Red Bull “Ferrari’nin Hemen Bileğindeyiz”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Çin GP’de gösterdikleri performans ile hala Mercedes’in bir adım gerisinde olsalar da Ferrari’yi yakaladıklarını söyledi.

Çin GP’de Ferrari’nin Mercedes’in en yakın rakibi olması bekleniyordu ancak sürpriz bir şekilde Red Bull daha rekabetçi performans sergiledi.

Horner “Mercedes hala bir adım önde ancak Ferrari’nin bileğindeyiz.”

“Bugün her iki aracımız bir Ferrari’yi yendi ve Sebastian Vettel de çok uzakta değildi.”

“Ricciardo temiz bir yarış geçirseydi çok ciddi rekabetçi olabilirdi. Gerçekten pozitif bir hafta sonuydu. Ferrari’den tekrar bir puan geride hafta sonundan ayrılmayı beklemiyorduk.”

“Çok fazla olumlu şey var ve gelecek şeyleri de biliyoruz. Gelecek parçalarla çok daha yakın olacağız.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Red Bull “Ferrari’nin Hemen Bileğindeyiz”” için 50 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Tamam anladık televizyon reklamların da Red bull Kanatlandırır diyorsunuz da fazla abartmayın. Daha sezonun ilk 3 yarışı yapıldı ve Sizin asıl rakibiniz Haas takımı onlarla kapışın…

  2. Spor dallarında bilek çok önemlidir burada verilen mesajın bileğin önemi olduğunu düşünüyorum. Bilek olmazsa basket atamazsın direksiyonu kullanamazsın yani mercedes kopsun biz ferraiyle yarışmayı zevkli hake getireceğiz çok zekice bir açıklama horner çok zeki bir adam

  3. Bi Allahın kulu da sormamış, bileğindeyiz demek ne demek diye???
    Ensesindeyiz olmasın o 🙂

    1. Onur Gentas avatarı

      Haklısın ama anlaşılıyor diye üstüne düşmedim bende. Yoksa hiç duymadım böyle bir laf şimdiye kadar:)

  4. Horner konuşuyor işte. Toto’nun gazozcu hali.

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      yine yaptın yapacağını reis… 😀 😀 😀

  5. bence rbr çok çabuk havaya girdi, o kadarda kolay değil bu, gerçek anlamda en hızlı 3. takım mı ondan bile şüpheciyim, renault motoru aynı ise ve bu adamlarda motor üzerinde farklı bir gelişim sağlamadılarsa bahsi geçen şasi üstünlüğü mevcut kurallarda pek mümkün değil. 2013 sezonu olsaydı mümkündü, evet şasi mükemmel olabilir fakat günümüz f1 tek başına yeterli olamaz. çinde birçok değişken yaşandı ve bu rbr işine yaradı, riccoyu saymazsak, gelecek yarışlarda bu üstünlük sadece şasi sayesinde devam ederse işte o zaman rbr motor yokluğunda inanılamayacak bir şasi yaptığına inanabiliriz.

  6. Turbo sorununu çözdüğümüzde görücem ben bu redbull fanlarını bir yarışta 3-4 bitirdiler diye fazla havaya girmişsiniz. tek rakibimiz Mercedes ve onlarıda turboyu çözdüğümüzde gömücez. ”Kırmızıyı izleyin kırmızıyı düşleyin” gençler. FORZA FERRARi

  7. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış. Ferrarinin yarışta yaşadığı sorunları herkes izledi herhalde. Yine de podyunda Rb pilotlarının önünde Ferrari pilotu vardı. Ek olarak onlar motkr güncellemesi ile performans bulursa denmiş peki ya Ferrari turbodaki sorunu çözerse? Ne kadar kazanacak belli mi ? Sanki Ferrari update ekleyince geriye gidecekmiş gibi yorumlar

    1. sizin bizim bileğe yetişmeniz imkansız olduğundan kendi takımınızla değil sürekli bizle uğraşıyorsunuz.sizin de işiniz zor yazık ya gp2 motoru kolay değil

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Mercedes <3

  8. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Şimdi ortalık karışacak sıkı durun.
    Fenerbahçe her sene lig baslamadan şampiyonlugunu ilan eder.Tüm fener severler kasıla kasıla kesin şampiyonuz der.
    Ferrari her yıl yarışmadan şampiyonluğunu ilan eder.Tüm fanatikleri hep bir agızdan kasılmaya başlar .
    Fenerli kardeslerim kendilerini öyle kaptırmıslardır ki sarı lacivertin ahengine kendi kendilerini gazlayıp gazlandıkça gazlanırlar kendi cumhuriyetlerini ilan ederler.
    Ferrarici arkadaslarımın da kızmızı olsuun üç kuruş fazla olsun gazıyla baslayan serüvenleri aganın çirkin kızına asık olmuş cobanın hikayesine dönüsür.
    Köyün çirkin kızı agadan mütevellit öyle güzeldir ki kimse koca burnunu şişik karnını görmez.
    Fenerbahçe kah sampiyon oluur kah olmaz.ama mutlaka birisi cıkagelir her vakit papazın pilav yemeyecegini feneriumcu kardeslerimize anlatıverir.
    Ferrari sukuderya olur fanlar tifos gibi bişey.sonuçta redbul gelir köyün en güzeli benim der epey bi süre.
    Sonra aga kızı kıskançlıktan çatlarken bir dügünde yeni yetme yıldızlı mıldızlı mercedes isminde bir kız görür.Allahım bu da ne güzel kız der.Ama içinden..mesrubat tüccarının kızından da güzel bir bu eksikti Allahım bu karnı nasıl saklamalı cok daraldım diye geçirirken içinden herdügünde en güzel olamayacagını anlar.çoban ne yapsın aga kızı ,millet la bu daha güzel dedikçe yok agam benimkini öper koklar güzelleştiririm der.
    Batlıcan burunlu şişik karınlı aga kızı parasını makyaja estetiğe yatırsa da köydeki güzel bellidir.
    Yani meşrubatcının kızı da mercedes de güzeller.Aga kızı olmasa da evlenecekler.Aga kızından cok daha güzel çocukları olacak belki de.
    Yeterki köyden oldukları unutulmasın aga onları sırf güzeller diye köyden sürmeye kalkmasın.

  9. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Üyeliksiz girip bir yoruma denk geldimki ne kadar şanslıyım.Malum şahıs bende banlı olan V12 kendince linkler paylaşarak bir şeyler kanıtlamaya çalışmış ve geç o flapları diyerek ne kadar bilgisiz olduğunu kanıtlayan açıklamalarda ve bize laf çakmakta bulunmuş.

    Neyse uzatmayacağım fandaşlarım o bilgilere bakarak farklı şeyler düşünmesinler.Çünkü paylaştığı linkleri ve yarış ile birlikte yorumlayamayınca basiretsiz bir şey çıkıyor ortaya.

    V12 sana doğru bilgileri verirdim ama anlamayacak kadar hem fanatik hemde bilgisizsin.

    1. Ferrari sürekli şanssızlık yaşıyor. Raiyi hamama gönderip takıma komple kurşun döktüreceklermiş.
      🙂
      https://www.youtube.com/watch?v=x4n3xpct-64

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Vallahi şuan yaşadığımız şey 🙂
        https://www.youtube.com/watch?v=bcpxHcz3Iz4

  10. az daha güç bulabilirlerse ferrari yi yakalarlar, redbull aracının iskeleti baya iyi, son yılların en dengeli aracı kusurları motor üretememeleri ama aero ve mekanik anlamda araçları çok iyi, geçende yazmıştım mercedes ve ferrari düşük beygirli motor bile vermeye korktular :d bazı pistlerde mercedes e bile kafa tutabilirler, şuan ferrari nin arkasında lar ,ayrıca vettel in ön kanat hasarı böyle pistlerde pek etki etmez, düzlük çok ve parça küçük bir parça, denildiği kadar abartı durum yok ortada, bir ara kimi de öyle yarış bitirmişti

  11. Şimdi Vettel’in ön kanadı kırıldı bahanesini bir geçelim. Eğer aerodinamiye olumsuz etkisi olsaydı Kimi’nin kanadını değiştirdikleri gibi Vettel’in kanadı da değiştirirlerdi. Bu saçma bir bahane açıkçası. Bu arada Ricciardo da ilk turlarda lastik patlatıp ekstra pit yaptı onu da hatırlatayım. Karşılaştırmalı tur zamanlarını atacağım ki inanmak istemeyenler acı gerçeklerle karşılaşsın.

    (Tabloda +/- kısmı)
    Riccardo vs. Raikkonen : http://bit.ly/1qCoGjA
    Ricciardo vs. Vettel : http://bit.ly/1NxLIgz
    Kvyat vs. Raikkonen : http://bit.ly/20RnIN9
    Kvyat vs. Vettel : http://bit.ly/1VyjSsg

    Bence Red Bull, Ferrari’yi yakalamasa bile ensesine yapışmış durumda. Sıralamalarda da üstünlük kurmuşlardı.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Eline saglik dostum. Bunu gozlerine soktun simdi de sana bilgisiz demisler. Su tablo Mercedes-Ferrari tablosu olsaydi derlerdi ki; keske butun McLaren’ciler senin gibi olsa.

      1. Teşekkür ederim dostum. Alıştık artık mızmızlanmalara 🙂

    2. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Ric problem yaşadı da vettel yaşamadı mı ?

      Vettele taktılar zaten ön kanadı,ikinci ön kanat da kırıldı

      Ayrıca her şeyi ortaya koymuşsun bak bakayım bir turlara vettelle ric arasındaki fark nasıl da 3 saniyeden 21 e kadar çıkmış sonra rölantide 13 turda 15 kala yarış bitmiş.

      Bir de kvyat-vettel e bak 5.tur pit çıkışları sonrası tam 10 saniye ve 10 sıra fark var sonra ne oluyor vettel yarışı kvyatın 8 saniye önünde bitiriyor ve bu sırada sayısız geçiş yapıyor vettel pit yolunda bile ????

      1. 5.turda fark 7 saniye 6. ve 8. turda ise toplam 10 saniye ile öne geçmiş yani 3 saniye karda. 18. turda fark 15 saniye iken 20.turda 20 saniye ile öne geçmiş. bence doğru pit stratejisi sayesinde önde bitirmiş gibi geldi bana. Rai olayında işler yine değişiyor. RB yakaladı demiyorum ama çok yakınlar.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Vettel pitlerden önce 1.43 lerde dönerken pitlerden sonra 1.40 lara inmiş ikisindede hatta yarıştaki en hızlı turunu atmış ikincisinde ricin ise pitten sonraki ilk tam turları 1.42 lerde farkın büyük bölümü bundan dolayı.

  12. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Yarış temposu Kvyat’tan nispeten daha iyi olan Ricciardo lider giderken lastiğini patlattı ve en azından 10-15 saniye gibi bir yavaşlama oldu düzlükten pite gelip o lastiği çıkartana kadar.Yani sadece Vettel ve Raikkonen değil temiz yarış çıkartamayan. Ben demiyorum ki Redbull daha hızlı veya Ferrari’nin dibinde..Hele ki Çin yarışında 1 km’si düzlük olan bir pistte 🙂 Fanatikliğin daniskası olurdu öyle bir yorum.

    Geçen yıl sezonun ilk yarısında şasinin performansı çok düşüktü ve bu Redbull’un Monaco Gp’de parlamasını engelledi ama bu yılki Monaco’yu iple çekiyorum. Orda daha net göreceğiz bazı şeyleri çünkü motor dezavantajı çok çok az oluyor orda.Ve tabi Kanada’yı da merak ediyorum yeni motorun getireceği performans ne olacak bakalım.Ferrari 3 yarıştır bu işi beceremeyeceğini gösteriyor Mercedes %90 şampiyonluğu alacak zaten bu yıl ama bari biz zorlayalım sezonun ikinci yarısında bir şeyleri..İspanya yarışı da ilginç olabilir Ferrari belki şaşırtır bizi de o turbo sorunu mu ne varmış onu çözüp Mercedes’in dibine de yaklaşabilir.İyimserlik modu açık halâ 🙂 1.lik için farklı renkte araçlar mücadele etsin de gerisi önemli değil.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Bence bu turbo sorunu filan hikaye. Oyle bir sorun yok. Baktilar bu sene de yenemeyecekler. Ortaya bunu atip turbo sorunlydu o yuzden yenemedik, 2017 de her sey farkli olacak diyecekler. 🙂

  13. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ABARTMAYIN BEEE

  14. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Açıkçası sanmıyorum. Pist ve Ferrari’nin yaşadığı sıkıntılar resmi güzel yaptı sadece. Ferrari yavaş virajlarda gelişmiş nispeten ama yine Mercedes ve Red Bull’un gerisinde bu hususta. Ama yarış hızı olarak her yarışta Ferrari-Mercedes savaşı olabilecek kadar fark az. Red Bull ama fırsatı kaçırmayacak kadar yakın denilebilir. Ferrari bu seneyi ortasından yakalayacak gibi görünüyor, yani takımlar şampiyonası için çok geç olacak. Ama bir ihtimal sürücüler şampiyonasını zorlayabilirler ilerideki yarışlara bakmak lazım. Arada Mercedes’lerden puan çalan bir de Red Bull görmek hiç fena olmaz 🙂

  15. İki Ferrari’de hasarlıydı, Kimi nerden koptu geldi 7 sn kadar indi fark.Vettelin de kanati hasarlıydı.Ferrari’nin ensesinde falan değiller temiz bir yarış olsaydı her iki Redbull da en az 20 30 sn arası fark yiyecekti.Horner’in her zamanki gibi dikkat çekme çabası.Sen düzgün araba ile hasarlı Ferrari’ye pist üstünde dayanamıyorsun, birde hasar çok büyüktü.Arkaya giden havayı yönlendiren flaplar neredeyse aracın büyük downforce yükünü bunlar taşıyorlar.Onların tamamı yoktu.Neyse şanslı yarışlar geçiriyor Redbull, Ferrari ise tam tersi.Düzgün bir hafta sonuna ihtiyacımız var.O zaman goruruz bileği.

  16. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Belki mücadelenin içinde olabilirlerde ben hala inanmıyorum bizle savaşacaklarına 🙂

  17. adamlar(redbull)Bahreyn,Çİn ve Rusya GP’yi hasar azaltma(en az kayıpla geçme) yarışı olarak görüyorlardı öyle ya da böyle bu yarışları iyi geçirdiler
    Geçmişteki Horner ve Riccardo’nun benzer demeçlerinde sallayanlar artık bence gerçeklerle yüzleşmeli Ferrari söylendiği gibi sorunlarını(dayanıklılık motoru düşük kapasite çalıştırma..vs) çözemezse değil Mercedes’e rakip olmak eldeki bulgurdan da olabilir

  18. aeroformula avatarı

    Ferrari taraftarı arkadaşlar kızabilir fakat hiçbir takım taraftarı olmama rağmen mercedesi biri yenecekse o Redbull olacak gibi duruyor. Sebebi de şasi konusundaki başarıları ve küçük detaylarda Ferrari’den daha iyi olmaları. Adrian Newey testlerde “aeroda bizim için artık gelişcek pek bir alan yok” gibi bişey söylemişti. Motor dezavantajına rağmen Redbull gerçekten iyi iş çıkarıyor. Biraz mız mız ve ağlak olmaları (özellikle geçen sezon) ise antipati sebebi olabiliyor ama sezarın hakkı sezara.

    1. bence de aynı fikirdeyim

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar üreticiler ecclestone’u tahttan indirmek istiyorlarmış bu sene sonunda yani 2016 sonunda..Saçmalıklarından ötürü üreticiler ecclestone’u göndermek istiyorlar auto motor und sport haberi

    1. En son bunu yapmak istediklerinde önderlik eden Ferrari ve Mclaren’in başına gelmeyen kalmadı.
      🙂

  20. Saçmalık
    İki hafta önce 35 40 sn geride olan takım
    Şimdi önümüzde öylemi hahahaha…
    Bu tamamen pistin yapısıyla alakalı bi durum
    Nasıl gecen yıl Malezya Ferrari güçlü olduysa
    Buradada redbull güçlü bir görüntü verdi
    (Soğuk hava lastik ısıtma aşınma ) en önemlisi
    Ferrari henüz temiz bi yarış dahi çıkartamadı Malezyayı beklicez hamiltonun ve Ferrarilerin neler yapabildiklerini gorecez

    1. Malezya biraz geç değil mi dostum 🙂

      1. Arkadaş Ferrariye laf söylendiği için sinirlenmiş 😉

  21. F-one-Driver avatarı

    Redbull un yaptıklarını gerçekten inanılmaz buluyorum, birçok kişi belkide renault motoru gelişti bu sezon gözü ile bakarken redbull ortalama bir motorla harika işler çıkarıyor, takımın motor dışında olağanüstü teknik ekibinin performansının hala şampiyon oldukları seneler kadar iyi ve formda olduğunu düşünüyorum. Renault fabrika takımı sitede de çıkan haberle bu sezon havlu atmış görünüyor, bu redbull un ne denli başarılı bir iş çıkardığının sağlaması gibi…

  22. Hasan YALÇINKAYA avatarı
    Hasan YALÇINKAYA

    Çok saçma en az 0.5 sn gerimizdeler neyi kafası bu ya

    1. Ferrariye nazaran daha rekabetçi bir yarış geçirmişler… :)))

  23. motoru biraz daga geliştirseler ferrariyi geçerler mercedese daha yakın rakip olurlar

  24. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Monaco’da Ricci galibiyetin favorilerinden.

  25. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Dün yarışı yarım yamalak izlemiştim bugün oturdum izledim kimse kusura bakmasın da neyin yakalaması bu vettelin ön kanadı kırık şekilde tur bindirir gibi geçiyor sonra da lastiği koruyarak gidiyor (çünkü vettel de soft kvyatta medium var) ona rağmen 10 sn fark yemişsin haaaa bu bir yarışta da değil 36 da mı ne geçti yoksa 46 da mı geçti vettel kvyatı nasıl yakalamaymış bu.şuna emin olun ki bizimle mercedes arasındaki fark sizinle bizim aramızda olan farktan daha hatta çok daha az.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Ha birde vettel kvyatı gerilerden gelip geçti ve gerilerden gelirken sürekli mücadele edip geçiş yaptı bunu da belirtmekte fayda var.

      1. Sadece Kyvat’a odaklanmışsınız. Ric’de lastik patlattı ve yarışı Kimi’nin önünde bitirdi yalnız.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Ric lastik patlattı 3.sektörde olduğu için zaman kaybı min oldu. vettel de startta çok zaman kaybetti.ric pite girdikten bir tur ya da iki tur sonra vettel pite girdi. pit çıkışında vet-ric arasında 3 saniye varmış ve ondan sonra olaylar ikisi içinde olaylar neredeyse aynı gelişiyor(son stintte vettel de soft ve ricde medium olması dışında).Yanlış bilgi olmasın diye tur zamanlarına baktım vettel tur başına 1 saniye ala ala 20 tur atmış yahu 20 !!!!! kimse bunun farkında değil mi? Bu 20 turun 10 u ss ile ortalama 1.2 alarak diğer 10 u s ile 0.8-0.9 alarak gidiyor.yani yarışın 4.turundan itibaren neredeyse aynı yerden başladıklarını varsaydığımızda 20 turda 20 saniye fark açmış sonra max konuma ulaştıktan sonra lastik koruya koruya son 12 turda yarım saniye vererek 14 saniye farkla yarışı bitirmiş.

          Horner reklam yapmak için bir kuyuya taş atıyor bizim sitedeki 40 akıllı çıkaramıyor.red bull hızlı ama ferrari ve merco dışındaki takımlardan.net en hızlı 3.takım bunun dışında bir nane yok.Dün de yazdım bizimle mercedes arasındaki fark bizimle red bullun arasındaki farktan daha az.Bunu tescillemek için yarış galibiyetini almak gerek bizim bir türlü her şeyi bir araya getiremediğimiz nokta burası.

  26. Renault un getirceği güncellemelerle Ferrari yi geçebilirler. Araçları inanılmaz dengeli. Çin de ki ilk virajı onlar kadar içerden dönebilen sadece mercedes vardı. Newey amca cidden yine konuşturmuş.

  27. Ferrari’ye çok yakınlar gerçekten.
    Soçi zor ama Monaco ve Kanada’da galibiyet mücadelesinin içinde olacaklar.

  28. kemakinen35 avatarı

    Ön kanadi hasarli bir ferrariye gecildiniz ve altina ön kanat giren bir ferrariyi yendiniz ! ama sunu gösterdiniz ki altinizdaki motor birazdaha kuvvetlenirse mercedese rakip olursunuz ve büyük ihtimalle olacaksiniz cünkü daha evvel v10 v8lerde ilk baslarda geride olan renault motoru zamanla hep daha iyi olmustu ! bunu motor psiti olan monzada kanitlamisti renault

  29. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    temiz yarışı Ferrari’ler geçirse ne olurdu saygıdeğer muhterem horner hocam??

  30. Yarış stintlerine baktığımızda Horner haklı gözüküyor yakalamış gibi görünüyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir