Hamilton: “Puan Farkı Sadece 36”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, ilk üç yarışın ardından oluşan 36 puanlık farkı önemsemedi.

Son dünya şampiyonu ilk yarışta ikinci, Bahreyn’de üçüncü ve Çin’de yedinci oldu.

Rosberg ise ilk üç yarışı kazanarak takım arkadaşıyla 36 puanlık bir fark açtı.

Hamilton gidecekleri 18 yarış daha olduğunu ve endişelenmediğini söylüyor.

“Puan farkı 50 mi? Sadece 36. Sanıldığı kadar kötü değil. Şu anda oldukça iyi hissediyorum”

“Önümüzde uzun bir yol var. Çok şeyler olabilir. Biten bir şey yok. Henüz üç yarış bitirdik”

Eski F1 pilotu Patrick Tambay, Hamilton’un düşüşünü ‘odaklanma’ sorununa bağladı.

“Lewis sürmeye odaklanmıyor. O zaten şampiyon oldu ve Nico ile aynı kararlılıkta sürmüyor. Belkide artık aynı kalitede ve aynı çabayla yarışmıyor”

İspanyol basını üst üste 6. kez zafere ulaşan Rosberg’i ‘yeni Hamilton’ ilan ederken, Niki Lauda ‘Şampiyon gibi sürüyor’ ifadesini kullandı.


Yorumlar

“Hamilton: “Puan Farkı Sadece 36”” için 30 yanıt

  1. Şampiyonu bu sefer durduramayacaksın artık devrin geçti 21.yy en iyi yarış pilotu Nico durdurulamaz

  2. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi/DuhanPeker avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi/DuhanPeker

    Bayadır yorum yazmıyordum bu Rosberg’ci arkadaslarimiz vesilesi ile yazma fırsatı oldu.

    Son zamanlar da Rorberg fanları ne hikmetse arttı!!!
    trf1.net te gelenekseldir bu durum.Kazanan adamın bir anda fanları artar!
    2-3 yarış kaybetse meydanda olmazlar.

    Hatta NİCO Hulkenberg Brezilya’da pol aldı diye Hulkenberg hesapları
    Maldanoda yarış kazandı diye de Maldonado hesapları gordugum bile oldu o yüzden Nico Rosberg fanlarının çoğalması durumu çok doğal geliyor.
    Mehmet adi taşıyıp Sinan Uzunoglu diye yorum atanlar da gördü bu site o yüzden bu durumlar normal.

    Gelelim habere Nico Rosberg iyi bir avantaj elde etti.
    Rosberg’in sampiyon olmasını bir Vettel fanı olarak isterim.Vettel olamazsa Rosberg olsun.
    Bundan önce Babalı oğullu şampiyon olan Hİll ikilisi vardı.
    Hill ailesinden sonra Rosberg ailesi ikinci baba oğul şampiyon olarak tarihe geçecek F1 adına olumlu bir gelişme de olur.
    Çok renkli bir sezon olacak.Elbette Lewis ve Vettel’de kazanacak.Sezon sonuna doğru rekabet tavan yaşar.

    1. Biz her zaman burdyız f1 rosberg demektir

  3. Şu yorumları okuyorum da hakkaten komiksiniz yahu. Yok pit stratejileri ros iyiymiş şuymuş buymuş mercedesin ne zaman arkadaki pilotu erken alıp öndekine nazaran farklı hamurla yarıştırıp geçmeye çalış dediğini gördünüz. Herkese eşit muamele ayrıca lewis bi yerden sonra kotaracaktır işi. Kimsenin sabote ettiği de yok hamilton biraz salmış gibi ama aklı başına gelir bir iki yarış sonra da olsa

  4. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Arada ki Fark 1.5 yarışlık ve Hamilton sorunlar yaşasa da Rosberg kolay Şampiyon olamaz bunu kabul edin ve hamilton sanki bu sezonu kafasın da sildi gibi geliyor yada Mercedes takımı 2017 için hamilton aracı üzerinde deneme yapıyor olabilir mi…

  5. reklam kokan hareketler bunlar ,mercedes biraz renk katmaya çalışıyor ,ekstra olarak hamilton da düzgün yarış çıkartamadı ,sorunlar yaşadı, rosberg hamiton mücadelesi 2 sezon önce bitmiştir, mercedes takımı hamilton a dur az bekle diyor sen 2 sezon kazandın az da çocuk sevinsin o kazansın diyorlar olay bence bundan ibaret, yoksa hamilton bu kadar yarış sıkıntı yaşayacak ama hiç etrafa saldırmayacak olacak iş değil 😀 sezon sonuna rekabet olur ama rosberge verecekler gibi bakalım

    1. Yok yaaauuvvv 😀 Lunapark mı bu az da kardeşin binsin.

  6. Arızalardan çok takım Lewis’in aracına sabotaj mı uyguluyor acaba diye düşünüyorum. 3 yarıştır doğru düzgün bir mücadelesini göremedik adamın. Gerilerden gelse bile lider olabilecek bir aracı var ama puan mücadelesi verir hale geldi. Çok çok ilginç.

  7. 5 zafer aynı sezonda değil ki endişeli değilim fark sadece 36 puan derken en son sadece bi şampiyonluk diyecen gibi

  8. mercedes belkide şampiyonaya heyecan getirmeye çalışmıştır tıpkı önceki sezonlarda son yarışa kalan şampiyonlukta çoğunluğun komplo teorisinde olduğu gibi ham yarışı bitiremeyecek ros şampiyon olacak dediği yarışta tam tersi ros ers problemiyle zar zor puan alıyor ham şampiyon oluyor 🙂 komplo teorisi yazıldığı gibi değil uygulamada olduğu gibi olur.
    ayrıca 3 yarışın sadece 1 inde ham arabada sorun yaşadı ki meraklanmasın kimse ros un sıfır çekeceği yarış yakın hani komplo teorisi …

    1. zekeri sayın avatarı
      zekeri sayın

      Sıralama turu atamadıgı yarıs arıza sayıldı.güzel
      İlk yarısta debriyaj sorunu yasadı.arıza sayılmaz.
      Bottas aracın karnını desti arıza sayılmaz.
      Son yarısta sauber aracın önünü aldı götürdü süspansiyon sorunu oldu arıza sayılmaz hamido iyi süremedi tüm sorun bu.güleyim bari.

  9. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Olası bir Ferrarinin mücadele katılması sonucunda Lewis için şampiyonluk hayal olur.Şuanlık bir sıkıntı yk gibi görünsede

  10. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Lewis’in Rosberg’i alt etmesi Rosberg’in yaşayacağı iki sorunlu yarışa bakar. İleride ne olacağını bilemeyiz, geçen sezon çok uyduruk sorunlar yaşayarak bazı yarışları kaybetmişti, Rosberg. Belki bu sene benzer şeyleri Lewis yaşayacak ama geride kalan 3 yarışta Lewis için hiç temiz geçmedi. Özellikle son yarış ve Bahreyn. Kendisininde dediği gibi Lewis daha zor şartlardan geri dönüş yapmıştı, eminim bir noktada yarışları kusursuz hale gelecek ve tekrardan yarışlar kazanmaya başlayacak.

    1. Rosberg sorun yaşamasa da Lewis geçer büyük ihtimalle, sorun yaşamazsa tabi.

      1. Çok acayip, cins bir cümle olmuş 😀

      2. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Mercedes 1-2 devam edecek güçte olduğu sürece Lewis’in kısa zamanda Rosberg’i geride bırakması biraz zor. Ama ne olacağı da belli olmaz.

  11. 1-2 yarış daha böyle giderse Hamilton havlu atar

  12. Son yarıştaki performansı çok da abartılacak bir pilot olmadığını bir kez daha gösterdi. Rosberg biraz daha böyle devam ederse hataları artacaktır, nitekim baskı altında ne olduğunu 2014 ortasından ve 2007den çok iyi biliyoruz.

    1. zekeri sayın avatarı
      zekeri sayın

      ..abartılacak bir pilot degil..ilginc bir tespit.galiba yıllardır baska bir ham izledik bizler.

  13. Artık ikincilik ve hatta yarış galibiyeti için zorlayan sadece bir pilot yok onun için Hamilton’un işi bu sene zor Rosberg farkı açtı gidiyor onu ancak takım durdurabilir.

    1. Aslında Ferrari ve RB’in olaya dahil olmaları daha iyi. Öbür türlü Lewis 1. olurken Ros hep 2. olursa fark 7 puan la zor azalır. 1. olurken Lewis arkada Vet-Ric-Rai-Kvy falan çekişcek ki Ros fark rahat kapansın. Yani işi bu sene daha kolay.

  14. Onur Gentas avatarı

    36 puan fark büyük bir fark değil ama Nico’nun kafası rahat olacak ve sorun yaşama lüksü var sonuçta. Lewis ise sürekli diken üstünde olacak ve işlerin 2014 yılında ki gibi yolunda gitmesi için dua edecek.

  15. rusyada herşey ortaya çıkar mercedes bu sene rosberge daha yakın gibi stratejiler ve pitstoplarda öyle görönüyor

  16. Şu eski pilotları neden böyle anlamsız konuşuyorlar son zamanlarda anlamıyorum. Bana en sevmediğim pilotu savunduracaklar. Arkadaşım, adam çıkıp pol pozisyonunu almadı mı sorun yaşamadığı iki yarışta da? Sadece iyi kalkamadı diye karıştığı olaylar yüzünden “Lewis sürmeye odaklanmıyor…” demek ne tür bir mantığın ürünü?

  17. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Benim kafama takılan şey şu garajda lewis’in ekibi rosberg’e rosberg’in ki hamilton’a geçti..Ondan sonra olanlar oldu.İkinci olarakta Hamilton lastik basınçları konusunda daha fazla etkilendi diye düşünüyorum sürüş tarzı agresif olduğu için zaten yüksek olan basınçlar dahada yüksek hale geldi ve böylece aracın performansı düştü rosberg’in kine göre

  18. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    3 yarıstır kaza debrıyaj sorunu ers gibi nedenlerle yarısa dahil olamamış bir hamilton var.ros bunun farkında.Merco seni adam gibi yarıstırmayı becerebilirse sonucu yine gorürüz.işin ilginc tarafı testlerde bile sorunsuz kaya gibi saglam bir aracken yarıslarda sadece hamiltona arıza tesadüf ediyor olması normal olamaz.sizce üc yarıs üssüste arıza cok degıl mı..

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      3 yarış üst üste arıza derken?

    2. 3 yaris ust uste ariza yasamadi zaten 3 yaristir kazaya karisiyo son siralamada ers problemi yasadi sadece, vites kutusu da bahreyn deki kaza yuzunden degismisti

      1. işin ilginc tarafı testlerde bile sorunsuz kaya gibi saglam bir aracken yarıslarda sadece hamiltona arıza tesadüf ediyor demişsin de @kimi_raikko_forza ondan şaşırmış, bende şaşırdım.

  19. İşler şuan Lewis için ters gitse de elbet bigün düzelecek.2014’de az sorun yaşamadı.Sezon uzun Nico’da sorun yaşayabilir herşey olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir