Kvyat, Vettel’in Hatalı Olduğundan Emin

yazar:

kategori:

Daniil Kvyat, Çin GP’nin ilk virajında Sebastian Vettel ile yaşadıkları konusunda video görüntülerini izledikten sonra Vettel’in hatalı olduğundan daha da emin olduğunu söyledi.

Çin’de startın ardından ilk virajda, Ferrari pilotları biraz genişe açılınca Kvyat iç taraftan çok hızlı bir dalış gerçekleştirdi. Kvyat’ın geldiğini gören Vettel hafif bir şekilde sola kırınca, takım arkadaşı Raikkonen ile çarpıştı. Yarıştan sonra yaşananlarla ilgili Vettel ve Kvyat arasında ilginç tartışmalar olmuştu.

Kvyat “Bunu görmek istemesem de video her yerde var bu yüzden görmem gerekti.”

“Ben her rekabetçi pilotun yapacağı şeyi yaptım ve ben de çok rekabetçiyim. Açıkçası 1. viraj ilginçti ancak yarışın 1. turunda genelde çok farklı senaryolar olabilir. Ve tüm bunlara hazırlıklı olmalısınız.”

“Ferrari buna daha az hazırdı ve bedelini ödediler.”

“Videolarda benim herkesten daha erken fren yaptığımı görebilirsiniz. Herkes 1. viraja çok ateşli girdi ve bu iç tarafta yer açtı. Dış tarafta yol tutuşu çok düşüktü.”

“İç tarafta yol tutuşu iyiydi ve onlara bunun için teşekkür etmem lazım. Kaza hakkında diyebileceğim tek şey bu.”

“Bu konuda hepimiz, tüm pilotlar kendi bakış açılarını açıkladılar. İyi bir tartışmaydı. Artık geçmişte kaldı ve gelecekteki yarışlara odaklanmalıyız. Ancak bu yaşananlar F1 için iyi bir bölüm oldu.”

“Yarıştan sonra duygular çok üst seviyede oluyor. 4 kez şampiyon olan bir pilotun da buna sahip olması iyi bir şey.”

“Şimdi ne diyecek bilmiyorum ancak yarıştan sonra saf duyguları ön plandaydı. Bu normal.”

“Benim görüşüm vardı; o da düşüncelerini söyledi. Ben düşüncelerimin doğru olduğuna inanıyorum. O şu anda neye inanıyor bilmiyorum.”

“Birbirimize karşı her zaman saygılı olacağız ve dürüst olmak gerekirse bir sorun yok. Yine olsa yine yaparım.” dedi.


Yorumlar

“Kvyat, Vettel’in Hatalı Olduğundan Emin” için 8 yanıt

  1. Junior Tifosi avatarı
    Junior Tifosi

    Fanatikliği bir kenara bırakıp birçok yönden irdelemek lazım bu olayı. Şu bir gerçek ki yarışın tamamında redbull araçları 1. virajın iç kısmına çok iyi tutundular. Adamlar yol tutuşu konusunda aşmış bir araç yapmışlar. Vettel ve Raikkonen ise ilk virajda hafiften kafadan kayma eğilimleri gösterdiler. Kvyat ise iyi tutunan aracının avantajını kullanarak içerideki boşluğa sokuldu hemen nitekim kaza da gerçekleşti o sırada. Kvyat çok riskli bir hareket yaptı lakin kazanma hırsı olan bir pilot risk almalı zaten. Fakat o kaosun içindd bu riski almamayı seçebilirdi. Belki hamlesini kısa bir süre bekletse çok daha temiz bir geçiş yapabilirdi ancak bu pilota kalmış bir tercih meselesi. Açıkçası gelecek sene yerime birden fazla pilotun ismi geçse ben de büyük pilotlara karşı böyle bir risk alırdım. Her ne kadar yüksek meblağlar kazanıyor olsalar da pilotluk onların mesleği ve zaman zaman her meslekte olduğu gibi riskli kararlar vermeleri gerekebilir. Başka bir açıdan bakıldığında da genç pilotlar zaman zaman bu tip olaylara karışabiliyorlar bu biraz kanın deli akması biraz da tecrübesizlik ile açıklanabilir. Bir Ferrari taraftarı olarak Kvyat’ın iki aracımızı birden tehlikeye atması canımı sıkmadı değil fakat zaten zevksiz olan bu spora biraz da renk katkılarını düşününce daha fazla risk almalarını istemiyor değilim. Özetlersek Kvyat’ın hamlesinin haklı ve haksız tarafları var lakin durum ne tamamen beyaz ne de tamamen siyah. İlginç bir durum ise son sıradan harika bir start alan Hamilton’ın kanadını kırana bu kadar tepki gösterilmemiş olması.

  2. vettelin hatası sola kaçması sola gitmeyip diretecekti. sorunda çözülecekti.

  3. Vettel dışında kimse Kvyat’a suç atmıyor zaten. Adam 10 numara geçiş yaptı aslında.

  4. kemakinen35 avatarı

    bir viraja girisi ile “vettel anladi benim kim oldugumu ” seklinde cocouksu sözleri daha simdiden gösterdi ne karakter oldugunu ! bence cok sevilecek sempatik biri degil malesef ! evet viraja girdin acik kapiyi görüp ama girdigin hiz yüzünden direksiyonu ceviremedim virajin sagina dogru !

  5. Senin suçun yok evlat olan diğerlerine oldu zaten. Onların problemi. 🙂

  6. F1 Rusya d smartta haberiniz olsun ben d smart kullanıcısını reklamı çıktı

  7. anladık rekabetçisin, anladık en iyisi sensin kvyat 😀

  8. J.P.Montoya avatarı

    Böyle devam etmesi lazım yoksa sene sonunda tekmeyi yiyecek maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir