Kovalainen Kalkışta Avantajlı Olmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen Avustralya yarışına temiz taraftan kalkacağı için Robert Kubica’ya oranla büyük avantaja sahip olduğunu düşünüyor.

Mclaren ile ilk sıralamasında 3. oldu ve Kubica’nın 0.2 sn arkasında kaldı. Yarışa pistin temiz tarafından başlayacak olan Kovalainen çekiş kontrol sisteminin artık olmayışı ile temiz taraftan kalkmanın daha da önemli olduğunu düşünüyor.

Kovalainen "Dürüst olmak gerekirse çekiş kontrole bakmaksızın temiz taraftan kalkmanın her sene az da olsa avantajı olmuştur. Her zaman yardım eder ancak yarın temiz start almak daha da önemli olacak."

"Artık tüm kalkışlar pilotların elinde olacak ve mükemmel kalkış yapmak çok zor. Kötü kalkış yapmak ve patinaj yapmak çok kolay çünkü arka akslardan çok fazla güç geliyor ve bu gücü ayaklarınızla kontrol etmeye çalışıyorsunuz."

"Bu aldatıcı olacak ancak umuyorumki pistin temiz tarafından kalkmam biraz yardımcı olacak ve iyi bir start almamı sağlayacak." dedi.

Kovalainen takım arkadaşının ve Kubica’nın arkasında kalmasına rağmen ilk sıralama günü için mutlu olduğunu ve daha önce dediği gibi performansının daha da artacağını söyledi.

Kovalainen "Şu anda çok rahatım. Kesinlikle daha fazla performans gelecek, biraz daha zaman bulmam lazım. Biraz daha geliştirmem gerekiyor ancak şu ana kadar herşey yolunda gitti büyük sorun yaşanmadan ve araç teknik sorun olmadan çok iyi çalışıyor ve temiz bir hafta sonu oluyor bizim için."

"Şu an için hedefim bu ve hafta sonunu güçlü bir yarış ile tamamlamak istiyorum. Eğer iyi bir sonuç alırsam iyi başlangıç yapmış oluruz."

"Ekstra atak olmayan düz bir tur attım. Daha da fazlasının geleceğini düşünüyorum, kesinlikle de gelmeli ancak adım adım performansın gelişmesi önemli. İyi bir turdu ancak daha da iyi olabilirdi." dedi.

Kovalainen ayrıca geçen sene Avustralya’daki ilk yarışındaki gibi performans göstermek gibi bir endişesinin olmadığını söyledi.

Kovalainen "Geçen seneyi hatırlamak gibi bir baskı yok. Kişisel olarak daha güçlü hissediyorum ve takım içerisinde oldukça sabit hissediyorum. Herkes bana çok iyi destek veriyor ve yüksek beklentiler yok. Herkes neler yapabileceğimi ve kış testlerinin nasıl geçtiğini biliyor."

"Takım için güçlü iş çıkarabilirim. Geçen seneden daha iyi yapmam gerektiğini belirten bir baskı görmedim. Geçen sene geçmişte kaldı ve düşünmem gerekmiyor. Sezon sonuna doğru güçlü olacağım, daha iyi iş çıkarabilirim." dedi.


Yorumlar

  1. Helal olsun valla, çok ayakları yere basan bir insan gerçekten. İnşallah birkaç yarış sonra Hamilton'u zorlayacak hatta geçecek bir seviyeye gelir, rekabet gelişim getirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir