Brawn: "Güvenlik Aracında Hakkımızı Yediler"

yazar:

kategori:

Schumacher, Webber’in kazasının ardından güvenlik aracı piste girdiğinde pite gitmiş ancak çıkışta kırmızı ışık yanması nedeniyle beklemek zorunda kalmıştı.

Brawn “Öndekilerin hepsi tam olarak dizilmediği için Michael’den pite gelmesi istendi ve bu pit için altın bir fırsattı çünkü yarışın sonuna kadar yumuşak lastiklerle devam edebileceğimizi düşünüyorduk.”

“Ancak Michael pite geldiğinde kırmızı ışıklar ona çok zaman kaybettirdi. Bize göre kurallar açık ve tüm araçlar güvenlik aracının arkasında dizilmeden kırmızı ışıklar yanamaz ve FIA’nın buna bakmasını istiyoruz. Araçlar tam olarak dizilmemişlerdi ve Michael pite geldiğinde Kobayashi ile Hamilton arasında 18 saniyeden fazla zaman vardı.”

“Michael bulunduğu konumdan durumu düzeltmek için iyi çalıştı ancak felaket bir öğleden sonra oldu.” dedi.

Schumacher pite girdiğinde Hamilton’un 10.5 sn gerisinde, Kobayashi’nin ise 5.7 sn önündeydi.

Kurallarda ise şöyle diyor: “Güvenlik aracı pistteyken mücadele eden araçlar pite girebilirler ancak pit alanındaki ışık yeşilken geri dönebilirler. Işıklar ise güvenlik aracı ve tüm araçlar arkasında dizili olduğu zaman, pit alanının yanından ya da çıkışını geçerken hariç hep yeşil yanar.”

Schumacher yarışı 15. sırada tamamladı ve bu onun kariyerinin en kötü sonucu.

 


Yorumlar

  1. bu yil ne olursa shumi ve alonsuya oluyor

  2. efendimayin  avatarı

    Evet büyük ihtimal podyumdaydı.

  3. schumi elinden geleni yaptı onun performansına diyecek yok ancak ross amca sana diyecek bir çift sözüm var.yaramaz çocuklar gibi davrandın.ha bu yarışta hakkınmı yendi hadi o zaman silverstoneda görelim lastikleri nasıl çalıştırdığını arabayı nasıl geliştirdiğini.herkes bir adım ileri gidiyor mercedes bir adım geri.aynen rosbergin dediği gibi.Q1 e bile kalamamış mercedes torrro roso bile geçmiş mercedesi ross amca sen onu bunu bırakta biraz işini yap

  4. Tebrikler…
    Bu tebrik son iki yarışta gösterdiği muhteşem performanstan ötürü brawn ve mercedes takımına.
    Bana yarıştan önce biri gelip 3.sırada sert lastik takılı bir pilotu nasıl sonuncu yaparsınız diye sorsalar ancak bu kadarını düşünebilirdim.
    Kanada da zaten inanılmaz bir skandala imza atıp 12.turda sert lastiklerle schumiyi pite çağırıp çıkışında kazasına neden oldunuz. O da yetmedi yumuşak lastiklerle gönderip 40 tur perişan ettiniz. Sonra da schuminin performansı düşük diye yaygara çıkardınız.
    Dün olanları düşünmek bile istemiyorum. Adam 3.sırada altında sert lastik var hangi akla hizmet pite çağırıp lastik değiştirdiniz? Özrü kabahatinden büyük. Yumuşak lastiklerle 45 tur gidebileceğini düşünmüşler. Şaka gibi. Schumi bi koba kadar gidemezmiydi? Kobayla farkı açıp kendine 15 sn çıkaramazmıydı? Kürsüye çıkarak eleştirilere cevap veremezmiydi?
    Çıkan söylentiler umarım gerçek olur ve schuminin yerine kubica yı alırlar. Schumide kariyerine bu tip ilkleri eklemez…

  5. Shumi Kobayashi'nin önünde idi ve ondan hızlıydı eğer onun gibi yapıp pite girmeden yarış sonuna kadar sert lastiklerle gitseydi Kobayashi ile arasında muhtemelen pit süresi kadar fark açabilirdi, Kobayashi zaten Button ve diğerlerini arkasında tuttu Button üstüne birde 5 sn ceza yedi kısacası bu olay Shumi'nin muhtemel 3. lüğüne mağloldu.Olsun rekorlarına bir ilk daha ekledi biz onu sevmeye devam edeceğiz…

  6. padokman bize söylecek bir şey bırakmamış.
    Hak felan yendiği yok bir ışıkla bitmedi herşey. Beceremedik işte deyin geçin.

  7. Şumi nin kariyerindeki en kötü sonucu alması için bugün çok çalıştınız tebrikler…Adamlar herkesin taktığı sert lastiği yarışın başında çıkarıyor yumuşak lastiği takıyor sonra iki tur içinde onuda çıkarıyor serti takıyor yarış sonunda onuda çıkarıyor yumuşağı takıyor…yuhhhh yani…

  8. Güvenlik aracını kullansaydınız çok daha iyi olacaktı.Hadi schumi için böyle diyorsunuzda rosbergi niye pite aldınız.Kötü sıralamaya rağmen iyi bir sonuç alabilirdiniz.Sauberin lastiklere ne kadar iyi davrandığınıda bu yarışta görmüş olduk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir