Takımlar 2017’de Rastgele Lastik Seçmek Zorunda Kalabilir

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, 2017 Formula 1 sezonu öncesinde ilk yarışlar için lastikleri daha hiç test etmeden seçmek zorunda kalabilir.

Bu sene spora dahil edilen yeni kurallara göre takımların her yarışta kullanmak istedikleri lastikleri çok önceden belirlemesi gerekiyor.

Deniz aşırı yarışlarda Pirelli’nin gerekli olan lastikleri üretip zamanında teslim edebilmesi için 14 hafta öncesinde kullanılacak lastiklerin açıklanması gerekiyor. Duru böyle olunca 2017’nin ilk yarışları için lastikler, daha yeni araçlar dahi piste çıkmadan ve yeni lastikler test edilmeden belirlenmek zorunda kalabilir.

Bu sene de durum benzerdi ancak lastik türlerinde büyük değişiklik olmadığı için takımların lastikleri seçmesi zor değildi.

2017’de ise araçlar büyük ölçüde değişeceği ve aynı şekilde lastik boyutları değişeceği için takımlar için zorlu bir mücadele olacak.

Paul Hembery “Gelecek sene tamamen yeni lastikler olacak ve takımlar ne zaman lastikleri alacakları ve Melbourne için lastikleri seçeceklerine dair durumun farkına varmadılar.”

“Lastikleri öncesinde yapmamız gerekiyor. Şubattaki testlerden sonra bunu yapamayız.  Kısa sürede uyanacaklarını düşünüyorum! Bu yüzden gelecek sene öncesinde bazı ilginç olacaklar olacak.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir