Üzgün Webber Puan Şansını Kaybetti

yazar:

kategori:

Mark Webber sıralamalar sırasında yaşadığı sorundan dolayı yarın kendi evinde yapılacak olan yarışta puan almasının neredeyse imkansız olacağını itiraf etti.

Dünkü antrenmanlarda,öğleden sonra en hızlı ikinci dereceyi elde ederek dikkatleri üzerine çeken Avustralyalı Redd Bull marka otomobilinin sağ ön bölümündeki aksaklık sebebiyle ikinci sıralama sektöründe spin attı.

Piste tekrar dönemedi ve arabası yoldan kaldırılıncaya kadar birkaç dakika boyunca kırmızı bayrak sallandı.

Bu olay sonrasında Webber yarınki yarışa 15. sıradan başlayacak ve kendisi de bu pozisyonda puan alma şansının neredeyse tamamen yok olduğunu kabul etti.

"Arabanın ön sağ kısmında iyi olmayan bir düşüş söz konusuydu.İlk turda içimde tuhaf bir his vardı ancak sıralama turu gibi sürmeye devam ettim, fakat ne olduysa altıncı turda oldu.Bir anda kendimi çakılların arasında buldum."

"Normal şartlar altında bu pistte puan almam çok, çok zor ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım."

Takım arkadaşı David Coulthard istediği kadar olmasa da daha iyi bir yarış çıkardı ve sekizinci sırada başlayacak.

"Özellikle birinci lastikler oldukça aldatıcıydı. Yarış sırasında iki lastik tipi kullanımı arasında birtakım değişiklikler olacağını düşünüyorum" dedi İskoç pilot.

"Bugün ilk 10 a girmeyi bekliyorduk.Ancak yarışta biraz daha atak yapabilmiş olmayı isterdim."

"Eğer çarparsam aracın darbelerden dolayı dengesi bozulur.Şimdi bütün dikkatimiz çekiş kontrol sistemi olmadan oldukça ilginç geçeceğe benzeyen başlangıç noktasında."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir