Mclaren, Test Kurallarını Netleşmesini ve Testlerin Dönmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta sonu Ferrari’nin Fernando Alonso ile Fiorano’da yapmış oldukları film çekimlerinde yeni parçaları test etmeleri büyük bir tartışmaya neden olmuştu.

FOTA Başkanı olan Whitmarsh, test kurallarına netlik kazandırmak istediklerini ve böylece herkesin kurallara göre davranabileceklerini söyledi.

Whitmarsh “Kurallara açıklık getirilmesi gerektiğini düşünmüyordum ancak bazıları için açıkçası gerekiyor.”

“Kuralları netleştireceğiz. Bununla birlikte biz film çekimi yapmayacağız. Sadece bir gün düzlük testi yapacağız. Bu yapılabilecek adil ve uygun olan şey.”

“Formula 1 çok rekabetçi bir sektör ve insanlar her türlü boşluğu değerlendirmeye çalışıyorlar. Benim İngilizce’me göre bu kuralda bir açıklık yoktu ancak başkaları olduğunu düşündü.”

“Bu boşluğu kaldırmamız lazım.” dedi.

Whitmarsh ayrıca, ekonominin düzelmeye başlamasıyla birlikte belki de sezon içi testlerin tekrar getirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Whitmarsh “F1 için az da olsa test olursa doğru olur. Büyük krizlerin ardından çok önemli önlemler almak zorunda kaldık ancak artık ekonominin geliştiğine dair işaretleri görüyoruz ve umarım tekrar testler başlar.”

“F1 araçları sürmekle alakalı. Pilotların testlerden keyif aldıklarını, aynı şekilde takımların da testlerden ve araçlarını geliştirmekten keyif aldıklarını düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Eğri oturup doğru konuşmak gerek ve sezarın hakkını sezara vermek gerek adam taşı gediğine oturtmuş ayrıca testlerin geri gelmesi belkide F1e yeni gelen takımların bir parça daha gelişmesine sebebiyet verebilir ve Montezemelonun oklarından kurtulurlar hem belki bizde lastikleri kullanmayı öğreniriz :)) ….

  2. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Kanadada yarım sn gerideydik şimdi fark yok.Bu sence komikmi?Button'ıda geçmişiz ve güncellemelerimiz hızlı pistlerdeki açığımızı kapatmaya yönelikti.Ve öylede olacak bundan sonrakiler.Açıkçası araştırdıktan sonra durumumuz kötü gelmedi bana.

  3. burak bocek avatarı

    Bütün bunlar 1 yarışta hemen rakibin önüne geçmek için değil,farkı kapatmak adına yapılmış bir adım.Ne yani kimin önde olduğunu dünkü sıralamaya bakarak mı anladınız?Belki yarışta işler değişecek?Belki Ferrariler önde başlasaydı bile yarışı bitiremeyecekti.Pakedin gerçek hızının ne kadar olduğu kimdne yavaş hızlı olduğunun görüntüsü yok.Bazen ideal bir tur atmakla işler toz pembe gözükebilir.Hepimiz biliyoruz ki eğer sert lastiklerle tur atsalar Ferrariler 1-2 sıra yukarda olucaktı ama yarış için kötü bir strateji olucaktı.Komik olan birşey varsa oda sizsiniz sevgili arkadşaım.Vazgeçmediğiniz bu alaycı uslup komik ve acınacak halde.İnsanlıktan nasiplenin az

  4. Ferrarnin test yapması problem değil , onlar yaparsa diğer bütün takımlarda yapar . Önemli olan o kadar test yapıp o kadar parça deneyip , hala Mclarenin önüne geçememeleri çok komik ya .

  5. mclaren benzini biten aracı park ederken ingilizcesi ne durumdaydı acaba.

  6. Ferrarici arkadaşlar objektivliklerini kaybetmiş bir şekilde ne olucak falan diyorlar ama olucak olan da bu.şimdi yarın mclaren çıkıp çikilop reklamı çekileri yapıyoruz deyip 10 tur atsa ne olucak.reklam çekiminde insanlar arçtaki egzoza mı bakıyor.ferrari domenicali döneminde adına yakışmayan küçüklükler yapıyor

  7. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yapılan bir iş kazası veya hata diyelim, bunu tutup ferrarinin göz göre göre yeni parçalarla performans testi yapmasıyla bir tutan zihniyetin art niyetli olduğu konusunda hiç şüphe yok.takımlar kendi aralarında centilmenlik anlaşması yapmışlar, ferrari imza koymuş mu? koymuş, bu anlaşmayı çiğnemiş mi? çiğnemiş, bu kadar basit.

  8. fernando ulas rica etsem avatar resmini ve nickindeki fernando ismini değiştirirmisin?.Çok belli oluyor gerçek dışı olduğu.

  9. ona bakarsan, son sıralama seansının son hızlı turunu attıktan sonra pite geliş turunda arabayı sağa çekmek de stefano'nun italyancasında yoktu. kurallardaki boşluklardan faydalanan tek takım ferrari'ymiş gibi konuşmanın manası yok.

    bunun yanında testler geri gelmelidir. pistte yapılan bir yarışın testinin b.sayar ortamında yapılmaya zorlanması çok garip ve anlamsız.

  10. açıkcası bu kadar büyütülecek bir şey değil bu, sadece dışarıdan belli olan güncelleştirme fazla diye bu kadar yaygara kopuyor… yoksa benzer şeyleri hemen hemen her takımın yaptığını düşünüyorum ben… ayrıca bu ferrari'nin hakkı, istediği araçla istediği güncelleştirme ile reklam filmini çeker… sonuçta atılan tur sayısı kaç
    10 15?

  11. bence 3 gün oval pist 3 gün düzlük testi 3 günde normal pist(yakvimde olmayan) olursa sorun çıkmaz

  12. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    "Benim İngilizce'me göre bu kuralda bir açıklık yoktu ancak başkaları olduğunu düşündü."
    neyse artık en az 1 test olsa iyi olur

  13. işte bu adamı seviyorum gercekten 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir