FIA'nın, Ferrari'ye Yaptırım Hakkı Var

yazar:

kategori:

Valencia’da Lewis Hamilton’un güvenlik aracını geçmesinin ardından hem Fernando Alonso hem de takımdaki yetkili isimler yarışın manipüle edildiği konusunda şikayetlerini dile getirdiler.

Max Mosley zamanında bu tür asi çıkışlara karşı yaptırımların olduğu biliniyor ancak şu an için FIA’nın hem Alonso’ya hem de takıma böyle bir girişimde bulunacağına dair bir işaret yok.

Ancak Gurdian, FIA’dan bir kaç üst düzey ismin Ferrari tarafının çıkışları karşısında “sinirli” olduklarını iddia etti.

Yine de Pazartesi günü kaynaklardan alınan bilgilere göre FIA’nın, bir yaptırımda bulunması beklenmiyor


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    eskiden fia tarafından ferrari lehine kararlar verildiğinde iyi oluyodu şimdi gücüne gidiyor ferrarinin.bence şumi ferrariden gitti peşkeş olayı bitti açık ve net!!

  2. sıkıyosa versinler cezayı o zaman f1 de sular durulmaz…..

  3. kirve kardeş özledk seni hep gözüm senin yorumlarını arıyor fzala boşluk bırakma yazmakta çok objektif adamsın

  4. yaptırım gelirse bu luca yarışmayı bırakır. ciddiyim ben. o zaman ne olucak pilotlara ? eften puftan insanlar değiller yani felipe massa ve fernando alonso.

  5. ilk yazdığım yorumumda mclaren takımına haksız olarak verilen YÜKSEK ceza (2007),reno takımına yıne haksız olarak verilen AZ cezayı (2008) kıyaslamak maksadıyla yazdım. ferrari takımına verilmesi gereken "yaptırımı" bir ceza olarak algılayanlar olabilir algılama meselesi.Fia yarışı manipüle etti demek bir yaptırım gerektirir,bu basit bir kelime değil..Fia içerisindeki kişilerin kızgınlığı anlaşılabilir bir durum.

  6. Yaşar arkadaşım aslında takımdaşlarımda özünde iyi insanlar,onlarda etten kemikten,fakat zamanında yani gectiğimiz yıllarda çok haksız cezalarla karşılaştığımız için canımız yandığı için,ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM dediğimizde bizi takmadıkları için şu anda sivri gözüküyor olabilirler..

  7. Sağol Yaşar arkadaşım,ara sıra bende senın yorumlarına burun kıvırırım ama hakkında hıc kötü düşünmem.allah razı olsun…

  8. sedat kardeş ne yazıkki senin takımdaşların yüzünden sende arada kaynıyorsun gibime geliyor.gerçi benim oy kullanma gibi bir alışkanlığım yok ama seni biraz kurtarma operasyonuna gireyim bari.

  9. Beni 4 gözle bekleyenler varmış,bilseydim daha erken yazardım.madem taleb var o zaman yanınızdayım,2 yoruma toplam – 40 .gayet sevindirici.meydanı biraz fazla boş bırakmışım sanırım …iş yoğunluğu sebepiyle sık olmasada elimden geldiğince sizlerleyim…….

  10. Hımmm… Yönetime karşı laf söylediğin zaman baskıyla karşılaşıyorsun demek… Totaliter tarzda yönetim var sanırım.

    Geçmişte insanların gözüne sokarcasına, ayan beyan yapılanlara karşı kimsenin ses çıkaramamasını şimdi anlıyorum. Ya başını önüne eğip tüm olanları görmezden gelip sana biçilen rolü (figüran) oynayacaksın, ya da "Baş rolü tek kişi oynamasın" diyip -yönetime karşı- asileşecek ve karşılığında kellenden olacaksın.

  11. can bundy (spa 2000) birileri sana paramı veriyor her ferrari ve alonsonun haberinin altına yorum yazman için,eğer öyleyse sen yazmasanda olur avatarın çıkacak şekilde bir virgül yeterli nasıl olsa herkes ne yazacağını biliyor,+++++ utanılacak bişey varsa oda sizin kazandığınız kupalar kadar meşhur 2007 skandalınızdır.

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Bu kadar büyük bir takım ama sürekli sızlanan çocuk efekti veriyor.

    gerçekten yazık, utanç verici.

  13. küfür etmemiştim ama neyse sağlık olsun.

  14. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Ferrari = F1 Geriye kalan takımlar = F1 in kalan parcaları.

  15. güzel kardeşim ben küfür etmedim. dikkat et en ufak bir küfür ibaresi yok.ki hakan kardeşimiz özür beklemiş ona rağmen özürümüzü belirttik.

  16. 01McLaren01  avatarı

    yaşar koçyiğit işi küfür etme derecesine getirdiğine göre söyleyecek birşeyin kalmamış. oysa bizim söyleyeceklerimiz kitap yazsak bitmez emin ol. sen küfürle kendini tatmin etmeye devam et sana yakışan bu. singapur 08 de düzen kurularak birinci yapılmış pilotun taraftarlığını yapıp hala onu savunan birinden de fazla şey beklenmez zaten.

  17. hakanım haklısın belki ama zaten ben yorumlarımda belirtiyorum bazı değerli yorumcu arkadaşları tenzih ederim diye.illaki özür bekliyorsan benim dilim aşınmaz özür dilerim dostum.fakat biz ne kadar alttan alırsak onlar o kadar tepemize çıkıyor.sen şu şahsın hiç bu güne kadar alonso ile ilgili bir olumlu yorumunu duydun ve gördünmü.böylesinede bu yakışır.biz ortamı yumşatmak adına bazen lewis i sevmesek bile doğru yaptığı zaman tebrik edebiliyoruz.kaldıki be zamanı geldiği zaman alonsoyuda eleştiririm.ma bunların yaptıkları ortamı germekten ve gerilen ortandan nemalamaktan başka bir şey değil.bu aynen şeye benziyor.hani bizim ülkemiz tam düzelmeye başlayacak araya bir fitne sokuyorlar işte onun gibi bir şey.aslında bunlara az bile ya neyse.senin gibi değerli dostları daha fazla üzmemek adına daha fazlasını yazmayacağım.

  18. ColoneLTurK  avatarı

    Bir Ferrari taraftarı olarak,umarım ceza verme gibi bir aptallık yaparlar.Ferrari sezondan çekildikten sonra anlarlar Ferrari'nin F1 için ne demek olduğunu.Embesil herifler…

  19. Yaşarcım bu yorumu sana yakıştıramadım. bir kişiye kızıp bir taraftar grubuna bu yakıştırmayı yapman ne derece doğru? bence buradaki birçok arkadaşa özür borcun var. yanlışa yanlışla cevap vermek yanlış değilmi? site yönetimine Allah sabır versin.

  20. mercedes benz siz gibilerin duası geşseydi ökten kemik yağardı kesin.

  21. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    kesinlikle hakkını arayana ceza verilmeli arkadaslar. hatta birkaç yarış diskalifiye etsinler. ferrari taraftarı olarak bu cezayı istiyorum. ferrari de gitsin başka kulvarlarda kendine baksın f1 nede olsa onsuz daha heyecanlı olur.

  22. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Umarım en ağır cezayı verecekler.Formula 1' i babalarının çiftliği sanıyorlar.Alonso hazretleri buyuracak, onlarda herşeyi sorgusuz yapacaklar.Oh ne güzel.İşine gelmeyince bas bas bağır.Yeter artık FIA' nın şu Ferrari kollaması.En ağır cezayı vermeleri için dua ediyorum.

  23. Basit bir evrak alış verişi demeyelim isterseniz. 🙂
    Kimse bir evrak alış verişini, viraja park etmeyi, kasti kazayı ve birini dışarı atmayı, yaptıklarını gizlemeyi, kuralları, insanları zorlamayı basite indirgeyip durup dururken ceza vermez.

    Takımım biraz daha devam eder ve abartırsa evet haberdeki fikre katılırım. Bunlar bi bizim başımıza gelmiyor başkasının başına geldiğinde, senin çıkarına uyduğunda ses çıkarma ama sana olduğunda hopla yok öyle dava. Daha üç beş zaman önce sırf geçilen
    senin pilotun diye yönetimin hatasını, yaptığını mazur gör ama seni etkilediğinde yırtın.

    Söz konusu olan son yıllarda ki hal sebebiyle FIA ve Formula 1'in yeniden saygınlığının kazandırılması. Buna takımlar da dahil. Kimsenin işleri daha da içinden çıkılmaz hale getirmeye hakkı yok. Ben savunduğum, tuttuğum şeylerden önce Formula 1'in halini düşünürüm buna önem veririm. Bugünlerde bu olanlarda evet takımların da suçu var. F1'i bu hale onlar getirdiler ne diye bu çırpınış.
    Sen hem izleyicilerin istediklerini yapma, hemde izleyicilere dert dök. Olmaz öyle şey. Dün Renault'ya, Mercedes'e, bugün Ferrari'ye,
    yarın Mclaren'e böyle şeyler olacak bundan kaçış yok. İnsanın olduğu yerde ve mekaniğe bu kadar bağımlı olan bir olayda hata olması tabi ki mümkün. Bence ilk önce nasıl geldik bugünlere diye düşünmeleri lazım. Hep Mosley'e, Bernie'ye b.. atmakla olmuyor bu iş.
    Todt'a engel değil yardımcı olmaları gerekiyor.

    Eleştirmek ayrı şey sonsuz yargılama ayrı…

  24. Karara itiraz etmenin, bu neden yapıldı diye sorgulamanın cezaya tabi olduğunu ilk defa duyuyorum. Çok ilginç. En ilginci de olayı casusluk skandalıyla ve 2008 Singapur olayı gibi ekstrem olaylarla eş değer tutma davranışı…

  25. Bir evrak alış verişine 100 milyon dolar ceza kesen,bir yarışda sonucu etkıleyecek bir biçimde kaza yapılması talimatını veren takıma bir daha olmasın olursa o zaman bakarız diyen Fia bu konuda sembolikde olsa bir yaptırım yapmalıki bu spora gölge düşürmek isteyenler bundan sonra 2 kere düşünme kapasiteleri varsa düşünsünler.Yoksa bu saatten sonra bir çok kişi,kurum Fiayı verdiği haklı yada haksız kararlarından ötürü yerlere çalacak.

  26. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    FIA harbi şaşırmış durumda Kurallara uyan takıma birde ceza verilirse o zaman ferraride kurallara uymasın onlerde olsun farkı acsın cezasını alsın puanları kapsın o zaman bizde oyle yapalım size iylik yaranmaz size kural dısı hareketler yapmak yakısıyor bu FIA bunu istiyor Ferrari bu konusmaya suskun kalmıcaktır.

  27. Zaten Fia'nın Ferrari ve Fernandoya ceza vermemesine çok şaşırmıştım.Aslında şampiyonadan diskalifiye edilmeliler ee hakettiler tabi bunu…

  28. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    para cezasıda versinler kafalarına göre eğer varsa böyle bir kural. miktarıda belli değildir. bakkal defteri gibi nede olsaç kafalarına göre yazarlar hatta ferrari'nin bütün bütçesini alsınlar ferrari formula 1den çekilsin yada direk şampiyonadan diskalifiye çok güzel olurdu.

  29. litfen bide yaptırıma gidin de iyice kopsun artık. mesela alonso ve massa bundan sonra bütün yarışlara 5 sıra cezasıyla start alsınlar. 1 ve 2 mi oldular 6-7 başlatın. sizde rahat edin bizde hafta sonlarımızı yarış izlemek yarine başka şeylerle değerlendirelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir