Red Bull’un Kapalı Kokpiti 2017’ye Hazır Olabilir!

yazar:

kategori:

Charlie Whiting, Red Bull’un yapmış olduğu testlerde çok iyi sonuç almasının ardından o tasarımın 2017’ye kadar hazır olabileceğini söyledi.

2017 Formula 1 sezonunda bir çeşit kokpit koruma sistemi kullanılması planlanıyor. Öne çıkan tasarım Mercedes/Ferrari halosu olsa da Red Bull da farklı bir tasarım üzerinde çalışmaları sürdürüyor.

FIA şu ana kadar haloyu test etti ve iyi sonuçlar aldı. Ancak Red Bull’un tasarımıyla yapılan testlerde olumlu sonuçlar aldığı ortaya çıktı.

Red Bull’un prototipi yarın FIA tarafından test edilecek. Alınacak sonuçlara göre bu tasarım Strateji Grubu toplantısında gündeme gelecek.

Whiting “İlk tanıtıldığında bu sistemin henüz ilk seviyesinde olduğunu söylemek adil olur.”

“Bununla birlikte Red Bull sistemi bu hafta test edileceği noktasına getirmek için harika iş başardı.”

“Bunun olmasını beklemiyordum. Ancak bu hale geldiyse artık bunu ciddiye almamız lazım. Testlerdeki halo kadar iyi performans gösterirse bunu potansiyel çözüm olarak Strateji Grubu ve F1 Komisyonu’na sunmamamız için bir neden olmaz.” dedi.

Bu hafta FIA testlerinden istenen sonuç alınırsa Red Bull bu sistemi Rusya GP antrenman seansında piste çıkaracak ve pilotlarından geri bildirim alacak.

Bu sistemin 2017 kurallarına dahil edilmesi için diğer kurallarla birlikte olması gerekmiyor. Hem Mercedes hem de Red Bull’un sistemi aynı şekilde şasiye bağlanıyor. Bu yüzden takımlar hangisinin kullanılacağını bilmeden araçlarını geliştirmeye devam edebilecekler.

Ancak aerodinamiye etkisi olacağı için yine de karar için çok geç kalınmaması bekleniyor.

Cuma günü yapılacak testte 225 km/sa hızda 20 kg’lık bir lastik bu sisteme doğru atılacak. Aynı test daha önce halo sistemine yapılmıştı. Her iki testte tekerleğin vuruş açısı 45 derece olacak.

Aynı zamanda cam bölümü için iki farklı materyal test edilecek.

Bunun yanında Whiting, taraftarların haloya verdikleri olumsuz tepkinin ardından Red Bull tasarımının ön plana çıkabileceğini söyledi.

 


Yorumlar

“Red Bull’un Kapalı Kokpiti 2017’ye Hazır Olabilir!” için 6 yanıt

  1. Halo ya göre daha hoş bir görüntüsü var bence.

  2. Önce sesi aldınız şimdi de kokpiti alın seri f1 den başka herşeye benzesin rahatlayın haa tekerlekleri de kapatmayı ihmal etmeyin

  3. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yav şu sistemi getirmek akıl karı bir şey değil ya.İnadına zorluyorlar arkadaş.
    Bu sistem bence aracın aerodinamik ivmelenmesini bir şekilde engelleyecek ve lastik aşınmasını ciddi artıracak.Ne akla getiriyorlar böyle sistemleri anlamak güç.

  4. Taraftarın tepkisini çok düşünüyorsunuz sanki; V6’lar gibi bunu da yavaş yavaş insanlara kabullendirecekler. Diğer serilerde yaşanan kazalar, yaralanmalar şöyle dursun; bu adamların Formula1’i ölümsüzlük serisi (!) haline getirme hayalleri var anlaşılan..

  5. 14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren avatarı
    14Sulonso [MP4-31H] Believe in McLaren

    Olacaksq bu olsun. En azindan goruntu olarak cok hos.

  6. en azından görüntü olarak diğer sistemden daha hoş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir