Ferrari “Mercedes’le Fark Sadece 0.1 Sn”

yazar:

kategori:

Ferrari, Mercedes’in sezonun ilk 3 yarışını kazanmasına rağmen aralarındaki farkın sadece 0.1 sn olduğunu söyledi.

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene “Sıralamalarda pole pozisyonunu hedefleyebilirdik. Hesaplarımıza göre Mercedes’in 0.1 sn gerisinde olduğumuza inanıyoruz. Bu farkı pilot son bir zorlamayla sıfıra indirebilir. Ancak bu olmadı.”

“Hem Seb hem de Kimi sıkı çalışıyorlar ve düzenli olarak Maranello’ya geliyorlar. Mühendisleriyle çok zaman geçiriyorlar.”

“Sıralamalarda hatalar vardı ancak yarışta da hatalar oldu. Aynı zamanda Seb’den harika bir şey gördüm. Pite girişte iki arabayı geçti. Bu maaşının neden Carlos Sainz’dan fazla olduğunu gösteriyor.” dedi.

Arrivabene, bir anda daha fazla güç kazanmanın bedelini dayanıklılık sorunlarıyla ödediklerini söyledi.

Arrivabene “Aracımız çok iyi. Geçen sene 2016’yı planlarken iki seçimimiz vardı: dayanıklılık ya da performans.”

“Biz Mercedes’le farkı hemen kapatmayı seçtik bu yüzden 2. seçenek oldu. Mercedes ise zaten iyi performans gösterdiği için dayanıklılığı tercih etmiştir. Ancak açıkçası saf performansa odaklanarak bazı riskler aldık.” dedi.

Arrivabene son olarak büyük güncellemeler yerine sürekli ancak küçük güncellemeleri tercih edeceklerini söyledi.

Arrivabene “Sochi için bir şeyler olacak ancak çok önemli şeyler değil. Uzun zaman önce adım adım ilerleme felsefesine geçtik çünkü sezona tamamen yeni bir proje ile başlıyorsanız sonraki yarışlarda çok büyük güncellemelerle gelmenin bir manası yok.”

“Adım adım çalışmalı, aracı öğrenmeli ve gelişebilecek alanlarda gelişmeliyiz. Büyük güncellemelerde yolunuzu kaybetme ihtimaliniz de oluyor.”

“Motor gelişimi için de aynı felsefeye sahibiz. Tabi ki performans için gelişim haklarımızdan kullanacağız ancak adım adım.” dedi.

 

 

 

 

 

 


Yorumlar

“Ferrari “Mercedes’le Fark Sadece 0.1 Sn”” için 45 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ferrari yeni turboyu tanıtmadan önce turbo lag etkisini ve elektronik sorunları en aza indermek için içten yanmalı motorda yenilik yapacakmış ve egzoz gazlarından verimi daha çok arttırmaya çalışacakmış.Bir nevi bu yenilikler Enerjiyi doğrudan arka tekerleklerin içine daha homojen olarak net bir şekilde iletilcek ve spesifik bir şarzlama yaratmayı planlıyormuş.
    Ferrari turbo sorununu kalıcı olarak KANADA GP’de yenileyecek.
    Shell Rusya’ya yanma odalarındaki basıncı arttırmak için daha verimli bir benzin getirecek.

    La Scuderia di Maranello ha deciso di intervenire sulla camera di combustione prima di introdurre un gruppo turbocompressore rivisto (per motivi di tempistiche dovute alla produzione della nuova turbina); ciò permetterà di sfruttare in miglior modo i molteplici vantaggi relativi alla tecnologia HCCI oltre che a tamponare, almeno in parte, i problemi di energia elettrica trasferibile tramite MGU-K alle ruote. Come più volte sottolineato su queste pagine infatti, il troppo turbolag relativo al gruppo turbocompressore va a “sprecare” attualmente parte di energia elettrica presente nella batteria. Con i nuovi aggiornamenti si cercherà di aumentare la volumetria dei gas di scarico (con un utilizzo poi leggermente più importante della valvola wastegate una volta raggiunto il regime di rotazione di progetto o meglio ancora utilizzando agli alti regimi MGU-H da “freno” in recupero), diminuendo cosi in parte lo sfruttamento di MGU-H come motore. Cosi facendo, al netto di altra energia che servirà comunque per diminuire l’effetto del turbolag, con la nuova specifica di motore a combustione interna rimarrà in batteria più energia da trasformare in cavalli direttamente sulle ruote posteriori. Come sottolineato precedentemente, il problema relativo all’errore di progettazione della turbina verrà definitivamente risolto con le modifiche al gruppo turbocompressore introdotte a partire dal GP del Canada.
    Sarà quindi introdotto un importante aggiornamento della camera di combustione che lavorerà in simbiosi dal Gran Premio di Russia con una nuova benzina studiata da Shell.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      ”Bir nevi bu yenilikler tampon görevi görecek” olacak.

  2. Onur Gentas avatarı

    İlk 3 yarışta ne Ferrari-Mercedes arasındaki farkı ne de 2 takımın pilotları arasındaki farkı görebildik. Hal böyleyken bu kadar detaylı yok 0,1 saniye yok 0,4 saniye fark var gibi ince tahmin yapabilenleri takdir etmek lazım. Biz bunu beceremiyoruz.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Tahmin bu sporun doğasında var. Tüm takımlar, analizciler hatta haberin kendisinde takımın patronu yapıyor. Kaldı ki sıralama farkları olsun yarış temposu olsun hep sayısal verilere dayanıyor. Onların elinde telemetre verileri var bizde ise tahmini görüp incelediklerimizi söylüyoruz. Ama tabi kesin değil ve hatta çok sağlıklı olmayabilir. O yüzden sevgili Onur, insanları anlamak lazım. Bu işi yapamamakla alakası yok bnce. Sporu asıl anlamadığımızın göstergesi; her gün burda birbirimiE laf çakmamız veya gereksiz tartışmamızdır. 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Burak arkadaşım merhaba, tabi ki adamların gördükleriyle bizimkiler kıyaslanmaz bile fakat yapılan tahminlerle sonuçlara bakınca insan isyan ediyor gerçekten. 0,1 saniye ise fark zaten artık iki takımın ciddi anlamda rekabet edebilmeleri gerekiyor. Bakalım göreceğiz sorunsuz haftasonu yaşarsa iki takımda. Bu arada senin soyadına geçenlerde de rastladım, Kayseri ile bir bağın var mı?

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Malesef ben Malatyalıyım, Hamilton ile hemşeriyim ama doğma büyüme İstanbul’dayım. Aslında memleketle bile alakam yok 😀

          1. Onur Gentas avatarı

            Sevgiler:)

  3. Kimi’nin sıralamalarda yaptığı hatayı görmedim ancak öyle 0,5-0,6 sn kaybettirecek bir hata olduğunu sanmıyorum, çünkü Ferrari aracıyla bir önceki turundan 0,5 sn daha iyi bir tur atmak zordur. Mercedes’ler sıralama modundan Hybrid sistemden muazzam güç alıyor, zorlasalar daha fazla fark yapacaklarından da eminim, eleştrileri uzak tutmak için performansı kıstıklarını düşünüyorum..

    Patronun açıklamasına gelince; 0.1 sn biraz iyimser bir tahmin bence, yarış performansı 0,2 sn civarı diye düşünüyorum ben..

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Fark şu an yarış temposunda ortalama 0.1sn kadar yavaş olabilir ama sıralamada 0.5sn civarı. Belki bu açıklamayı sorunsuz bir motorla istenilen sıralama modunda çalışırsa sıralama performansı için de söylemiştir. Ferrari sonuçların aksine daha yakın. Ancak bunu sonuca dökemiyor malesef

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      According to Motorsport Italia, Ferrari will bring a new engine (3 tokens spent on combustion) in Russia
      From Gianlu

  5. 15 yıldır f1 izleyen biri olarak söylüyorum Ferrari’nin pilotları. Potansiyel den 0.3 0.4 saniye yavaşlar. Gerçekten hızlı olan Ferrari galip gelen mercedes.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Hadi tahmin ediyoruz bu kimin “çakma” hesabı ??

      1. Toto Wolf.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu arada Mercedes’in startı kötü diyorsunuzda Çin’de Hamilton 0 patinajla harbiden füze gibi kalkmış onboardda izledim.Yani start işi tek debriyajla biraz şans olmaya başladı herkes için

  7. fark 01.sn ise ferrarinin startta mercedesleri geçtiğ yarışlarda ferrari kazanmalıydı.fark 0.1 sn ise ana rakip softla turlarken ferrari ss ile turluyordu yahut ana rakip medium ile turlarken ferrari soft ile turluyordu.fark 0.1 ise ros yarışlarda neden bu kadar rahat 3 te 3 yaptı.fark 0.1 ise o zaman 1 ay sonra getireceğin 1-2 güncellemeyi erkene alırsın fabrika fazla çalışır sende farkı erken kapatırsın (rakip fabrikada fazla mesai yapmıyorsa tabi).performansa odaklanıp dayanıklılığı 2.plana atarsan risk alırsın.elbette ikisi arasındaki dengeyi bulmaya çalışmışlardır ama kıldan ince kılıçtan keskin bir denge bu.bu dengeye mc laren mercedes ve williams bmw çok yenildi.fakat dayanıklılığa rağmen hız konusunda aynı hıza ulaşmışlarsa (0.1) incredible,amazing yani

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Açıkçası 2 takımın 4 pilotunun da sorunsuz geçeceği bir haftasonu olursa gerçek durumu görme şansımız olacak. Onun dışında yapılacak tüm yorumlar gereksiz bence.

    Şu anda tek bir gerçek var yarış temposu gerçekten çok çok yakın ancak sıralamalarda Mercedes yine üstün gözüküyor. Başka bir yorum getirmek şu an için mümkün değil.

  9. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
    14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

    0.1 yavas diyorsunuz, turbo arizasindan 0.5 kaybediyoruz diyorsunuz. O zaman 0.4 ondesiniz. Arkadasin birisi diger haberde hicbir takim 3 ayda 2 saniye gelisemez demis. Gecen sene Mercedes-Ferrari farki bazi pisterde kabaca 1 saniyeydi. Peki siz nasil inandiniz 3 ayda 1.5 saniye gelistiginize? Biraz mantik.

    1. Biraz mantık diyorsun da kendinle çelişiyorsun. Bazı pistlerde 1 sn ise fark o pistlerde kıyas yapacaksın o halde. Mercedes 1 sn önde iken ertesi sene Ferrari 1 sn önde ise gel beni bul kardeş. Kimse 1.5 sn gelişme olduğunu düşünmüyor. Kimse turbo arızasından yarım saniye kaybedildiğini de söylemiyor. Bunlar hep iddialar, belki de palavralar. Bazı site üyelerinin avuntuları da olabilir. Resmi olarak verilen tek sayı 0.1 sn olan fark iddiası o kadar. Ferrari tabi ki de 1 sn farkı kapatıp öne geçmedi. Geçen senenin sonunda fark aşağı yukarı 0.6 sn idi, şimdi ise 0.3 sn civarı bence. Fakat Ferrari 0.1 sn diyor. İzleyip göreceğiz. Fakat kimse 2 sn fark kapatmaz kardeş bunu net belirteyim.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
        14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

        Ben de oyle diyorum kimse 2 saniye gelisemez. Ayni fikirdeyiz. Yazdiklarina da birebir katiliyorum.

  10. Arrivabenenin Marchionne memnun degil aciklamasi ile birlikte okursak koltugunu tehlikede gordugunu ve korumaya calistigini dusunuyorum.
    Farki tam olarak kimse bilmiyor.Keske lastik patlatma ve carpismanin olmadigi Haminin altinci basladigi bir yaris olsaydi da gorebilseydik.Bunlar oldugundan Rosberg geze geze yaris kazaniyor.Boyle giderse ayni motoru yedi sekiz yaris kullanabilir.

  11. OffTheRecord avatarı

    Yarış temposunda sıkıntı yok zaten. sorun sıralamalarda. mercedesin tek turda hibrit sistemden muazzam performans alındığı biliniyor. ferrari bu sistemi bu kadar iyi kullanamıyor bu gerçek. sıralamalarda geride kalınca da yarış içinde çok iyi stratejiye yada süper starta ihtiyaç kalıyor. ferrari bu sene daha fazla yarış kazanabilir ama şampiyonluk için sıralamalarda ilk çizgiye çıkması gerek. hep ikinci çizgiden gelerek kazanmak ve şampiyonluğu kovalamak zordur ki sorunlarda bitmiyor zaten.

    İspanyadan sonra herşey belli olur. orada iyiseniz her yerde iyisinizdir demek çünkü.

  12. Ferrari ilk motor guncellemesini ne zaman getirecek bilen varmi? Birde motor güncellemesi yaptiginda bunu ornegin iki yaris gecirmis olan bir motorada yapip kullanmaya devam edebiliyormusunuz yoksa ornegin vettel ikinci motorda ve rusyanin ardindan ferrari guncelleme yapsa vettel ikinci motoru iki yaris kullanmis olacak ve ucuncu motora gecmek zorunda mi? Eger gecmek zorundaysa bu guncellemeleri
    Siradaki motora gecme zamani yaklastiginda yapmak daha mantikli olacaktir. Ama o an kullandigin motoruda guncelleyip kullanabiliyorsan ozaman sorun yok tabii

    1. OffTheRecord avatarı

      İspanya’da geliyor.

    2. Motor bir kac parcadan olusuyor.Ice denilen benzinli motor uzerinde degisikklik yapti isen yeni blok gerekir.Ama turbo mguh mguk ise ve bunlar mevcut iceye uyuyorsa degistirip kullanirsin.

    3. Daha yeni taktığı ikinci motorunu daha sonra da kullanabilecek Vettel yani mesela Rusya’da yeni motor getirirdi diyelim Ferrari ve Sebastian 6 yarış onunla gitti ve arıa verdi sonunda, işte o zaman Ferrari bu 2. Motoru takıp devam edebiliyor ve motor sayısına eklenmiyor bu çünkü zaten başta kullanmıştı.

      Ferrari de güncellenmiş motoru bu duruma güvenerek getiriyor bence çünkü ne kadar beklersek o kadar gidiyor şampiyonluk artık erken hamle yapan biz olmalıyız.

  13. Mercedes’in sıralamalardaki hızı yakıt akışındaki dalavereden geliyor bence. O yüzden Ferrari sıralamayı almak istiyorsa bu alana yönelmeli. Yarıştaki hız farkı 0.1 sn olabilir ama bence bundan daha fazla. 0.1 sn dediğin nedir gülüm, bir ufak güncellemeye bakar.

  14. Palavralara devam.Bir Ferrari taraftarı olarak utanıyorum artık 10 sene oldu.5 senedir bu motorlar var ama hala fark aynı 0.5-1 sn arasında gidip geliyor.Bu takımda büyük çapta değişiklikler olmadığı sürece adam olmayacaklar.Ya da o politik gücünü ortaya koyması lazım takımın.

    1. 2016 – 2014=2 5 bulabildiği için tebrikler:)

      1. 3.senedeyiz bu motorların ortaya çıkması 2010u buluyor araştır.2 sene önce başladılar bu motor üzerinde.

      2. Ayrıca takıldığın nokta da çok komik.Nerede Ferrarinin gücü? Reddetme gücü nerede?

  15. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Geçen sıralamalarda son tura Mercedesin daha iyi lastik ısıtmasıyla birlikte sorunsuz bir tur attı.Bizimkilerde aksine gerekli şartları yerine getiremedi ve hata yaptı.Belkide 0.1 0.2 yavaş olabilirdik.Patronun dediklerine tam anlamıyla katılıyorum.
    Mercedesin sıralamalarda şuanlık bir avantajı var aynısı bizde sorunlu çalışıyor suan 🙂

    Kilit nokta;
    ”Arrivabene, bir anda daha fazla güç kazanmanın bedelini dayanıklılık sorunlarıyla ödediklerini söyledi.”

  16. Fark 0.1 sn ise(muhtemelen bahsedilen yarış performansı) bu pilotla ya da stratejiyle bu fark kapanabilir

  17. Yarışta olabilir, sıralamada mercedes net şekilde hızlı.

  18. Fark bu kadar az ise pilotlariniz rezil o zaman.
    Gerçi başından beri söylüyoruz

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Rezillik 1 pilot gittiğinde bitti 🙂

    2. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Senin pilotun kim onu getirelim ?

      Olmadı seni kokpite oturtalım baksana epey bir F1 deneyimin var 4 lastiği rahat sürersin.

    3. Ferrari daha rezillerini de gördü. Bu yüzden Seb ve Kimi bizim için çöldeki vaha gibi. Sen kafana takma bırak onlar dusunsun.

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        Bosverin beyler takmayin ispanyol maldonadoyu 🙂

    4. Zulüm 2014 te bitti

    5. pilotunu bende zerre sevmem ama yorumuna kesinlikle katılıyorum.

  19. Virgül koymasalarmış daha inandırıcı olabilirmiş

  20. Hiç sanmıyorum.

  21. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Cidden en sonunda ben fabrikaya gidip elektrikli testere ile uzun burnu kesicem

  22. Ya şu 0.1 saniyeyi gösterin artikda bizde zevk alalim şu yarışlardan. Siz gelene kadar redbull gelecek gibi duruyor. Ayrica vettelin pit yolunda yaptigi geçiş gercekten efsaneydi bundan yillar sonra bile f1 sayfalarinda paylasilcak bir geçişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir