu yorumu yazmistim

  2. Honda motoru gelişyi evet ama daga yeni gelişti. Biraz da hızı arttırırsa işte o zaman çok kötü dediğiniz şasi düzelecektir. Şasi nin düzelmesi lastiğin düzgün kullanılabilmesi için de motorun hızlı olmaktan ziyade stabil, öngörülebilir olması gerekir arkadaşlar.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Stratejiyi en iyi Mercedes yapıyor belki biraz Red Bull. Gerisi traş bence. Ferrari bu yarış fena değildi ama genel olarak bu 2 takım dışında doğru dürüst strateji yapan yok. Yada biz orta sıra takımlarının pozisyonuna çok bakmadığımızdan dikkat edemiyoruz

    1. Biraz Redbullmu ? Stratejide bana göre en iyisi Redbull en kötüsü Ferrari 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Tamam sana göre bana göre böyle işte ne var şaşıracak ? Paragrafın 2.cümlesinde bu 2 takım dışında demişim zaten

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Biz stratejide en iyi takım olsak ne olcak burak.Biri çıkıp parmağını debrajdan kaydırır biri çıkar her ne olursa olsun takım arkadaşına gümletir geriden gelip ikinci olsak 3.olsak ne olur kazanamadıktan sonra.

    3. Hızlı bir aracın yoksa istersen en çalışanlarının en düşük IQ’lusu 140 IQ olsun. İstersen hepsi strateji dehası olsun. Fayda etmez. Hızlı oldukları için opsiyonları var. 2004 yılında Şumi 4 veya 5 pit stop yaparak pist üzerinde geçemeyeceğini anladığı Alonso’yu geçti. İlk başta aha geçemeyince ne yapacaklarını şaşırdılar dedik. Ama otomobilleri çok hızlıydı ve düşündükleri şeyi yapabildiler.

  4. Eray Parlak avatarı

    Surekli soyluyorum Mclaren saside gercekten cok kotu durumda lastik performansi aracin hizinida golgeliyor acilen gelismeleri gerek,Honda motoruna suc aticak duzeyde degiller honda cok gelisti kimse cekiste yada duzlukte ucarak mclareni gecemiyor artik en buyuk sorun Mclaren aracinda honda dahada gelisicek 2015 ferrari motoru duzeyine geldiler gibi

  5. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Ul.n dalga mı geçiyor laf mı sokuyor.
    Töbe yarabbi koparttı beni.
    Ama bu işi ince bir şekilde halletti orası ayrı.

  6. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Gidin biraz calisin lastikleri nasil daha iyi calistiririz diye. Hicbir performans alamiyoruz lastiklerden. Biraz da strateji calissaniz fena olmayacak. Nedir bu medium hastaligi anlamis degilim. Tak yumusaklari, super yumusaklari bitene kadar kullan. Istersen 4 pit yap.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Taktilar mediumlari yanimizdan gelip gecenleri izledik bol bol. Kendimizi ekstradan 0.7 – 0.8 saniye neden yavaslatiyorsak. Anlam vermek guc.

      1. Aracın lastik aşınması o kadar fazlaki,yumuşak ve süper yumuşak lastik dayanmıyor araca. 4-5 turda performansı bitiyor. Medium takıp buna engel olmaya çalıştılar oda performansı götürdü.

        1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
          14Sulonso [MP4-31H]

          En iyi yorum olmus.

  7. yarim saniyeden fazla gelismeniz lazim motor ve sasiniz hala kotu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir