Schumacher, Güvenlik Aracı Stratejimi Mahvetti

yazar:

kategori:

Alman sürücü, Webber’in kazasının ardından 3. sıraya yükselmişti ancak ardından pite girdi ve pitten çıkışta kırmızı ışıklar yandığı için beklemek zorunda kaldı ve son sırada yarışa döndü.

Schumacher yarışı 16. sırada tamamladı ve 259 yarışlık kariyerindeki en kötü yarış sonucunu elde etmiş oldu.

Schumacher “Ne yarıştı! Güvenlik aracı kuralı konusunda açıklık istiyoruz çünkü pitten çıkışta kırmızı ışıklar yandığı için yarışım mahvoldu. Aksi takdirde iyi fırsatlarımız olabilirdi.”

” Bizim bakış açımıza göre güvenlik aracı arkasında herkes dizilmediği için o an kırmızı ışık yanmamalıydı. Bir ara yeşil yanıyordu ancak bir anda tekrar kırmızı yandı. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz.”

“Stratejimiz kağıt üzerinde doğruydu ve bu fırsat podyuma yakın bir yerde olmamıza yardımcı olacaktı.” dedi.

Yarışı 12. sırada tamamlayan Nico Rosberg “Benim için harika bir yarış olmadı ve çok da eğlenceli değildi. Sürekli yol tutuşu sorunu yaşadım ve mücadele etmemi engelleyen fren sorunlarıyla uğraştım. Sürekli frenlerimi korumam gerekti.”

“Ancak olumlu yanlarını da görmeye çalışıyoruz çünkü her zaman her durumdan öğrenebilirsiniz ve bu deneyimleri daha sonra kullanırsınız. Bizim için her açıdan zayıf bir hafta sonu oldu ve sorunlarımızı çözüp gelişmeye çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. mustafa  güven avatarı
    mustafa güven

    pite girmek olabilirdi. Yarışın ortalarına doğru da pite girilebilir neden bunu denemedi mercedes anlamadım ve bunu yapacaklarını zannetmiştim.Bu durumda schumi her halükarda 5-9 arasında bir sıraya oturabilirdi. Pitten geçme cezası alanlardan tam anlamıyla faydalanabilecekti. Tam bir aptallık yaptılar. Strateji ustaları bir çaylak gibi davranıyorlar.

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Brawn bu sene çok ciddi taktik hataları yapıyor. Bu sene hatıladığımda çok iyi bir hamlesi yok. Acaba yeni kurallara mı adapte olmadı.

    Podyum resmen Schumacher'in kucağına düştü. Ama ellerinin tersiyle ittiler. Çok garip gerçekten.

  3. Yorum yapmayı bilmeyen bir ülkeyiz.Nasıl ihanete bağladınız bu konuyu şaşırıyorum.Sanki o yıllarda ferrari çalışanlarından birisiydinizde her konuya hakim birisi gibi yorumda bulunmuşsunuz hersey göründüğü gibi değildir.Tartışma yaratmaya bayılıyorusunz ya birisi çıksın karşılık versin ben ona karşılık vereyim konu dağılsın gibi taktikler yakışmayan yorumlar.Tabikide özgürsünüz eleştiri yapmada ama saygı duyulacak bir yorum değil saygılarımla.

  4. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    olgun peker çok şey bildiğinimi sanıyosun kes ya schumaer ferrari'de yer olsa mecedese bitmemiş kontrar vs var tmm rai gitti ama alonso dönmeden önce kontrat yapılmıştı bile

  5. Ferrarinin başına gelenler neyin bedeli peki:)))

  6. olgun peker avatarı

    SCHUMAER BUNLAIN HEPSİNİ HAKEDİYOR NEDEN Mİ FERRARİDEN AYRILMAMALIYDI İHANETİN BEDELİ OLARAK ADLANDIRIYORUM….

  7. bugün Schumi podyuma bile çıkabilirdi ama mercedes tam anlamıyla kaş yapayım derken göz çıkardı berbat ötesi bir stratejiydi eğer bugün yaptıklarına strateji denilirse.

  8. Schumii Kimi avatarı

    Güvenlik aracımı yoksa Brawn mı mahvetti. Bu olaydan ve önceki strateji hatalarından sonra Brawn kimin için hayal kırıklığı yaşıyodur acaba.
    Hangi akla hizmet pite alırsınız Schumiyi. sert lastiklerle başlamıştık zaten. 15.tur civarı pitstop yaptık. o vakit yumuşakları takınca yine Kanada'daki gibi kıvranıp duracaktık 40 tur yumuşak lastiklerle belki kanada kadar kötü olmıycaktı lastikler ama hiç bi işe yaramıycaktı bu lastik değşikliği. nitekim hemen bir tur sonra tekrar sert lastiklere geçtik. Orda hazır 3. iken, kobayashi gibi sert lastiklerle devam edip en kötü ihtimal bi 6 veya 7.lik alabilirdik hatta Kobayashi'nin arkadakileri yavaşlatmasıyla bi podyum bile gelebilirdi. Kaybedecek neyimiz vardıki bundan kötüsü olmazdı.
    Güvenlik aracı bizim için bi şanstı ve böyle geride başladığınız yarışlarda bu tür olağanüstü şeylere ihtiyacınız vardır ama değerlendiremedik. Güvenlik aracı girdiğinde Schumiyi pite almadıklarında takdir etmiştim işte ross geri döndü güzel bi hamle demiştim ama bir de ne görüyüm basiret bağlanması bu olsa gerek.

  9. Kim ne derse desin kaç yarıştır strateji açısından çok ciddi hatalar yapıldı. Zaten araç kötü bir de stratejiler destek yerine köstek olunca yapacak birşey kalmıyor. Bir aralar cidden 3. pitstopu lastik testleri için mi yapıyorlar diye çok ciddi düşünmeye başladım. O, neyin nesiydi ve niye yapıldı hala bir fikrim yok.

  10. Çok kötü bir strateji.Sert lastikler takılıydı zaten güvenlik aracı girmiş lastikler o kadar yorulmayacak niye pite çağrıyorsunuz ne düşündüler muamma sonrası zaten pek önemli değil yumuşak lastikleri taktılar sonra tekrar pite çağırdılar kobayashi son 5 – 6 tur kalana kadar sert lastikleriyle gidebildiyse schumacherde çok iyi bir yerde bitirebilirdi ama olmadı umarım mercedes bu tür stratejik hataları önmüzdeki yarışlarda gerçekleştirmez.

  11. Olsun be şampiyonum.Bütün bu yaşananlar senin görkemli kariyerinin gölgesinde kalır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir