Ecclestone “Tekrar Diktatör Olmam Lazım”

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, yapmış olduğu son açıklamalarda tekrar F1’in diktatörü olmak istediğini söyledi.

Son günlerde Ferrari ve Mercedes’in başını çektiği grubun Ecclestone’nun görevini bırakması yönünde çalışmalar yaptığı söyleniyor.

Rusya’da konuşan Ecclestone “Sık sık şikayet ettim ve yine şikayet ediyorum. Bu yapı yanlış.”

“Ferrari ve Mercedes’in bizi yönetmesine izin verdik. Nasıl? Takımların çoğuna motor veriyorlar ve o motorlar takımlar için çok önemli.”

“Yeni bir şeyle gelmeye çalıştığımızda şampiyonadaki katılımcılarla işbirliği yapmamız lazım. Bu yanlış.”

“Demokrasi çalışmadığında bunlar olur. Eski günlere dönmeli ve Formula 1’i yeniden oluşturmalıyız. Ben o dönemde çok daha güçlüydüm! Diktatördüm!”

“Ancak mevcut demokrasi ile insanlar kendi avantajlarına sporu manipüle ediyorlar.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“Ecclestone “Tekrar Diktatör Olmam Lazım”” için 7 yanıt

  1. doğru söylüyor.

    eskiden elimizde güzel bir formula 1 vardı. hiç bu kadar felaket olmamıştı. formula 1 o kadar kötü durumda ki 2014 ve 2015 sezonun da ki heycanı toplasak 2009 etmez.

  2. efkarlıadam avatarı

    demokrasi bir amaç değil hep araç olmuştur. güçlü burjuvazi ne zaman ipleri eline aldı demokrasi insan hakları hukuk adalet kavramları vs geldi. yani günümüzde gizli diktatörya hala devam ediyor bernie sesli düşünmüş o kadar. kim güçlüyse o kazanır. bize bundan ne mi düşer. zevkli heyecanlı zevk alabileceğimiz bi organizasyon olsun yeter onların sağdıkları ineklerden fazlası değiliz hani zevk alalım bari derdimiz o olsun.lol

  3. Sencer aksu avatarı

    Haklı çok haklı 2000 2006 arası da onun dönemiydi ancak yine de en iyi sezonlar derseniz insanların ilk söyleyeceği yıllar olur

  4. İnsanlar, kafa yapısı, istekler yanlış olduktan sonra sistemin ne olduğunun çok da önemi yoktur. En iyi kağıt üstü sistemi de getirsen final de çakılır. Zaten o yüzden getirilen herşey sonucunda çakılıyor.
    Diktatorya, demokrasi, koalisyon möhem değil…
    Bireylerin kurduğu o bireylerle, toplulukların kurduğu o toplamlarla yürür..

    Bernie insan görülebilecek biri değil ama koca FIA da bir bernie daha yok…

    Sanıyorum bundan sonra sistemi değiştirmek isteselerde bazı şeyleri sağlayamazlar… üreticilerin derdi yarışmak değil kalın kafalılık (üreticilere göre) yapamazlar ret hakkı, oylama da biryere kadar önemli her isteğine mecbur bırakamazsın öncekiler nasıl kaçıp gittiyse bunlar çıkarlarına nasıl posta koyup elde ettiyse ya yine giderler ya yuvarlak masa olmadan da kapalı kapılar ardında işlerini görürler…

    Asıl yanlış olan bernie veya imzaladıkları anlaşma değil yanlış olan FIA’nın politikası yani gerçek yaptırımcı avrupalı üreticiler… Bunun toptan değişmesi gerekiyor bu ise kolay değil bunların istedikleri şey show değil. Temel FIA politikalarının değişmesi gerekiyor hemde her spor da.
    İlla ısrarcı olunacaksa fiat dahil global üreticilerin çekip gitmesi göze alınıp cosworth, pure gibiler ile küçükçe sporun tekrar amerikan serileri temel hususlarıyla konfigure edilmesi gerekiyor. Güç, varlık mücadelesi yapmak isteyen üreticiler isterlerse tekrar gelebilir yoksa yok.
    Bana göre doğru olan budur ama yapmak imkansız. Bunu taraftarların da çoğu istemez çoğu marka algısına yenilmiş durumda (o yüzden audi, vw haberleri çıkıp durur.. halen bir bmw isteyip dururlar) kamyon yarışı oldu bu der geniş bakamazlar sevdiremezsin işte o yüzden artık çözümün imkansıza yakın olduğu bir konu bu. Çok geç kaldılar…

  5. Hakikaten kendi kafasında herşeyin sahibi olduğunu düşündüğü için böyle şeyleri de çekinmeden söylemesi normal. Zaten Trump’ı destekleyen, Putin’in Avrupa’yı yönetmesi gerektiğini söyleyen bir adamdan ne beklenir ki? Bunları da gerçekten istediğini düşünüyorum ben, popüler olmak için söylediğini değil. Aslında işin garip kısmı dünya devletlerinin böyle büyük paraların döndüğü bir sporu mu demek lazım piyasayı mı demek lazım, artık neyse, bu kadar başı boş bırakması. Tamam FIA var ama ne kadar etkili?

  6. nadir haklı bulduğum durumlardan biri…

  7. popcorn + cola yorumları bekliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir