Ferrari'den Sert Açıklamalar: "Tam Bir Skandal!"

yazar:

kategori:

Takımın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, alınan kararların sporun güvenilirliğine leke sürdüğünü belirtti.

“Bu bir skandal. Birçok taraftarın ve çalışanın fikri bu yönde. Avrupa Grand Prix’sinde yaşananları başka şekilde tarif etmenin bir yolu yok.”

“Yarışın gidişatı ve yarış sırasında yaşanan olaylara verilen kararlar, Formula 1’in güvenilirliğini bir kez daha zedeledi.”

Ferrari’nin bu açıklamalarından önce Fernando Alonso da yarışın manipüle edildiği gerekçesiyle yarış komiserlerini eleştirmişti.


Yorumlar

  1. Schumacher – Barrichello yıllarındaki skandallardan daha büyük bir skandal değil bana göre…

  2. erhan aydın avatarı

    elma ile armutu karıştırmayalım onur aybars:evet o gizli anlaşma kesinlikle doğru olmayan bir anlaşma ama o anlaşmanın içeriği farklı.yani öyle bir laf ediyorsun ki sanki ferrari,herzaman bütün verilen karalarda kayrılmış gibi söylüyosun…hem şimdii tartışma konusunu niye manipüle ediyosun ki?sen önce şu anki olayla ilgili ne düşünüyosun,onu söyle.

  3. kurallara uyanların cezalandırıldığı bir yarış izledik… kuralları hiçe sayanlar ise alkışlanıyor… hata yapıldıysa cezasını çekeceksin… hamilton farkı açtıktan sona 15 saniyelik ceza vermek iş mi? bir dahaki sefere bizimkilerde sc yi sollasın, sc de belirlenen zamandanda hızlı gitsin, 15+5 ten 20 saniye ceza alırız, yaklaşık bi 60 saniyede kazanırız, bu da net 40 saniye demek, en güzeli…

  4. FerrAlonso, hadi 2002'deki "Ferrari'yi satın aldık" açıklamasını üzerinden geçen zaman içerisinde unuttun, peki 2009'un başındaki açıklamaları da mı unuttun? 2002'yi nereden bulabileceğin hakkında fikrim yok ama 2009'un başındakiler için TRF1'in ya da herhengi bir sitenin arşivine bir göz atmanı tavsiye ederim.

  5. FerrAlonso . avatarı

    Onur Aybars gizli anlaşmanın Noteri sendin sanırım boyle bir anlaşmayı görmüşcesine emin konusuyorsunda…

  6. "Bu bir skandal. Birçok taraftarın ve çalışanın fikri bu yönde…"

    Olayları ve başlığı bilmesem, kendi kendime "Ferrari günah çıkarıyor, 2002 ile 2008 arasındaki gizli anlaşmadan dolayı özür diliyorlar" derdim.

    "Yarışın gidişatı ve yarış sırasında yaşanan olaylara verilen kararlar, Formula 1'in güvenilirliğini bir kez daha zedeledi."

    Yukarıda belirttiğim 7 sezon boyunca neler zedelendi neler…

  7. mclaren forever hiçbişey anlamadığın çok belli.vettel olay anında bulunduğu yer itibariyle şanslı idi.hamilton alonso ve massa onun kadar şanslı değillerdi.Bu arada hamilton kendini vettelin yanına attı belki bu karışıklıkta gözden kaçar diye düşündü.tabi tam arkasında kanun kural bilen birinden haberi yoktu.Aynı şekilde diğer takımlarda pit girişini henüz geçmemişlerdi.sc lambası yanar yanmaz içeri daldılar.kaza öyle bir anda öyle bir yerde oldu ki inanılmaz.Bu şanssızlığa hamiltonun konumuda dahildi.Ama hamiltonun ön kanat sorunu da vardı.gelmesi muhtemel ceza bir yana,ikincilik ve kırık kanat bir yana.Ferrariler kaza anında olabilecek en kötü yerdeydiler pit ekibinin suçu yok.

  8. FerrAlonso . avatarı

    Oğuzhan Güğül 60 km hızla giderken önünde 6 tane kamera yuklu araba varken test yapılırmı ? bu hedef sasırtmaların sebebi kendiniz de biliyorsunuz ki verilen cezalarda haksız hamiltonun yarıstan ihraç edilmeyip pitten geçme cezası almasıda haksız…

  9. mclaren forever hiçbişey anlamadığın çok belli.vettel olay anında bulunduğu yer itibariyle şanslı idi.hamilton alonso ve massa onun kadar şanslı değillerdi.Bu arada hamilton kendini vettelin yanına attı belki bu karışıklıkta gözden kaçar diye düşündü.tabi tam arkasında kanun kural bilen birinden haberi yoktu.Aynı şekilde diğer takımlarda pit girişini henüz geçmemişlerdi.sc lambası yanar yanmaz içeri daldılar.kaza öyle bir anda öyle bir yerde oldu ki inanılmaz.Bu şanssızlığa hamiltonun konumuda dahildi.Ama hamiltonun ön kanat sorunu da vardı.gelmesi muhtemel ceza bir yana,ikincilik ve kırık kanat bir yana.siz olsanız ne yaparsınız.Geçişi olmayan yerde birkaç aceminin arasına düşmek mi yoksa bir taşla 2 kuş vurmak mı.Hamilton tepsi ile sunulan bu ödülü reddetmedi.ödül cezadan daha baskın oldu.ferrariler kaza anında çok kötü bir yerdeydiler takımın suçu yok.Daha önce sc girmemiş yerde strateji bu kadar olur.

  10. Ertan Akkaş avatarı

    Ferrari bu açıklamayı haklı olarak yapıyor. Ama artık bazı insanlar hakkında karar verme zamanının geldiğini anlasınlar. Enzo'nun kemiklerini sızlatmayın. Ferrari adı anıldığında rakiplere korku, pilotlara güven verilmediğini bilse kim bilir ne yapardı?!!!

  11. oğuzhan güğül avatarı
    oğuzhan güğül

    fiorano da yeni aero paketi denerken ferrariye neden ceza gelmiyor anlamış değilim

  12. ya kaza olduğunda alonso ve massa son virajı dönmüştü kubica bile ded son anda girebildim pite diye neyin tartışması bu anlamadım

  13. massathebest arkadaşım kazanın ilk anında aklıma gelen ilk şey webberin durumunun iyi olmayacağı ve yarışın durdurulabilmesi veya o şekilde sona erdirilmesi oldu.İlk düşündüğüm ihtimaller böyleydi.Hatırlarmısın geçen yıl sağanak altındaki yarış durduruldu ve öndeki button birinci ilan edilmişti.Belki de takım, webberin araçtan yürüyerek çıkamayabileceğini düşünmüş olabilir.Webberin direksiyonu fırlatmasını görene kadar ben bunları düşündüm.Kaza çok ağırdı hatta kubicanın kazasından bile ağırdı.Yarışı o an sonlandırabilecek kadar büyük bir kazaydı.

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bence asıl skandal olan ferrari pit ekibi. williamstan,renoya,Force indiadan,saubere,str ye kadar herkes bu olaydan az veya çok kazançlı çıkarken ferrari nerdeyse imkansızı başarıp sıfır çekecekti.evet komserler hata yaptılar ancak kendi hatalarınıda düşünmeleri lazım.

  15. elbette önceden görmek imkansız ama ferrari yönetiminde "strateji belirlemekten sorumlu şahıslar"ın bir tecrübesi, deneyimi, yarış bilgisi olmalı. zaten strateji konusunda uzman oldukları için, normal insanlardan daha fazla bilgiyle ve öngörüyle donanmış oldukları için o koltuklarda oturuyorlar. her türlü ihtimali hesap etmek ve zamanında uygulamak onların görevi. strateji kurarken önceden olması hesaplanan durumlara dikkat edildiğinde yarışın nasıl çevrildiğini defalarca gördük, farklı takımlardan. özellikle mclaren'den.

    şu 2 yarış, kanada ve valencia, çok ümitli olduğum 2 yarıştı. araç iyi çalışıyor, lastikler super yumuşak, hava durumu tam istediğimiz gibi, pilotların performansı gayet güzel.. ama olmadı işte. alonso yine de podyuma çıkabildi kanada'da ama, özellikle felipe bir ton puan alacakken 0 puanla döndü bu 2 yarıştan. hem de kendi hatası ya da düşük performansı olmadan. bugün alo-mas ikili ile podyuma çıkacaktık; en kötü 3-4 bitecekti yarış. çok yazık oldu. şu 2 yarış ferrari'ye çok şey kaybettirdi.

  16. FerrAlonso . avatarı

    massathebest yorumlarını takip ediyorum hakikaten mantıklı yorumlar yazıyorsun ama sonuçta bu bir yarış ve ihtimaller üzerinde durarak yarışılmaz.

    bence uzerinde durulması gereken nokta FIA açıkça rengini belli etmiştir. 5 sn cezası kitapta olsa bile uygulanmamıştır. ya 5 sıra grid cezası verilir yada 20 sn eklenir.

    Ferrari taktisyenleri zayıf kalmaya başladı aşikar ama bence Ferrari'nin vereceği iki cevap var. Ya yarışlardan çekilecek bu durum karşısında yada öyle bir gelişim gösterecek ki sezon sonunda alonso yada massa pilotlar şampiyonasını, Ferrari ise takımlar şampiyonasını FIA'nın gözleri önünde göstere göstere kazanacak…

  17. kazayı kameralar gösterdi. o kaza sonrasında SC gireceği gün gibi ortadaydı. zaten sadece sert lastiklerle bile yarışın tamamlanacağı belliyken, takım neden pilotlarını SC'ye yakalandıkları turda arkadakiler gibi pite almadı? SC girmese bile kaybedecek bir şey olmayacaktı, zaten tek pit yapacaktık.

    madem pite girmedin, tam da start finsih düzlüğünde yakalandın SC'ye, hamilton'un yaptığını gördük, pilotlara sc'yi geçme talimatı izni neden verilmedi? yalnızca o turda hamilton'a alonso 21, massa 25 saniye kaybetti.

    her şeyi geçtim, böyle bir pistte SC girmesi ihtimaline karşılık yarışın ilk 3-4 turunda sırayla alonso ve massa'ya pit yaptırılmış olsaydı, bugün elimizi kolumuzu sallayarak 2-3 olacak ve podyumda bitirecektik iki pilot ile.

    ama takımımızın strateji ile bir yarışı çevirdiği günlerin üzerinden sanırım bir 4-5 sene geçti artık… felipe ve fernando, pist üstünde rakiplerle araçlarıyla savaşırken bir de takımın salaklıklarına karşı savaşmak zorunda bırakılıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir