Alonso, Lastik Kullanımını Avantaja Çevirmeyi Umuyor

yazar:

kategori:

F10 bazen Felipe Massa’nın yumuşak lastikleri ısıtmasında sorun çıkardı ancak Alonso, sert lastiklerle gidecekleri uzun bölümde avantajlı olacaklarına inanıyor.

Alonso “Bizim için yumuşak lastiklerden maksimum performans çıkarmak zor. Bu konuda gelişmeliyiz ancak bu ilk kez başımıza gelmiyor.”

“Bazen sert lastiklerle daha rahat oluyoruz. Ve, bu bir bakıma yarış için avantaj çünkü sert lastikler ile 40-50 tur yapmamız gerektiğinde, rakiplerimize göre daha iyi konumda olabiliyoruz. Lastiklerden daha fazlasını çıkarmaya çalışacağız.” dedi.

Alonso, sıralamalarda Red Bull ve Mclaren’in arkalarında kalmalarına rağmen Valencia güncellemelerinden memnun olduklarını yineledi.

Alonso “Bence iyi, beklediğimiz gibi. Herkes büyük adım attı bu yüzden Mercedes gibi 2. seansta elenen takımlar da oldu. Bu şampiyona hakkında iyi bir resim çiziyor ve ne kadar ilginç olduğunu gösteriyor. Bu yüzden güncellemelerimiz sayesinde 4 ve 5. olduk.”

“Bu takım için harika bir sonuç. 4 ve 5. olamadığımız çok yarış var, çok zorlanıyorduk. Umarım yarın podyumda olma şansına sahip oluruz.”

“Ancak kesin olan şu ki, gelişmeye devam etmeliyiz çünkü Red Bull’lara göre yarım saniye çok fazla. Gelişmeye devam etmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    İşimiz çok zor.Startta yerlerini korusalar iyi ancak Massa hem iyi kalkış yapan bir pilot hemde temzi tarafta.Umarım bizimkiler kaza ve birbirlerini riske atıcak temaslardan kaçınırlar.Yarış için temiz tarftan kalkmak çok harika olurdu 2.lik bile alabilirdik.Ama Lewis planları bozdu gibi:) Neyse artık öndekilerin sorun yaşamasını bekleyeceğiz.Startta Lewis 1 kiş igeçebilir belki Massa Alonsoyu ama belli de olmaz çok kısa bir düzlük hemen dönüş var inşallah en iyi kalkışı yaparız

  2. MagicAlonso avatarı

    büyük takımların hepsi tek pit yapacak.Alonsonun bahsettiği muhtemelen erken pit yapıp sert lastiklerle uzun süre gitmek.

  3. sert lastklerde redbula cok yakınız. tek pit yapacağız bencede. ama şu starta taktım ben kafayı yaw massa gecsnde önemli olan kaza olmasın. gp2 gordkten sonra :))

  4. pistin ısısı yüksek ve 1 turda 25 civarı viraj var. sert fren noktaları var, çekiş tekerlerini yoran yavaş viraj çıkışları var, son sektörde ön lastikleri zorlayan yüksek hızlı yön değişimli virajlar var. yani var oğlu var.. yumuşak lastikle başlayan pilotlar, yarışı tek pitle bitirebilecekler mi acaba. yoksa kanada'daki gibi 2 pit-stop yapan pilotlar görecek miyiz. fernando'nun açıklamalarına bakarsak, tek pit-stopla yarışı bitirme stratejileri var gibi.

  5. SCUDERİA FERRARİ FERNANDO ALONSO.

  6. valenciadan bahsediyoruz arkdşm. geçişn zor olduğu bi pist. nese uzatmıyacağım yarn inş alonso için herşey güsel gecer.

  7. avustralya'da olduğu gibi yine geçemeyecek demek istedin herhalde. valla kimsenin kimseyi tuttuğu yok, o halde iyi start alsın, yerini kaybetmesin. kaybederse de daha fazla uğraşsın, geçsin massa'yı. engel olan mı var?

  8. ewt startta alonsonun hıc sansı yok :(. yarın goreces bakalım neler olcak. ewt massa alonsyu gecck ama avustralyadaki gibi trencilk oynıcs massanın arksnda 🙂

  9. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İlk 20 tur yumusak lastikle gidip aradaki fark ısabit tutmak lazım sonra sert lastiklere erken gecip hızlanırsak bizim icin podyum kacınılmaz çok farklı bir yarıs bizi bekliyor.

  10. startta alonso'nun hiç şansı yok. yanındaki pistin en iyi start alan pilotu massa ve temiz tarafta. ben onu geçtim de, acaba temiz taraftan kalkan hamilton webber'i geçer ve massa da webber'i keskin viraja gelirken geçebilir mi, onun hesabını yapıyorum. böylece vet-ham-mas oarak çıkarlar ilk keskin virajdan.

  11. gp2 nin startını ısledm 2,4,6,8 sıradakıelr cok dısta kalıyor yani yarn lewis ve massa bir srıa öne cıkabılr 🙁

  12. yarn alonso bence ilk yerını korumak için massanın önüne kıracaktır sonra pit stoplarda lewisi gecebilr. tabikiyarn beklemek lazm

  13. Ben gp 2 startını izledikten sonra bayağı ürktüm açıkçası,hem 3 teki hemde 5 teki öndekileri geçiyor yarın ortalık karışmazsa iyi.

  14. sert lastklerde redbual co kyakınz start cok öenmli olck tek istedği yer kaybetmemek.

  15. MagicAlonso avatarı

    umarım dediğin gibi olur koçum sana güveniyoruz yeterki startta pozisyon kaybetme

  16. djarum 🙂 geneldealonso yarm s fark atıo doğru ama massa bu pist de ii. ben yarn yarsn zor gececeğini düşünüyorm cunku lewis ve massa startta oaly cıkartcktr hatta webber.:)

  17. Bence Alonso günüde değildi,enaz ikincilik bekliyordum,normal şartlarda masadan 05 saniye hızlı olduğunu varsayarsak polde olması gerekirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir