2016 FIA WEC Silverstone 6 Saat – Audi Diskalifiye Edildi, Zafer Porsche’nin

yazar:

kategori:

Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda sezonun açılış yarışı Silverstone 6 Saat’te zafer Marc Lieb, Neel Jani, Romain Dumas kullandığı 2 numaralı Porsche’nin oldu.

İlk dakikalarda 1 numaralı Porsche ve pitlerde 8 numaralı takım arkadaşına geçilen 7 numaralı araç, 1 numaralı Porsche’nin kaza ile ; 8 numaralı aracın ise pist üstünde mekanik problemle durmasıyla 2. sıraya yükseldi. Sanal güvenlik aracının son bulduğu turda Benoit Treluyer, Marc Lieb’i geçmeyi başardı. Bu atak sonrası pitstoplar dışında liderliği kaptırmayan Audi, sezona tıpkı geçtiğimiz yıl da olduğu gibi zaferle başladı. Fakat yarış sonrası yapılan teknik kontrollerde Andre Lotterer, Benoit Treluyer ve Marcel Fassler’in kullandığı 7 numaralı Audi’nin ön kısmı 20 mm alçak çıkınca diskalifiye edildi.

1 numaralı, 2015 şampiyonu Porsche’nin iyi giden yarışı Brendon Hartley’in 86 numaralı GTEAm Porsche’sine çarpmasıyla son buldu. Geriye kalan tek araçta Marc Lieb, Neel Jani, Romain Dumas 46 saniye geriden 2. oldukları yarışı diskalifiye kararsı sonrası kazanmış oldular. Audi ve Porsche gibi bir aracını kaybeden Toyota’da Kamui Kobayashi, Mike Conway, Stephane Sarrazin’in kullandığı araç 2. oldu. Dün turbo sorunuyla sıralama turlarını 5 sn geriden tamamlayan Toyota, sıfırdan yarattığı araca rağmen rekabete dahil olamadı ve 1 tur geride kaldı.

Hibrit olmayan LMP1 araçları arasında Rebellion Racing, 2 aracıyla Bykolles’in önünde kalmayı başarırken Audi’nin diskalifiye kararı sonrası 13 numaralı Rebellion, uzun zaman sonra fabrika takımı ve hibrit olmayan bir araç olarak genel klasmanda podyumda yer aldı. LMP2’de zafer Bruno Senna, Filipe Albuquerque, Ricardo Gonzalez’in kullandığı 43 numaralı RGR Sport Moran aracının oldu. Yarışa 3. başlayan ekip, yarış boyu güçlü bir pilotaj sergileyerek 31 numaralı Extreme Speed Motorsports aracının 32 sn önünde finişe geldi. F1’den tanıdığımız Manor, ilk WEC sınavında bir aracını kaybederken diğer aracıyla 6. oldu.

GTEPro’da AF Corse’un yeni Ferrari 488’leri ilk yarışlarından duble ile ayrıldılar. Davide Rigon ve Sam Bird’ün kullandığı 71 numara, son sırada başlayan 51 numaralı takım arkadaşlarının 1 tur önünde rahat bir zafer kazanırken Aston Martin’de 95 numara kötü sıralamaların arından 3. oldu. Chip Ganassi Racing’in Ford GT’leri 2 tur yiyerek 4. ve 5. sıralarda yer aldılar.

GTEAm’de 83 numaralı AF Corse Ferrari 458’i Emmanuel Collard, François Perrodo, Rui Aguas ile zafere ulaştı. Sınıflarındaki tek Ferrari ile ekip, 98 numaralı Aston Martin Racing’in 1 tur önünnde zafere ulaştı.

LMP1’de Porsche, LMP2’de Moran, GTEPro ve GTEAm’de AF Corse’un zaferiyle sonuçlanan Silverstone sonrası WEC’te 2. yarış 5-7 Mayıs tarihlerinde koşulacak olan Spa 6 Saat olacak.

update Silverstone 6H 2016-1
update Silverstone 6H 2016-2


Yorumlar

“2016 FIA WEC Silverstone 6 Saat – Audi Diskalifiye Edildi, Zafer Porsche’nin” için bir yanıt

  1. Audi ve Porsche birbirine oldukça yakın.Aslında 1 Numaralı araç hızlıydı ancak,Geçen senede aynısı olmuştu yani farklı stratejilerle ilerliyorlar.O yüzden 1 numaralı araç kazadan önce 30+ sn farkını pek yarışı getirecek bir avantaj olarak görmedim özelliklede yarışın bitimine 3 saat varken henüz.
    Yinede kötü oldu tabi.Ancak yarışı hakeden taraf 7-8 numaralı Audiler oldu bence.
    SPA’da ne olur bilinmez özelliklede LeMans kitleri gelecektir Ama ben bu sene Audi’nin şampiyonluğu ve LeMans’ı alacağını düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir