Horner “Motor Güncellemesi Geldiğinde Ferrari ve Mercedes’i Şaşırtacağız”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, motor tedarikçileri Renault’nun Kanada GP dolaylarında ilk motor güncellemesini getirdiğinde Ferrari ve Mercedes’e puan olarak zarar vereceklerini söyledi.

Renault motorunun zayıf kalmasından dert yanan Red Bull, bu sene Ferrari ve Mercedes’in arkasında en güçlü takım olarak görünüyor. Takım Renault motoru için gelecek ilk güncellemelerden oldukça umutlu.

Horner “Motor güncellemesi geldiğinde önümüzdekilere zarar vermeye başlamayı umuyoruz.”  dedi.

Horner Renault güncellemesine büyük umut bağlasa da yine de pist üstünde motorun performansını görmek istiyor. Geçen sene sonunda güncelleme getiren Renault, pek de istediğini bulamamıştı.

Horner “Bekleyip görelim. Kağıtlara bakmak çok kolay ancak kronometre yalan söylemez.”

“Viry ve Milton Keynes’tekiler harika iş çıkarıyorlar ve onların yaptıkları gelişimi görebiliyoruz.” dedi.

Horner, motor güncellemesi olmasa bile düzlük hızının önemli olmayacağı pistlerde normal downforce seviyeleriyle yarıştıklarında da sürpriz yapabileceklerini söyledi.

Horner “Uzun düzlüğü olmayan pistlerde aracı ideal ayarlarıyla piste çıkarabiliriz.”

“Bize diğerlerinden daha uygun pistler var ancak Çin gibi pistlerde Williams ya da Ferrari gibi takımlara karşı rekabetçi olmayı beklemiyorduk. Buna rağmen sıralamalarda ilk çizgide yer aldık ve çok rekabetçi bir yarıştan podyumla döndük.” dedi.


Yorumlar

“Horner “Motor Güncellemesi Geldiğinde Ferrari ve Mercedes’i Şaşırtacağız”” için 33 yanıt

  1. Ahahah 😀 burada hallerine acıdığım bazı takım taraftarları fırsattan istifade yine ellerine almışlar sazı kendileri söyleyip kendileri oynuyorlar. Ferrari dışındaki tüm takımların demeçleri gerçek, Ferrariden gelen açıklamalar yalan… 😀 Ferrari dışındaki tüm takımlar melek Ferrari şeytan.. Böyle ruh hastası inançları ve düşünceleri geçecek olursak redbull’un en iyi 2. takım olacağını düşünenlerin sene sonunda burada nasıl yeşil tatlı bir armut formuna dönüşeceğini görmeyi çok istiyorum. Ne mercedes ne ferrari, ancak geçen yarış gibi bu ikisinin sorun yaşadığı pistlerde podyum görür redbull gündemde kalmaya çalışıyorlar hepsi bu. Bir sonraki yarış yine ferrari ve mercedes arasında geçecek buna canada gp’si de dahil. Puan almaya çalışsanız iyi olur.. Yoksa manor büyük tehdit helede HAAS 🙂

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ne olur şaşırtın

  3. power trade avatarı

    adamlar normalde zayıf olmaları beklenen pistlerde bile iyi sonuç aldılar
    Sezon öncesi marko ilk 2-3 yarış bizim için zor olacak toro rosso bile bizi tokat manyağı yapacak demeye getirmişti.
    Muhtemelen kendilerinin bile beklemediği kadar iyi durumdalar
    Eğer Rusya’da da benzer pozisyonları alırlarsa motor güncellemesi olmadan bile monaco,singapur,macaristan gibi pistlerde galibiyet alma ihtimalleri yüksek

    1. şu duruma bakarsak uzun düzlüğü olmayan her yerde favoriler arasında girerler desek de çok yanlımş olmayız sanki

  4. Aç tavuk…

  5. Red bull o kadar sorun yaşadı buna rağmen Ferrariden iyi araç üretiyorsa ve en ufak motor gelişmesinde öne geçecekse ben bu Ferrarideki mühendislerin ve yöneticiler hepsini sorgularım.Adamlar için artık 2.lik başarı ya.1.liği hedefleyen Ferrari kalmamış.1. olduklarında havaya uçuyorlar sanki Ferrari eskiden asla şampiyon olamamış gibi.

  6. Rb 2. takım olursa ben burdaki çakma tifosilerin yorumlarını zevkle okuyacağım.Hani Alonso bu takımdan gitmişti de takım düzelmişti ya şuan takım 2010 ve 2012 senesine göre çok daha iyi ya.Hadi bunları geçtim Alonsonun 4 yılda Ferrari ile aldığı zafere ve Ferrarinin son 2 sezondaki toplam zaferine bakın.Arada çok büyük farklılıklar var demi? Ferrari Alonso gittikten sonra Alonsonun aldığı yarışların 3-4 katını kazandı değil mi? Cidden hiç F1den anlamıyorsunuz ve burada yorum yapıyorsunuz veya sadece kininizden yapıyorsunuz ki biz her şeyi biliyoruz.Ferrari gram gelişmedi ve yöneticileri laf ebeliği yapıyorlar.

    1. Alonso 2010 2013 arasında kaç defa önündekiler yolda kalmadan yarış kazanmış ? Ferrari de iken Redbull ve Mclaren in yolda kalmaları sonucunda hep yukarılarda oldu yoksa tırt bir pilot olduğunu cümle alem biliyor. Son iki sene hangi Mercedes aracı yolda kalmış bir elin parmakları kadar değil sürekli adamlar duble yapıyorlar. Alonso hep öndekilerin yolda kalmasıyla başarı elde etmiştir Alonso Vettel Hamilton ve Kimi seviyesinde kesinlikle olamaz.

      1. Vettel linkli arkadaşım kesinlikle F.Alanso Vettel Hamilton ve kimi seviyesinde olamaz o orta sınıf bir pilot . takımlar o kadar salak ki . orta sınıf bir pilota en fazla parayı ödüyorlar.
        sence garip değil mi?

      2. Kimiyi yenmek webberi yenmeye benzemez bu sene nefes aldırmayacaklar parmak oğlana 🙂 ayrıca parmak oğlanın ricciardo gelince nasıl kaçtığını da biliyoruz. biraz dişli pilotlara karşı hiç bir şansı yok. bu yüzden alonso, hamilton ve kimiyle kıyaslamak hata olur.

      3. Geç o işleri ona bakarsak Vettelin kazandığı tüm şampiyonlar bal sayesinde.Son yarışlarda aldı ya.Geçeceksiniz.Şuanki duruma bakacaksınız ve Alonsonun ne kadar haklı olduğu ortada.Ona bakarsan Ferrari de geçen seneki 3 yarışı yolda kalmayla aldı.Ferrari geçen sene 3 yarış kazandı 3.Sanki yarısını kazanmış gibi konuşuyorsunuz ki 3 yarışta da Mercedesin ne sorunlar yaşadığını biliyoruz.

      4. Ayrıca pilot kıyaslaması yapmadım hemen olayı farklı yere çekmişsiniz ki yapsam bile Vettel Alonsonun önüne hayatta geçemez.Ferrari yöneticileri ve onların palavralarını konuştum.Son 2 senede de Alonsonun yarıştığı senelerdeki palavralardan farklı bir şey söylemiyorlar.

      5. Bizde vettelciyizde sen galiba 2005-2006 sezonlari sildin attin usta. Bu adamdaki pilotaj vettelden fazla. yavas gel ?

    2. Mercedes dominasyonu varken kimse kazanamıyor, sadece Ferrari değil. Bence kimin F1’den anlayıp kimin anlamadığıyla ilgili iddianda önce çuvaldızı kendine batır. Adamlar 2014’ten beri öndeler ama fark giderek kapanıyor. Bir anda hiçbir takım 2 sn bulamaz. Asıl F1’den anlamayanlar 3 aylık kış arasında tüm farkın kapanacağına inananlardır. Mesela 2015 aracında Ferrari pull-rod süspansiyona devam etti. Sebebi bu işlerin kademe kademe olması. Push-rod süspansiyonla 0’dan başlayacaklarına pull-rod’la devam edip diğer alanlara yöneldiler ve sonunda farkı ciddi anlamda kapattılar. Şimdi ise tamamen pull-rod’dan kurtuldular. Ferrari şu an uzun zaman sonra ilk defa ön tarafa bu kadar yakın. Motordaki gücü tam anlamıyla kullanmaya başladıklarında gerçek güçlerini göreceğiz. 2010’dan sonra ilk defa en iyi araç olmaya bu kadar yakınlar. Alonso’nun aldığının 3-4 katı galibiyet almasıyla alakası yok kıyaslamanın. Gerçekler çok daha farklı. İnkar etmek bağnazlıktan bile öte.

      1. Sen de geç o işleri.Ferrari gibi bir takım 10 senedir kazanamıyorsa asıl onlar kendilerine batıracaklar.Öyle kazandıkları paralarla mutlu olup taraftarı kandırarak palavra atmayacaklar.Ferrari her zaman birincilikten aynı uzaklıkta geride.0.1 sn de yine gridin uydurduğu palavra.Güya çekişme var algısı yaratıyorlar ama kimse yemez bunu anca yiyen sizin gibi cidden Ferrarinin geliştiğine inanan insanlar.Bu sene de boşa gitti umutlanmayın.Alonsonun aldığı galibiyetlerin sayısıyla çok alakası var.O zaman Alonso haberinin altına gelip kimse boş boş laf etmeyecek.Adam her söylediğinde ve söylemeye devam ettiğinde haklıdır kimse de sesini çıkaramaz.

        1. “Adam her söylediğinde ve söylemeye devam ettiğinde haklıdır kimse de sesini çıkaramaz.”

          Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un mübarek. Bu bağnazlıkla sana ne desek az.

          2014’ten önce pist üstünde rekabet fazlaydı. Aşağı yukarı 5 takım (Ferrari, Mclaren, Red Bull, Lotus, Mercedes) galibiyete adaydı. Hatta 2012’de ilk 7 yarışta 7 farklı galip vardı. Pastadan herkese pay düşüyordu. Şimdi ise Mercedes her yarış net favori. Pastadan düşen azıcık payı 2014’te Red Bull 2015’te Ferrari aldı. Şimdi Ferrari bu pastadan aldığı payı daha da artırıyor. Avustralya’da kazanabilirlerdi mesela. Bahreyn’de Raikkonen startı düzgün alabilseydi kapışabilirdi Rosberg’le belki. 10 sn geride bitirdi yarışı. Çin’deki kazayı saymıyorum bile. Tüm bunları görmeyip Kim Jong-Un gibi takılacaksan daha anlatmakla uğraşmayayım zaten kardeş.

          1. Sadece o kısmı okuyarak yorum yapma.Ferrari 1. olamadığı müddetçe her söylediğinde ve söylemeye devam ettiğinde haklıdır kimse de sesini çıkaramaz.Çok doğru bir cümle.O yüzden boş konuşma yapmayın yoksa F1 bilginiz belli oluyor.Ya ikiyüzlüsünüzdür ya da F1i yeni izlemeye başlamışsınızdır.2014ten önce de pist üstü çekişme fazla değildi Alonsonun yaptığı ekstra işlerle şampiyonadan keyif alıyordunuz bunu inkar etmeyin.Yoksa Rb-Ferrari farkı 0.7-1 saniye arasındaydı.2012 istisna oldu.Lotus iyi başladı ama Red bull yine sorunlar yaşadı ki Singapurda Red bullun yaptığı farktan o sene de Red bull dominasyonu olduğu belliydi.Dediğim gibi yaptığın yorumlar tamamen bazı şeyleri inkar etmeye dayalı.Biraz daha geniş pencereden bakın da Alonsonun bütün söylediklerinin haklı olduğunu anlayın.Ferrari 1. olamadıkça ve bu palavralara devam ettikçe Alonso her zaman haklıdır!

            1. Hem diyorsun ki Ferrari 1. olamadıktan sonra gelişseler ne yazar hem de diyorsun ki Alonso şu kadar yarış kazandı Ferrari onu gönderdikten sonra ne kazandı? Şu an Ferrari Alonso döneminden daha az yarış kazanıyor da olabilir ama liderin ensesinde. Yakında yarış kazanır hale de gelir, şampiyon olur hale de.

      2. Hatırlıyor musun geçen sene Avustralya yarışında Ferrari 0.2 sn geride Alonso gitti oleeeey naraları çekiyordunuz.Gördük.Bu sene bile 0.2 sn değil.Kafadan 0.5

        1. Sencer aksu avatarı

          Geçen sene avustralyada alonso yoktu

          1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
            14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

            Allah’im cevaba bak ???

  7. hani yazıyordunuzya diğerlerinin eli armutmu topluyor diye… ferrarinin ve mercedesin eli armut toplamıyor.. heleki ferrarinin

  8. Bana kalırsa zaten şaşırdılar

  9. Kanadadan sonra renault yarim saniyeyi gercekten bulabilirse redbull geri döndüm der o zaman görün işte yarış zevkini 🙂

  10. Horner “Uzun düzlüğü olmayan pistlerde aracı ideal ayarlarıyla piste çıkarabiliriz.”

    Olay bundan ibaret işte. Motorun istenilen gücü vermiyorsa sen aracı o anki pist koşullarına göre ayarlarsın başarılı olmak için.

    Hani atıp tutuyorlar ya araçların görünüşüne bakıp değerlendiren kesim. Diyorlar ya McLaren şasisini de geliştirmesi lazım. Gülüyorum bende ne yapayım. McLaren ne zaman yarıştı olması gereken ayarla kaç sezondur.

    O kadar imkanı olan bir firma ToroRosso yada Force İndia gibi firmadan daha kötü şasi yapabilir mi? Adama gülerler.

    Ferrari başkanı nın dediği gibi digital çağı yapacak bişey yok klavye mühendislerine anlatamazsın hiç bişey onlar herşeyi bilir. He he deyip geçicen. Bende artık öyle yapıyorum zaten.

    Hatta ben iddia ediyorum Hbrit sistem ve elektronik fren sistemini kaldırın McLaren bu motorla şampiyonluğa oynar.

  11. Bakalım dediği gibi olursa ve Ferrari ve Mercedes şok olursa ilk yasaklama kaç gün sonra gelecek merak ediyorum. 4 yıl boyunca böyle olmadı mı ? Redbull ne zaman büyüklere şok geçirtse yasaklama geldi.

  12. Anlaşılan RB ikinci takım olacak.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
      14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

      Aman dur boyle soyleme onlar sampiyon olacak. Sezona sampiyonluk parolasiyla cikip 3.siraya duserlerse iyice hayal kirikligina ugrarlar 🙂

      1. manorla yarışan takıma bak az utanma olur

      2. Ya ne şampiyonluğu güldürmesinler 🙂 Mercedes’e belli sözler verilmiş işte adamlar bu sene de şampiyon. 2. ve 3. belirlenecek artık.

        1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
          14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

          Latife yaptim 😀 Ferrari’nin sampiyon olmasi su anda insanligin ölümsüz olmasi gibi bir sey. 😀 Evet McLaren de olamaz siz yazmadan ben yazayim hazir cevapci gencler.

    2. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Kahinmisin ?

      Redbull Vettelden sonra toparlanamadı hatta bunu gizlemek için renaulta bile giydirdiler.

      RB nin ikinci takım olabilmesi için lider toplayıcı hırslı bir pilota ihtiyacı var ben o kadroda lider pilot göremiyorum koftiden geçen şansa bala bir sezon iyi performans gösteren ricci ilemi 2.liğe oynayacaklar 🙂

      Gülüyorum ağlıyorum ama ağlarken yine gülüyorum 🙂

      Mercedes-Ferrari kapışırken redbull ancak arka kanatlarından seyreder.

      Çinde Hamilton ceza almasa kimi-vettel çarpışmasa normal start olsa redbull anca 5-6 alır ötesini rüyasında görür 🙂

  13. şimdiki motorun 2015 sezon sonunda güncellenen motorun hemen hemen aynısı olması gözönüne alınırsa Kanada’da güncelleme gelse bile motordan tam performans alınması için bir kaç yarış daha geçmesi gerektiğini düşünüyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir