Raikkonen Kaza İçin Vettel’i Suçlamıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Çin GP’sinin ilk turunda takım arkadaşı Sebastian Vettel ile temasında onu suçlamadığını söyledi.

İlk virajda biraz dışarı açılan Raikkonen, sağ tarafında yer alan takım arkadaşı Vettel ile çarpışında ön kanadını kırdı ve en son sıraya kadar geriledi.

Yarışın ardından konuşan Raikkonen “Açıkçası üzgün olduğunu söyledi ancak ne yazık ki bu bir şeyi değiştirmiyor.”

“Bunu kasıtlı yapmaya çalışmadığından eminim. Bu benim ya da takım için ideal değil ancak bazen bunlar oluyor.”

“Bedelini ödedim ancak felaket olmadı. Yarışta çok daha fazlasını isterdik ancak hiç puan olmamasındansa bunu tercih ederim. Kötü bir gündü ancak yine de bitirmeyi başardık.”

“Ön kanadı kaybettim ve lastik patladı. Pite dönmeyi başardık ve oradan başladık ancak o an yarış büyük ölçüde bitti.”

“Maksimumu çıkarmaya çalıştık. İlk başta biraz zorlandık ancak ardından tekrar ilerlemeyi başardık.”

“Aracı sürmek zordu. Bir şeyler hasar gördü mü ya da sebebi neydi bilmiyorum ancak sonuç olarak yarış ilerledikçe daha iyi olmayı başardık.”

“İdeal bir yarış değildi. Ancak olanların ardından daha fazlası mümkün değildi. Bir çok açıdan kötüydü ancak bazen böyle şeyler olur.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Raikkonen Kaza İçin Vettel’i Suçlamıyor” için 22 yanıt

  1. vettelin bu olayda bir suçu yok.2 pilotun ortasında kaldı hatta ben şu soruyu soruyorum.rai ros a çarpmamak için sert fren yaptı dışa doğru açıldı ve en dıştan içe doğru girmeye çalıştı.bu kadar içe girmelimiydi ? dış çizgiden devam edip sonraki virajı keskin alıp momentum kaybetmeyi göze almalımıydı ?şapkayı önüne koyup düşünürsen bu soru aklına geliyor

  2. Seb’in ilk virajda boşluğu bırakıp (o arada Kimi’ye odaklandığı çok belli)daha sonra aynadan sağa baktığında hiç beklemediği bir anda Redbull’u gördüğünde iş işten geçmişti ve Kimi’nin de virajın içinde olduğu için mecbur sağa kırması gerektiğini bildiği için,ya Kimi’ye ya da Redbull’a çarpmaktan başka bir şansı olmadığını anladı.Ama o sola yani Kimi’ye temas etti.Bunu bilerek yaptı demiyorum.Seb’in hatası daha viraja girmeden Kimi’ye odaklı gitmesi ve o iç tarafı boş bırakmasıydı.EE be kardeşim hem sen boşluğu bırak hem de adam seni geçsin,hem sen takım arkadaşına sürt,hem de suçlu senin dışında herkes olsun.Yok öyle bir dünya Seb bey.Yarış sonunda Kvayt’a söylenmen çok iğrenç bir görüntüydü.Resmen suçlu psikolojisiydi o.Kvayt’ı şimdi o duruşundan dolayı daha çok sevdim.Orada Kvayt değil de bir Alonso,bir Hamilton,Massa,Button,Kimi gibi pilotlar olsaydı öyle bir serzenişte bulunamayacağına iddaya girerim.Buradan ilgililere sesleniyorum,lütfen bu almanı gerilerden başlatmayın yarışa.Buna iyi bir araba verin,en önden başlasın yoksa hiç yarışmasın,insanların başını belaya sokmasın :)) İnsanlara saygı duymalısın!

  3. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Geçen sezon benzer bir olay Silverstone’da, Fernando ile Jenson’ın başına gelmişti. Abartılacak bir şey yok, basit bir yarış kazası işte. Her takımın başına böyle şeyler gelebilir. Ferrari ve Raikkonen’e de helal olsun. Ben ilk pit’den sonra bırakmalarını bekliyordum, çünkü diğerlerine göre yavaş kalıyorlardı, Raikkonen önündekileri geçemiyordu ama sonradan ciddi bir yükseliş sergiledi. Başlangıca göre gerçekten iyi bir pozisyonda bitirdi yarışı.

  4. İnanılır gibi değil gerçekten.
    O kadar enteresan yorumlar okuyorum ki hem burada hem de şu konuda.
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/151666-kvyat-ve-vettelin-ilk-viraj-atismasi-podyumda-da-devam-etti.html#comment-866708
    Pes.
    Vettel’in kasti kaza yaptığını varsayanlardan tutun da, zora girdiğinde eli ayağına dolandığından dem vuranlar.. Parmak çocukmuş, Webber’e de aynılarını yaparmış… Vs. Vs.
    O Vettel’in Formula 1 tarihinde en uzun süre kaza yapıp yarış dışı kalmayan pilot olduğunu unutmamak lazım. Tekerlek tekerleğe mücadeleyi
    Vettel’in tek hatası olayları gereğinden fazla dramatize etmesi. Biraz cool olması lazım. Olmuş bitmiş bir şey için defalarca özür dilemesi, Kvyat’a atarlanmayı uzatması çok gereksizdi. Mağrur olmalı.
    Suçlu değil mağdur var demişler. Evet bu olaydan en fazla mağdur olan kişi Kimi. Kabul. Ama Kvyat suçsuzdu demek çok fazla iyimserlik içeriyor. Fotoda da belli. Foto Vettel’in neden ‘like a torpedo’ demesini çok iyi anlatıyor.
    Startta saçmalık derecesinde geç frenle hemen sağında beliren Kvyat’la, Rosberg’le temas yaşamamak için frenleri kilitleyen Raikkonen arasında kalan Vettel’in yapabileceği hiç bir şey yoktu. Olay bu kadar net.

  5. Ya bence hatadan ziyade dikkatsizlik. Seb biraz daha dikkatli olabilirdi. Bıraktığı boşluk Kvyat için büyük bir fırsattı çocukta bu fırsattan güzel faydalandı. Seb’de mecburi olarak birine çarpmak zorundaydı ya Kvyat ya da Raikkonen çünkü ikisinin arasında kaldı. Kvyat’a çarpsa kendi ön kanadı kopacaktı. Sıradan bir yarış kazası zaten ceza falan çıkmaması da bunun örneği.

  6. Start kazası olabilir , ilk viraj kazası da olabilir , yarış içinde de kaza olabilir ama bu tip kazaların iki takım arkadaşı arasında yaşanma olasılığının daha düşük olması için azami gayret gösterilmelidir.
    Vettel bu konularda sabıkalıdır.Rai bu gidişle Aloyu çok arar.

  7. Alonso gitti dertler bitti:))))))))))

    Kaza çocuk yine kazalarına devam ediyor, nede olsa herkesten 1 saniye hızlı araçta grubun en önünde degil artık..

  8. Yarışı berbat olan Kimi’de Seb’in suçsuz olduğunu ve kasıtlı bir hareket olmadının farkında, bizim parmak çocukçular halen daha Vettel çirkef diyor. Merak ediyorum siz trafikte araç kullanırken sağınızdan dönemeyecek kadar hızlı bir araç geldiğinde refleks olarak ne yapıyorsunuz? 🙂 Direksiyonu sağa kırıp olayı iyice berbat mı ediyorsunuz yoksa? 🙂 Vettel refleks olarak sola kırdı, ki yaptığı da mantıklıydı. Başka bir şey yapsaydı büyük ihtimalle Kvyat ve Kimi ile çakıl havuzunda oyun oynayacaklardı. 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Boş muhabbet yapıyorlar.Vettelin araç kamerasından izlenince hızlı çekimde Kimi ile Kvytın onu sıkıştırdığı açık.Zaten Seb kiminin yarış çizgisine dönmeye çalıştığını görünce ayağını gazdan çekiyor zaten daralan bir viraj.Sola kırdığı felan yok sadece sadece kontra yaşıyor tutunma ve çekişte araç hızlanmıyor kimiye oranla.Kvytada açık kapı vermesinin nedeni bu.Sadece şansızlığı orada olması ve iki aracın arasında kalması.Olay bundan ibaret 🙂
      Ben sadece Sebin ne yapmak istediğini anlayamadım oraya buraya gidiyor derdini anlatıyor adamı azarlıyor belliki suçsuz ama bilmiyorum bir garip geldi.Ya çok iyi niyetinden gidip kimiye açıklama yaptı.Sanki kimi takım patronu.Belkide bir önceki yarıştada çimenlere çıktı hata yapıp onun üstüne bu gelince ne yapacınımı şaşırdı felan gerçekten ilginç bir olay.

  9. Video’yu 2:10 dan itibaren takip ederseniz Kvyat gerçekten dönemeyeceği kadar hızlı gelmiş, 2 ferrariye yan çarparak ancak dönebildi virajı. Vettel’de zaten yolda tutunmaya çalışıyor hatta çarpmadan hemen önce kontra verdiğini görüyoruz, yapacak birşey yok, kasıt aramak saçma olur..

      1. Defalarca izledim olay sadece kvytin yuzunden.Insanlar yavas cekim izleyip yorum yapiyor.
        Barizc3 Vetteli zor duruma dusurmus bnce vettel sinirlenmekte hakli.Bosluk felan hikaye daralan bir viraj uc arac oraya sigmaz hizli gelen bi kvyt var allah akil versin millete.

  10. Seb’in kasıtlı yaptığını kesinlikle düşünmüyorum sadece yarış kazasaydı ve startlarda çok sık görüyoruz.İki takım arkadaşı çarpışınca ilginç görünüyo sadece.Start konusu ise kesin olamayan birşey,iyi start sadece pilotla ilgili değil başka faktörler de var öyle boş fanatikliğe gerek yok.

  11. ferrarinin bu saatten sonra rai,ye oynaması gerek.b planıda seb olmalı.seb,in hedefi direkt rai,ydi sıralamada rai iyiydi.genel olarak rai iyiydi.seb,in bu duruma çok takıldığı belli ki sağ tarafı açık bırakmış.yani gözü sadece rai,de nasıl geçerim ne yaparım hesabı.sebe ayıp doğrusu sen kendi yarışına bak adamın yarışının içine etmek ne oluyor.sonuçta senin takım arkadaşın.olay sonrası da kasıtlı olarak yapmadığını telsizden söylüyor.Ne alaka sana kasıtlı olduğunu soran oldu mu ki?YAni anlatmaya çalıştığım bu adam kötü bir hafta sonunu kimiyi biçerek ferrari için dahada kötü hale getirdi.daha profosyonel olmalı.kwaytlada laf dalaşına girdi ne yapacaktı ki adam?selektör mü yapsaydı korna mı çalsaydı,sinyal mi verseydi.şehir trafiğimi ki bu.bildiğin yarış.

  12. Raikkonen benim gözümde 2017 yılında ferraridedir.Arrivabene rainin hırsını,isteğini tekrar hissetmiştir artık

  13. J.P.Montoya avatarı

    Kendi suçunu bastırmak için kvyat ı suçluyor işte. bunu anlamak ve görmek çokta zor olmasa gerek. Ne demek çılgınlar gibi daldı. sen kapıyı açık bırakırsan tabi ki birileride gelip doldurur orayı. Senin içeride pozisyon almanı bekleyecek hali yoktu ya.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Vettel 9-10 Yıldır F1 de yarışmasına rağmen hala büyük pilot nasıl olunur bunu ögrenemedi. F1 de en önemli şey şampiyonluk olsada pist üstünde pilotların yaptıkları çok önemlidir. Bugünden örnek vericek olursam Rai ilk viraja füze gibi girmesine rağmen neden Rosberge arkadan kafa atmadı bunu düşünmemiz gerekli. Bana göre Rai ” BÜYÜK ” pilot olduğu için zor anda durumu kurtarmayı başardı. Her pilot gibi Rai’nin de hataları olmuştur fakat Vettel çok farklı az birşey zora düşünce eli ayağına dolanıyor.

      1. raikonen önce start almasını öğrensin bence . 15 yıldır start almasını daha öğrenemedi

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          Öğrenememiş hali buysa 15 yıldır aldığı startlara sevinmemiz gerekir, çünkü start almayı bilmeyen bir pilota göre en iyi start alan isimlerden biri olarak gösteriliyor demek ki bilse tarihin en iyisi olur heralde 🙂

        2. adam startlarıyla şampiyon oldu 🙂 ayrıca ispanya 2006 da ki efsane startı da hatırlattın bana şu an da açıp bi izleyeyim

        3. KimiRaikkonen7 avatarı
          KimiRaikkonen7

          grçekten f1 i takip ettiğini falan mı düşünüyosun yoksa trol amaçlı mı takılıyosun eğer öyleysen o adı kullanma

  14. F-one-Driver avatarı

    Aslında aklıma ilk gelen soru Kvyat la temas yaşamamak için kimiyle temas yaşamak mı? Yoksa kimiyle temas yaşamamak için Kvyat ile temas mı? Vettel bence yanlış seçim yaptı, evet çok da düşünecek vakti yoktu olan kimiye oldu, kvyat ise podyumdaydı:( Kvyat ı podyumda suçlamış olsa da o kapıyı vettel hiç açmayacaktı kvyat a…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir