Resmi: Lorenzo Yamaha’dan Ayrılıp Ducati’ye Geçiyor

yazar:

kategori: ,

Jorge Lorenzo, 2016 MotoGP Şampiyonası sonunda Yamaha’dan ayrılarak 2017’de Ducati’ye geçeceğini resmen duyurdu.

Bir süredir Lorenzo’nun gelecek sene Ducati’ye geçeceği söyleniyordu ve Valentino Rossi’nin Yamaha’da devam edeceğini açıklamasıyla bu geçişe kesin gözüyle bakıldı.

Söylentiler bugün yapılan açıklamayla resmiyet kazandı. Böylece Lorenzo 2008’den beri yarıştığı, şu ana kadar 41 galibiyet ve 3 şampiyonluk kazandığı Yamaha’dan sene sonunda ayrılacak.

Rossi’nin anlaşma yenilediği dönemde Yamaha Lorenzo’ya da teklif yaptı ancak İspanyol sürücü bu anlaşmayı imzalamamayı tercih etti.

Ducati’de gelecek sene Lorenzo’nun yanında kimin yarışacağı henüz bilinmiyor. Mevcut iki sürücünün de gelecek sene için anlaşması yok.

Lorenzo’nun beraberinde Jarvis’i de Ducati’ye götürmesi bekleniyor.

 

 

 


Yorumlar

“Resmi: Lorenzo Yamaha’dan Ayrılıp Ducati’ye Geçiyor” için 18 yanıt

  1. Ducati nin yükselen performansı bu kararı vermesinde etkili olmuştur. Ducati yi kullanmak zor Stoner dan başkası yapamaz kalıbı artık yıkıldı. Ducati nin performansı böyle devam ederse seneye Lorenzo şampiyonluğa oynar.
    Yamaha nın da genç bir sürücüye ihtiyacı var en iyi seçeneklerden biri Vinales.

  2. son 10 sene ducati yi bir tek stoner iyi sürdü oda bırakıp gitti rossi gibi 2, kötü vaka olabilir iyide olur kendisini pek sevmiyorum hele son yapılan tiyatrodan sonra marc ile lorenzo büyük yanlış yaptı

    1. Rossi açıkça marqueze tekme atıp düşürdüğü halde Rossi hayranları konuyu eğip büküp Rossi lehine hale getirmeye çalıştılar. Aynı şeyi başka biri yapmış olsa artık yarışmıyordu

      1. olurmu stoner yumruk salladı tur bindirirken bir pilota ve benzeri çok olaylar yaşandı ,moto gp de normal motor sporlarından daha çok yüksek adrenalin içerir hırs ve sinir oluri kaldıki marc hata yaptı çok uğraştı rossi ile ben rossi yi yaşından sebep severimi yoksa onunda çok agresiflikleri vardır ama rossi ye yanlış yapıldı geçen sezon

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          babos siz geçin o yanlıs yapıldı muhabbetlerini.Açık ara Rossiden daha iyiydi o sezon.

      2. Rossi’nin tekme attığını hakemler bile kaç açıdan izleyip görememişken, sizin görmeniz bir başka boyut katıyor işin içine..

        Sadece Marquez’in düşmesine sebeb oldu denilerek ceza verdiler..

        1. O da bendeki gözle bakıyor. Onda burdan marsı görecek göz yok. Oda videolardan bakıyor. O sırada olayı her açıdan gören insanüstü bi konuya hakimiyeti yoktu. Marquez Rossi ile uğraştı bu doğru. Ama burda kuralları ihlal eden bişey var mı. Mesela bi futbolcu gol atabilecekken bi çalım daha atayım dese bu onun ayağını kırma sebebi midir. Buna ceza verilmez mi gol atmadı diye. Rossi de basıp gitseydi gidebiliyorsa. Adam bekledi bakarak Marquezi izledi yanına gelince de tekmeyi attı. Senin hakem dediklerin yayın hakları çok izlenme Rossicileri küstürmeme marquezcileri küstürmeme hepsini hesaba katıyor. Sadece suçlu kim cezayı keselim demiyor. Rossi ayağımı refleks olarak yaptım diyor halbuki refleks olarak o kadar yarış izliyorum benzerini kimsede görmedim. Dürüstçe kabul etse gözümde saygınlığı gitmezdi. Öfkelendim yaptım demeliydi. Marquez fanıyım ama önceki Rossinin tekerine çarpıp düştüğü olayda da Marquezi hatalı buldum. Yani olaya taraflı bakmadığımı düşünüyorum. Onda da Rossi kafasını çevirip baktı ama onu motoru yaptırmadan önce kontrol amaçlı olarak gördük. Motorla yaptığı hareket de arkasında kimse olmasa da yapacağı hareketti. Ama bu tamamen farklı Rossi virajı dönüp yoluna gidebileceği halde bekledi.

  3. İzlediğim ilk Moto GP yarışını Lorenzo kazanmıştı. O günden beri çok severim kendisini. Başarılar dilerim yeni takımında.

  4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Lorenzo iyi bir seçim yaptı.Umarım orada da şampiyon olur.
    Bu sene takım izin vermezse şampiyonluk hayal olur.Yamaha takımının aklı varsa böyle bir şey yapmaz ve gelişmeye devam ederler.Nitekim Rossi ile şampiyon olmaları imkansız.
    Bir başka değişle Marquez şampiyonluğu garantiledi diye öngörüde bulunabilirim.

  5. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Vay anası. Gercekten flaş haber. Bir suredir dedikodular vardi ama Lorenzo’nun boyle bir risk alacagini hic beklemiyordum. Doktor da mental acidan bayaa rahatlayacaktir.Pedrosa’da Yamaha’ya gidecek diyorlar. Hayirlisi olsun…

    1. YAMAHA umarım öyle bir hata yapmaz. Pedrosa Honda da ne yaptıki gelecek Yamaha ya. Genç bir sürücü daha iyi olur yoksa Doctor da yaşlandı tek başına sırtlayamaz Yamaha yı.

  6. Yamaha yanlış yaptı vinales i alamazsa ortada kalır

  7. rossi ducatideyken aldigim ne varsa birilerine vereyim bari:))

  8. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Bu haber Lorenzo nun sezonunu etkileyecektir. Takımın yaklaşımı ister istemez değişir. Marc şampiyonluğun açık ara en büyük adayı haline geldi.

  9. Lorenzo, Ducati’nin motoru düzeltiğini görünce geçmeyi düşünüp bu olayı gerçekleştirmiş…Ama anlaşmasında Lorenzo yarışırken, Stoner yarışamaz ibaresi varsa o zaman komedi olur…

  10. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Lin Jarvis Ducati’ye gitme olasılığı yok. Yamaha’da kalacaktır. Acaba Lorenzo’nun yanındaki kişi kim olacak bence dovizioso çünkü ılımlı ve iyi anlaşabilirler. Ama iannone kalırsa sıkıntı. Birde iannone çok saçma işler yaptı ve yapmaya devam edecek bu yüzden Durması çok zor. Hayırlı olsun. Rossi bu haberden sonra daha rahat olacak. Sonraki yarışlarda inanılmaz performanslar gösterebilir.

    1. Rossi performans gösterecek de bu yüzden mi gösteremiyor yani

      1. Kadem Yasin Semiz avatarı
        Kadem Yasin Semiz

        Tabi Lorenzo’nun kalıp kalmayacağını kesin düşünmüştür. Buda performansı etkiler. Ama şimdi emin ol jerez’de rossi galibiyet bile alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir