Mclaren "BMW Galibiyet İçin Ciddi Bir Rakip"

yazar:

kategori:

Mclaren takımı BMW Sauber’in yarınki yarışta galibiyet için gerçek anlamda mücadele edeceğini düşünüyor.

Hamilton sıralamalarda pole pozisyonunu kazandı ancak 2. sırayı elde eden Robert Kubica hızlı turunda 12. virajda genişten döndüğü için zaman kaybetti. Eğer bu olmasaydı Polonyalı pilot pole pozisyonundan başlayabilirdi.

Hamilton galibiyet için kendisine güveniyor ancak Robert Kubica’yı göz ardı etmiyor ve yakıt stratejisinin büyük rol oynayacağını düşünüyor.

Hamilton "Açıkçası mükemmel bir iş çıkardılar ve onlarla mücadele etmek gerçekten hoş. Yarın herkesin nasıl stratejiye sahip olduğunu göreceğiz. Geçen sene onlar tepedeki takımlardan çok daha hafiftiler ancak bu sene böyle mi değil mi göreceğiz." dedi.

Mclaren takım patronu Ron Dennis de BMW’nin kendisini geliştirdiğini kabul etti ancak Avustralya’nın sezon için bir zemin oluşturmayacağını söyledi.

Dennis "Çok rekabetçi bir iş çıkardılar. Bizim geçen sene buradaki performansımız ile Malezya’dakine bakın. Diğerlerinin performansından bir şey alamazsınız ancak şu anda neler yaptıkları hakkında kesin taşları yerine oturtmak için çok erken."

"Griddeki yerimizden memnunuz ve iyi iş çıkardık. Pilotlarımız testlerde, antrenmanlarda ve yarış hazırlığında mükemmel iş çıkardılar. Bunu hafta sonu boyunca sürdürüp sürdüremeyeceğimizi göreceğiz." dedi.

Heikki Kovalainen ise Kubica’nın hızına şaşırmadığını söyledi ancak dikkat etmeleri gereken takımın sadece BMW olmadığı konusunda uyarıda bulundu.

Kovalainen "BMW orada olabilir; bazen Williams bazen Red Bull, herkese hazır olmalıyız. Kış testlerinde takımların çok yakın olduğunu gördük ve BMW’yi orada görünce şaşırmadım."

"Onlar geçen sene hızlıydı ve bu sene hızlı bir araçları var. Robert’in dediği gibi belki onların aracı ayarlaması zor ancak ayarı bulduklarında hep orada olacaklar. Bu diğer takımlar içinde aynı, bu yüzden her zaman zorlamaya devam etmeliyiz. Eğer tepede kalmak istiyorsak zaman kaybına tahammülümüz olmamalı." dedi.


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sen içinden oyle geldigi için bunları soyluyorsun:DDgorduk ne kdr zorladıgını alonso hayranlıgın lewis in basarısız olmasını istiyor galiba senin:DD

  2. Bir kaç saat öncesine kadar ankette de öyle diyor ama Massa Kubica'nın önüne geçmiş. Bence şu anda Kubica cidden Hamilton'u zorlayacaktır.

  3. ferrari kimi avatarı

    Yarın BMW nin kum torbaları olmadan uzun sürüşlerde nasıl gittiğini hepimiz göreceğiz 🙂 Kimi inşallah ilk virajda bir kazaya kurban gitmez…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir