2017 Testleri Bugün Netleşmezse Pirelli Formula 1’den Ayrılacak!

yazar:

kategori:

Pirelli, 2017 Formula 1 sezonu öncesi lastik testlerinin bugün sonuna kadar belirlenmemesi halinde Formula 1’den ayrılacağını açıkladı.

Pirelli normalde 2017 ve 2019 senelerinde lastik tedarikçi olduğu konusunda Bernie Ecclestone tarafından açıklandı.

Ancak anlaşmanın geçerli olması için Pirelli ve FIA’nın da anlaşmaya varması gerekiyor. Gelecek sene araç ve lastik kurallarında ciddi değişiklikler olduğu için Pirelli kapsamlı test istiyor.

Bu konuda bazı adımlar atıldı ve önce 2013 öncesi bir araçla, daha sonra 2015 aracıyla testler yapılacağı ve 5 takımın araç tedarik edeceği belirtildi. Ancak tüm bu söylenenler bir türlü resmiyet kazanmadı.

Pirelli 2017 için planlanan geniş lastikleri 25 gün test etmek istiyor. Şu ana kadar kesinleşen bir şey olmadığı için Pirelli, artık lastikleri yetiştirecek zaman olmayacağı gerekçesiyle Formula 1’den ayrılma tehdidinde bulundu.

Kural değişikliklerinin geçerlilik kazanması için bugün F1 Komisyonu’nda onaylanması gerekiyor. Eğer onay çıkmazsa, Pirelli sürpriz bir şekilde Formula 1’den ayrılacak.

Paul Hembery “Bugün son gün. Testlerin onaylandığını ya da olumlu bir şey olduğunu belirten bir mail gelmezse o zaman farklı bir hikaye için beni arayacaksınız.”

“Hepsi bu. Bu olmadan işimizi yapamayız. Lastik üretemeyiz. Bizden lastiklerin sürüşü konusunda çok ciddi değişiklik yapmamız isteniyor.”

“Ve bunun yanında termal mücadele de değişiyor. Bu yüzden lastiklerin daha az aşınması gerekiyor.”

“Ve bu lastiklerle pilotların daha fazla zorlamasına fırsat verilecek. Büyük bir değişiklik ve aynı zamanda büyük performans gelişimi olacak. Zaman doluyor. Nisan ayının ortasına geldik.” dedi.

 

 


Yorumlar

“2017 Testleri Bugün Netleşmezse Pirelli Formula 1’den Ayrılacak!” için 4 yanıt

  1. Lastik olayında pirellinin hiç suçu yok. Geçmişte her takım anlaşmalı olduğu lastik firması ile dilediği gibi testler yapıyordu, araçlara özel lastikler üretiliyordu.
    2007’deki casusluk olayının nedeni Bridgestone lastiklerini anlamak değilmiydi?
    Bence eldeki imkanlarla yaptıkları takdirlik. Bu yıl Moto Gp de olanlar ve 2005 Amerika hafızalarda hala.

  2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Allah icin ayrilin. Michelin ya da Bridgestone gelsin.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    İstediğim 2 şey şu pirelli ayrılsın ve seneye düzgün lastikler gelsin bide anlamadığım niye pirelli’ye test izni vermiyolar valla anlamak çok güç..Senelerdir adamlara test yaptırmıyolar wet ile intermediate farkını görüyoruz biraz yağmur intermediate yağmur bastırsın direk red flag böyle bir saçmalık olmamamsı gerek eskiden moonson lastikler vardı araçlar resmen suda yüzüyordu ama deli gibi yol tutuyordu yinede ve çok güzel mücadeleler oluyordu

  4. Sencer aksu avatarı

    İnş ayrılırlar geldiklerinden beri F1’in içine ettiler.Ancak ayrılma bahanesi konusunda haklılar eğer bir takım uygun aracı verebilecekse teste izin verilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir